onsdag 14. september 2011

Daniel sin DAGSPLAN!

Etter Daniel si ulykke i barnehagen har vi virkelig fått oppleve at mennesker bryr seg, ikke bare venner og familie, men også ukjente. Jeg har fått utallige mailer, folk som har stoppet oss på butikken, og for å ikke snakke om alle de gode kommentarene jeg har fått her inne på bloggen. UKEPLAN.NO er en av de som har vist at de bryr seg. Etter å ha sendt en mail til de, og forklart hvilken situasjon vi er i, bestemte de seg for å gi oss både UKEPLAN og lage en egen DAGSPLAN til Daniel. "DAGSPLAN" er et nytt produkt som vi har vært med på og utvikle. Her kan dere lese hva jeg skreiv om UKEPLAN.NO for ei stund siden.

Dagen til Daniel er fullpakket, fra morgen til kveld. Han er som regel ikke i seng før kl 2030, når vi har assistent som hjelper oss. Når vi ikke har det, blir klokken fort både 21 og 22, før han når puta. Ikke fordi han ikke er trøtt, men fordi det er mye og rekke over, på så alt for kort tid. Vi har et litt presset tidskjema som dere skjønner, og det er viktig at det ikke blir for store forandringer i løpet av dagen. Og blir det forandringer, må vi prøve å løse det på best mulig måte. Han må fortsatt få i seg alle måtida med mat, kvile seg, være mest mulig opplagt til spespeden kommer osv osv..

HER kommer DAGSPLANEN til Daniel inn. Når var det han skulle ha medisin i dag? Når skulle han ha fysio/ergo? Lurer vi, eller assitenten til Daniel, kan vi bare kikke på dagsplanen som henger på stua (hvor alt for tiden foregår):


Dagsplanen er til god hjelp her hjemme. I tillegg tar den seg virkelig bra ut på veggen :) Bildet av Daniel på dagsplanen og av oss alle på ukeplanen, er tatt av Aida, som er Ukeplan.no fotograf her i Ålesund.


Tavlene trykks på pleksiglassplater og du får selv velge om du vil ha kvit bakgrunn, eller gjenomsiktig. Siden vi har tapet på veggen, valgte vi å ha kvit bakgrunn. De finnes i mang størrelser. Vi har 50 x 70, og de er heilt perfekte for oss.


Gjøremåla skrives på glasset med whiteboardtusj, og jeg bruker bare litt papir til og få det bort når dagen eller uken er over. Veldig lettvindt!


Så slik holder vi orden på hverdagen vår.

Tuuusen takk, enda en gang, til alle dere på UKEPLAN.NO, som gav oss disse tavlene. De har virkelig vært til god hjelp i hverdagen vår ♥ Og det har vært spennende og kjekt og fått være med på og utvikle DAGSPLANEN. Den er det mange som kommer til å få god nytte av!

6 kommentarer:

 1. så fine det er... sånne har jeg å på ønskelisten;)
  Du gikk det lang tid før dere fikk svar på BPA søknaden? Ha en fin dag videre:):)

  SvarSlett
 2. De tavlene ser utrolig fine ut!!! Godt å ha system på avtaler og diverse :)

  Ha en fin torsdag videre :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Så fine tavler :-) Ser at dere har en travel hverdag ja! Og alltid like kjekt å se bilder av en blid og fornøyd Daniel (spesielt bilde 2). Dere er slik en flott familie.
  Go'klem

  SvarSlett
 4. Nå har jeg lest massse her inne på bloggen, og tårene triller.. Tenk så maktesløs man er i en slik situasjon. Jeg beundrer deres styrke og kjærlighet.. Jeg kjenner vondten i hele mitt mammahjerte.. Men i alt som er tungt og trist, så har Dere 2 nydelige og herlige gutter som får vokse opp sammen som brødre. Kanskje ikke som livet var planlagt før ulykken, men de får være dem 2.. Jeg gråter for at livet kan være så forferdelig, men også for at dere slapp å miste gutten deres.. Han er nydelig! Masse helende tanker fra en mamma til en mamma <3

  SvarSlett
 5. Hei :)

  Kom helt tillfeldig innom bloggen din.. nå må jeg straks på jobb ( barnehage ) men har jeg har lagt meg til som følger og skal lese mere i din blogg...

  Men vil bare takke deg for at du dele dine tanker og hverdag med oss... Takk :)

  Beundringverdig

  Klem

  SvarSlett
 6. For noen flotte tavler - en slik en ønsker jeg meg. Flott bilde av mor og Daniel foran tavlene.
  Fant bloggen deres i dag via en følger og den rører veldig. Klem fra Søskenmamma

  SvarSlett