fredag 5. september 2014

En sommer er over, men minnene om den består!

Det er med blanda følelser jeg ønsker høsten velkommen. Forstå meg rett, jeg elsker høsten jeg, men sommeren er ei god tid for Daniel, spesielt når temperaturen er som den har vært i sommer. Roligere dager, kombinert med herlig sommertemperatur har gitt Daniel en mer avslappet kropp. Spasmene styrer mye av livet hans, og vårt. De skaper bekymring, natt og dag. Og det har vært godt å ikke bekymre seg så mye over de i sommer. Men sommeren kan ikke vare for evig, og nå planlegger vi oppholdet på Rikshospitalet nå i september. Innkalling til testdose av Baclofen i ryggmargen. Nye bekymringer. Kjenner jeg ikke er helt klar for høsten og alle utfordringene som møter oss.

Da er det godt å ha sommeren og tenke tilbake på, drømme seg litt bort.

Planene for sommeren var enkelt å greit å få gjort mest mulig her hjemme, samtidig som vi håpet på noen fineværsdager så vi kunne få oss en utflukt eller to. Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier drømt om en slik sommer som vi har hatt. Jeg skjønte fort at mørkeloftet måtte vike for sola. Ikke meg i mot, rotet på loftet venter på meg. (Godt mulig det må vente ei stund også, med det programmet vi har fremover..)

Jeg har så mange flotte opplevelser og bilder å dele med dere, at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne.

Men dette bilder oppsummerer nok sommeren ganske bra:


Kule Daniel slapper av etter en treningsøkt. Deilig å kunne slappe av i hengestolen på terrassen.

Terrassen var et av måla for sommeren, og etter at Magnus har lagt ned sinnsykt mange timer på den, så kan vi endelig snart si oss ferdig med den! Bildet av Daniel er tatt mens han sitter og ser på pappa som jobber med terrassen nå i sommer. God underholdning i varmen ;)


En sniktitt av prosjektet vi har holdt på med ei god stund nå, og som vi snart kan si oss godt fornøyd med! Dette bildet er tatt i midten av juli, rett før jeg gikk ut i ferie.

Det blir veldig godt å ikke ha denne store jobben hengende over oss. Og det blir innmari godt å kunne gå ut i utestua vår sammen med Daniel, uansett vær. Det er ikke alltid like enkelt å ta med Daniel ut i regnet, dessverre. Kroppen reagerer fort med spasmer, og det er ikke noe godt for han. Men det blir fryktelig lange dager, uker og måneder om vi må holde oss innendørs. Nå kan vi gå ut på terrassen og få frisk luft når vi måtte ønske det. Og om sola skinner, så slipper han øyner som ikke samarbeider og tar inn alt for mye lys. Og har ly for de sterke solstrålene som fort gir solbrent hud pga medisinen han står på. Terrassen vil også bli brukt til oppbevaring av hjelpemidler som må stå i ly, som tandemsykkelen hans, trehjulsykkelen hans, Mustangen og permobilen.

Daniel og storebror har hatt to måneder med sommerferie de, heldigrisene! Sommerferien startet med ei flott Sankthansfeiring på Stafsethneset sammen med venner! Så kom de flotte opplevelsene som perler på ei snor :)

Sankthansaften:

Kjekt å ha en flink og sterk assistent med :)


Iben har funnet krabbe, og Daniel får se :)


Og kjenne på også ;)


Kjekke aktiviteter for store og små, her kaster Daniel hestesko :)

Overnatting av fineste Eric:

Snilleste Eric ♥

Setertur:

En av de flotte turene vi har hatt i sommer, takket være gode tips fra dokke som følger oss :) Kommer mer om det en annen dag :)

Sommerfesten på Giske sammen med venner og familie :)

Kjekt å få være med på festival :)


Et utdrag av musikkteaterforestillingen "Borgny og flukten fra flammene"


Superblid :)


Selfie!


Fine folk :)


Konsert med Marcus og Martinus!


Koser oss :)


Sykkeltur her hjemme :)

Pga den lange sommerferien til Daniel, har vi i hatt endel assistanse her hjemme i sommer. De har ofte overlappet hverandre noen timer, slik de har kunnet funnet på noe med Daniel når vi har vært på jobb, eller jobbet med terrassen osv. Så de har vært på Atlanterhavsparken, badestranda, riding, svømmehallen, kino, leikeland og enda litt mer badestrand og kino :) Daniel elsker å finne på noe, han er virkelig i sitt ess da!


Atlanterhavsparken :)


Riding på Camilla sin hest, Knut :)


Badestranda!

Vi fikk besøk av farmor og farfar i juli. Veldig kjekt :) De var hos oss en uke! Magnus og Sten jobbet litt på terrassen, vi dro til Ålesund by og gikk i gatene under båtfestivalen og bare koset oss i det nydelige været! Da jeg gikk ut i ferie dro vi på hytta og var der noen dager også. Like fint vær der, og enda varmere :) Vi tok de med på ferga som går mellom Valldal og Geiranger (de som ikke har tatt den turen, har gått glipp av noe!)og tilbrakte flere timer i Geiranger! Både mormor, onkel Mads og Rebekka var med, og vi hadde en super tur :) Er dere klar for å bli med oss på turen i form av bilder? :)


Ferga som går fra Valldal! Vi hadde med oss bil og kjørte hjem igjen!


Rullestolen måtte jeg og Magnus løfte opp trappene, men det gikk fint.. ingen heis i ferga. Daniel koset seg skikkelig på den 2 timers lange turen :)


Magnus og farmor nyter livet :)


Den obligatoriske svela!


Koser oss i sola :) Livet er fint dere :)


Nydelig natur hele veien! Og guiding over høytalere!


Nærmer oss Gerianger :)


På utkikken over Geiranger :)


Så blei det en aldri så liten gåtur på oss :) Til Westreås gard! Les om Westreås Gard HER!


Heile gjengen nyter den flotte utsikta :)


Dyrekjære storebror underholder sauene og geitene litt :)


Koser seg på tur :)

Da vi kom hjem på hytta, ble det grilling og kos ute :) Vi fikk også besøk av et vennepar med barn i løpet av oppholdet på hytta, de overnattet og det ble både bading og aktivitetspark på oss.


Farmor begynner og blir flink i ringspillet :)


Kuleste Daniel storkoser seg :)


Trampolinemorro på hytta :)


Deilig å ta seg et bad i varmen :)


Trolla fra Trollstad show på Aktivitetsparken i Valldal!


Trolldans :)


Ene trollet! God underholdning for oss som ikke klatrer ;)


Da er gutta klare for litt klatring :)


Tøffe storebror :)


Daniel følger med :) Han synes det er kjempe kjekt å se på når pappa og storebror (med flere) klatrer!


Fin spasertur hjem fra Aktivitetsparken til hytta!

Vi har også fått med oss Olsok feiringen i Valldal :) Genialt med hytte altså :) Vi fikk besøk av to venninner med barn, og koset oss skikkelig. Hadde også overnattingsbesøk!


Om bord på redningsskøyta :)


God underholdning! Storebror og Anette hadde Sumobryting!

Vi har koset oss masse på hytta denne sommeren! Vi er så heldige som har en så fin plass å dra til! Det er blitt vårt andre hjem! Og om man ikke bare vil slappe av, så er det flotte turmuligheter der, masse liv om sommeren, i våkner til elvebrus, vi har familie der inne, bowling og svømmehall. Det er utendørs badebasseng i Tafjord og sist, men ikke minst: FRED og RO!!


Bowling på Kula. Kjempe flott at de har dette hjelpemiddelet der, som gjør at Daniel også kan Bowle :)

Det har ikke vært mange regnbyger i sommer, så de ble dokumentert de også! Daniel likte slettes ikke at det rergnet, men vi gjorde det beste ut av det! Og plutselig kom sola tilbake igjen ;)


"Sol, sol, kom igjen!!"


Spiller "Kubb" mens vi venter på at sola skal komme tilbake!


Besøker godeste oldemor :) Vi er så heldige!! <3

Trollstigen tur er obligatorisk hver sommer! Valgte ikke rette dagen denne gangen, men magisk å være der i skoddevær også :)


På vei mot utkikken! :) Ikke så god sikt ;)


Skodda lå lavt denne dagen! Skikkelig magisk og litt trolsk stemning på Trollstigen!

Kort oppsumering:
- Fantastisk vær
- Varme
- Familietid
- Gode venner
- Glede
- Kos
- Smil fra morgen til kveld
- Kjærlighet
- Opplevelser
- Flotte turer
- Flinke assistenter
- Jordbær
- Hytta
- Storebrortid
- Mindre spasmer
- Null møter

For en sommer vi har hatt! :) Foretrekker dette fremfor alt stresset vi er i nå! Det er ikke like enkelt å leve i nuet, når man vet hva som venter av møter og sykehus i en ellers hektisk hverdag! Men vi gjør jo ikke noe annet enn å hoppe i det! Også rømmer vi til hytta når vi kan! ;)

God helg til alle dere gode mennesker som følger oss til tross for dårlig opppdatering her på bloggen! Jeg vet mange også følger oss på facebook, og blir oppdatert litt oftere der! Men nå er det høst, og litt enklere å få satt seg ned ved dataen (innbiller jeg meg!!), så jeg håper det snart kommer et innlegg om alle tipsa jeg fikk fra dere leserene om turer dere anbefalte! Det var virkelig kjempe respons på det! Vi har fått tatt noen, og vil bruke ledige helger osv på en fin naturopplevelse i høst og vinter også! Og om dere har opplevd noe i sommer som dere tenker er midt i blinken for oss, så ikke vær beskjeden! Vi tar i mot alle gode tips :)

God helg alle sammen!

Mange klemmer fra Karina, Daniel og resten av familien :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar