mandag 28. oktober 2013

Sykdom

I natt lå Daniel trygt mellom meg og pappaen. Jeg bråvåknet med hjertebank i dag morges. Skynde meg å røske i Daniel så jeg så at han pustet.

Daniel hadde kastet opp i går da jeg kom hjem etter å vært på vift noen timer. Pappaen sto med han over vasken, og gulvet var dekket med spy. Men det skjer ofte. Går ingen spysyke alarm hos oss av den grunn. Om Daniel er dårlig i halsen, kan han kaste opp opptil flere ganger om dagen. Spesielt om han i tillegg har hoste og tett nese. Så vi tørket opp, vasket klærne og dusjet Daniel, før vi kom oss ut på en flott tur i det fine høstværet, og hadde en rolig kveld. Daniel la seg tidlig, fordi han var trøtt. Men roet seg ikke helt. Han har slitt med stygg hoste ei stund også, og jeg tror det var derfor Magnus gikk inn til han seint i går kveld? Eller var det fordi han gråt?

Det endte i hvertfall med ei heftig oppkastrunde, Daniel blir så spastisk når han kaster opp, han kaster seg bakover med en styrke bare han klare, og det er vanskelig/umulig og få han frem igjen. Kombinasjonen hodet liggende bakover, stille aspirasjon og oppkast, er en dårlig kombinasjon. Daniel aspirerte mye oppkast til lungene, og slet lenge med å få pustet på grunn av dette. Jeg ser panikken i øynene hans, og eneste vi kan gjøre er å snakke beroligende til han, fortelle han at alt kommer til å gå bra. Det gjorde jo det denne gangen også. Heldigvis.

Han slet lenge med brekninger og hoste. Vi håpte han fikk hostet opp det som trengtes, men man legger seg jo bekymret for hva natten vil bringe. Mer oppkast? Mer hoste? Feber? Faren for lungebetennelser er alltid større med barn som Daniel. Daniel har god hostekraft, men hoster dessverre ikke så ofte som han burde. Da samler det seg fort opp og det kan bli infeksjon. Det liker ikke kroppen til Daniel. Og ikke vi rundt han heller.

Så selv om natta for Daniel sin del ble rolig, så lå to bekymrede foreldre sammen med han. Katastrofetankene er ikke langt unna hos meg når Daniel er dårlig.

Heldigvis er Daniel i grei form i dag! Fortsatt stygg hoste, bleik, og endel ufrivillige bevegelser når han sover, men ellers så er kroppen avslappet. Ingen oppkast, og han får mat kontinuerlig i sakte tempo i dag. Grøt og vann. Og jeg tror han synes det var godt å ha en dag på sofaen sammen med mamma!

Det var en liten oppdatering fra oss Håper alle får ei riktig fin uke! Vi har som vanlig endel avtaler, men neste uke har vi bare en, enn så lenge, det hadde vært godt med ei litt rolig uke kjenner jeg!


Og mens vi pleier sykdom, så ønsker vi oss mer fint høstvær i uken som kommer! I dag har det bøttet ned!

Klem Karina og Daniel


2 kommentarer:

  1. Håper Daniel kommer seg snart igjen :) stakkars. God bedring Daniel<3 :)

    SvarSlett
  2. Masse god bedring fortsatt til fine fine Daniel! Ønsker dere flotte høstdager framover! Klem fra fast leser:-)

    SvarSlett