mandag 9. juli 2012

Sommerferie!

Fredag like før midnatt, la Magnus siste planke med gulv. Og vi kan sukke lettet ut. Den største jobben er gjort, siden april har vi jobbet døgnet rundt, nå er det bare småting som står igjen. Det blir "kosearbeid" i forhold til det vi har gjort til nå. Listing av gulv og tak, sette inn dører, og småtteri.


Rett fra jobb til legging av gulv på det ene rommet som står igjen.


Fredags kveld :)


En titt på kjøkkenet, ny spisestue har kommet på plass, dere ser fondveggen bak, og den nye peisovnen vår ♥

Lørdag listet han et vindu på treningsrommet, hengte opp liftgardina, hentet sovesofaen til Daniel på Bohus, bestilte TV-benk til han, vi løftet ned Sebastian sin TV-benk midlertidig, Magnus fikk på plass TV, vi bar ned Innowalk, ståstativ og rullestol, og fikk på plass et midlertidig leikeskap også. Vi pakket inn i bilen, og så for Sebastian og Magnus til Sverige.

I dag har jeg og Daniel vært mye på treningsrommet, og han har spist alle måltid på kjøkkenet. Og det har vært rart og ikke ha all den jobben hengende over meg. Å ikke måtte bytte til malerklær når Daniel tar seg en 30 minutters kvil, eller når han endelig har roet seg for natten. Å ikke ha dårlig samvittighet for alt jeg skulle ha gjort. Kassene med ting kommer på plass etter hvert. Det får vi ta når det er tid.

Daniel har slitt mye med pollenallergi denne våren/sommeren. Det kom tilbake for fult nå for noen dager siden. Zyrtec og allergi gjør han trøtt og sliten. Nattesøvnen blir dårlig. Polyppene som burde ha blitt fjernet for over ett år siden, er nok så stor som de aldri har vært før. Det høres og ser slik ut i hvertfall, det er svært spasmetriggende. I dag har det regnet, og det passet meg helt perfekt. Renser opp luften, og det blir minimalt med pollen ;) Vi har koset oss i sofaen med en gang muligheten har dukket opp. Vi har sittet under teppet og sett på regnet som falt ned. Brukt iPaden, pratet med pappa i telefonen, savnet pappa, og brukt TV som avledning for savnet. Daniel er ikke fornøyd over at Magnus og Sebastian er i Sverige.

Vi har alle tatt sommerferie nå. Magnus og Sebastian blir i Sverige med familien til søndag. Jeg og Daniel koser oss hjemme. Jeg får hjelp av to assistenter neste uke, og derfor måtte treningsrommet være klart for bruk, før Magnus dro. Planen om å ha to sommervikarer alle fire ukene Daniel har ferie, gikk ikke opp. Heldigvis fikk vi en assistent, som har vært på opplæring på barnehagen og her hjemme de to siste ukene.

Daniel går fra 5 dager med fysio/ergo i uken, til 2 dager i uken, denne sommeren. Alt for lite for en svært spastisk gutt som fortsatt trener intensivt. Det blir med andre ord ekstra mye jobb på oss foreldre.

Vi har heldigvis lagt litt planer for sommeren, og vi gleder oss masse til vi får besøk fra Sverige. Et vennepar av oss tar med seg barna, og blir her hos oss noen dager. Det blir kjempe kjekt, og vi håper på at Ålesund og Sunnmøre viser seg fra sitt beste.

Selv om det har vært mye jobbing i huset de siste ukene, og det har blitt lite tid til annet, så har vi funnet på litt sammen som familie. Forrige helg fikk Magnus prøvd seg på en tur med Permobilen.


Godt med litt frisk luft mellom slaga hjemme.


Greit med permobil opp denne bakken her ;) Det er en grunn til at Vitoen ble levert med 4hulstrekker uten at vi måtte sloss eller betale for det selv.


Daniel trives bedre og bedre i permobilen.


Tester ut skogsti kjøring.


Skal tro om brua tåler vekten?

Det gjorde den, heldigvis ;)

Det blir forhåpentligvi tid til litt mer blogging fremover, siden vi har gått inn i feriemodus her hjemme. Og det kommer nok oppdaterte bilder av hvordan det ser ut her hjemme. Det blir veldig bra, når alt er på plass.

Nå nærmer klokken seg 0100, Daniel skal da ha medisin, bli snudd, og forhåpentligvis sove uavbrutt til i morgen tidlig. Sov godt!

Klem fra Karina og Daniel!

14 kommentarer:

 1. Ååå, det har blitt så fint hos dere. Kjekke og flotte tapeter alt etter hva slags rom det gjelder. Dere har virkelig stått på altså.
  Det er tydelig at Daniel er mer komfortabel med permobilen nå - han virkelig 'cruiser' av gårde. Ser ut til at han syntes det var stas å kjøre over den brua :-)

  Tenker det er godt for pappa og Sebastian å få litt ferie i Sverige, men huff for et savn dere der hjemme sitter med - og sikkert de i Sverige også. Blir nok veldig kjekt med besøk da, og nå har dere ekstra plass også, stor stas!

  Krysser fingrene for at Daniel ikke må slite med allergi i ukene fremover. Sov godt :-)

  Nattaklem og go'klemmer fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi er veldig fornøyd med de fondveggane vi har valgt, og gulvet ikke minst! :) Kjekt at andre også liker valga vår :) Snakka med Sebastian i sta, han savnet nok meg og Daniel ja. Men ei uke er jo gått så fort, så det går nok fint. Pappa`en hadde vel godt av ei uke i Sverige tror jeg :) Men det blir godt og ha de tilbake og!
   Tusen takk for kommentar ♥

   Klem ♥

   Slett
 2. Natta eller nesten go morgen til dere 2 ;)

  Koselig at dere nesten er i mål med huset...

  Her regner d også - kunne sikkert ha venta noen dager, men slik et det berre, skulle av og til ønske vi hadde ein bryter.

  Monikaklem.
  Som er våken midt i natta

  SvarSlett
  Svar
  1. åy! Oppe så tidlig du da? En bryter hadde faktisk vært veldig greit ja! :)

   Slett
 3. Så fint det ser ut hos dere... Tøffe tapeten på rommet til Daniel:):)
  Dere får det fint.
  Håper dere får en fin sommer.
  Klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir bra :) Veldig fornøyd med tapeten på Daniel sitt rom! Er nok det kuleste rommet ;) Håper sommeren dokka blir fin også :) Klem ♥

   Slett
 4. Ser ut til at dere har stått på masse de siste ukene :-) Resultatet ser ut til å bli kjempebra. Gleder meg til å se hvordan det blir.

  Ønsker dere en riktig god sommer. Det har dere fortjent :) Kos dere masse <3

  SvarSlett
 5. Jeg er mektig imponert over den egeninnsatsen dere har gjort på tilbygget, slik jeg kan se det på bildene ser det Kjempeflott ut! Du er veldig heldig som har en slik handy mann, da. :-) Nå får dere det akkurat som dere selv vil ha det og. Så flott at både permobil og trygdebil er på plass og. Jeg håper dere får en flott ferie, det har dere fortjent etter en slik intensiv innspurt på oppussingen. Klem Jeanette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg personlig skulle helst ett at noen hadde gjort jobben for oss, men vi har nok spart oss rundt 200 000 på og gjøre det selv, og det er mye penger. Men jammen har vi jobbet for det og. Men nå er vi jo snart i mål, og tar os et par uker med ferie fra det meste. Magnus er veldig handy, vist ikke hadde nok dette aldri gått :p For jeg kan sparkle og male,og til nød slipe vegger, men der stopper det opp hos meg gitt.. hehe :) Håper dere får en fin ferie dere og! Klem ♥

   Slett
 6. Så fantastisk å se rommene bli mer og mer ferdige :-D Er veldig spennende her man sitter å tripper og venter på nye blogger. De er så utrolig og inspirerende alle sammen!!
  Lurer litt på om dere har hørt om ABR metoden? Som hjelp for spasmene og ellers alt i kroppen. Kom borti dette for litt under 1 år siden, var vel litt skeptisk i starten, er ikke den som tror på hva som helst... Men det virker faktisk!!! Og det er helt utrolig for noen resultater det gir på spasmer, feilstillinger, urolige kropper/mage, m,m. Måtte bare nevne det for dere :-)
  Fortsetter å se etter nye blogger hver dag! Lykke til videre med ny bil, lappen og nytt tilbygg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Nei, har ikke hørt om den metoden. Finner lite om det på nettet og. Har du noe nettside, info om det?

   Førerkortet fikk jeg for snart ett år siden :) Men takk for det! :)

   Slett
 7. Heisann.
  Det er ikke så lett å finne info om dette på nett, men ligger en del ute. Både om metoden og erfaringer fra foreldre. Legger ved noen lenker :-)
  Har dere ikke hørt om Glenn Doman metoden eller family hope heller da!?!?

  http://www.abrbelgium.com/images/pdf/meer_weten_No.pdf

  (De holder kurs 3-4 ganger i året i Norge, så trenger ikke reise til utlandet. Vet iallefall at de er i Oslo med jevne mellomrom. De jeg vet om som holder på med dette får også dekket de fleste kostnader.)

  http://www.blyum.com/ - Den offisielle hjemmesiden deres.
  http://www.thorsteinh.com/22176609 (Blogg med både ABR og Doman metoden)
  http://www.ingaweng.no/
  http://www.ingaweng.no/images/stories/ida%20ringstad%20flacke_071129.pdf (artikkel)

  Det er ofte at Doman metoden og ABR kombineres, men ingen selvfølge. Ofte har man jobbet etter Doman metoden tidligere, og deretter gått over til ABR, da doman er meget tid- og resurskrevende

  Her ble det mye, og mye å se igjennom. Men begge metoder er veldig spennende, og jeg har sett virkningen på ABR!

  :-)

  SvarSlett
 8. Hai! Takk for linkene! :) Joda, vi har hørt om både Doman og Family Hope. Vi skal på PTØ trening i slutten av august. Ellers så trener vi jo etter ABC konseptet.

  Hvordan trener man ABR, fant liksom ikke ut så mye om akkurat det?

  SvarSlett