lørdag 30. juni 2012

Fredag 29 juni 2012- litt om mye!

Daniel har fått seg iPad. Jeg lærer fortsatt den og kjenne ;) Men det blir nok bra etterhvert!

Ipad`en er i hvertfall genial, med tanke på at vi kan oppdatere oss på barnehagedagen til Daniel. Assistentene skriver notat om "dagen i dag", og tar bilder. Veldig kjekt. Notat som blir skrevet kan være veldig festlige og lese, i tillegg til at de er informative ;) Vi har to assistenter som har humoren på plass ;)
Daniel får trent egenbevegelse på touch-skjermen, det var hovedsakelig derfor vi kjøpte iPad`en. Om noen har tips på gode apper så rop ut! ;) Da vi sa til Daniel at vi skulle finne et Knerten spill, lo han høyt og hjertelig. Klart svar ;) Nå i kveld har jeg lastet ned et Elias spill også. Også har vi ett med dyr, og dyrelyder.

iPad`en skal også fungere som et verktøy der Daniel kan vise barn i barnehagen, assistenter og andre som jobber med Daniel, hva han har gjort på osv hjemme og i barnehagen. Vi kan nok bruke den til så mye, bare vi kommer på det! ;)

I dag hadde Daniel fysioterapi med en gang han kom i barnehagen. Mengden med fysi/ergoterapi blir redusert nå flere uker fremover. Dessverre. For han trenger det så sårt. Assistenten må ta litt i sommer, men det meste faller likevel på oss foreldre. Som om vi ikke har nok og gjøre.. Men det er bare og brette opp ermene. For nå blir det bare to dager i uken, mot 5 til vanlig.

Daniel er avhengig av mye fysioterapi og trening for og forhindre feilstillinger, holde spasmene i sjakk og selvfølgelig bli sterkere i kroppen. I tillegg til den daglige timen som en fysioterapeut eller ergoterapeut gir han, får han passive tøyninger om morgenen før guidet morgenstell, før han går og står, før guidet kveldstell, og der det passer seg innimellom programmet hans.

Det blir mye trening på Daniel, selv om det kanskje ikke er så tydelig for de som ikke kjenner programmet hans. Selv spisesituasjon er trening for han.
I dag fikk han fiskegrateng, poteter og gulrot til lunsj på barnehagen. Assistentene moser det og gir det i knappen, men han får også smakstimulering/spisetrening til lunsj og middag. Og lunsjen var en skikkelig HIT! Han hadde spist masse. Smattet, gapte og jobbet veldig bra med tungen sin. Det er helt nytt at han har begynt og spise noe vi kan si er mye. Han er så flink ♥ I går hadde han fått most banan og han hadde spist mye da også, så jeg håper han begynner og blir mer interessert i spisingen igjen.

Daniel har også vært på sansehuset i dag, et forslag jeg kom med, som en del av det spesialpedagogiske tilbudet han ikke har fått av Ålesund kommune. Det har vært utrolig mye rot fra kommunen sin side, og de har ikke fulgt opp det nye vedtaket Daniel fikk av fylkesmannen oktober 2011. Når Daniel går ut i ferie neste fredag, har han nærmere 40 timer med spesialpedagog som han ikke har fått tilbud om. De er dårlig på kommunikasjon der ute (på kommunen) i tillegg, og det har ikke gjort det lettere for oss. Siden det nye vedtaket fra fylkesmannen er endelig, kan ikke kommunen overprøve det. Når de ikke gir Daniel det han har rett på, må det selvsagt sendes enda en klage til fylkesmannen. Nytt vedtak for 2012/2013 har vi heller ikke fått, vi forventer ikke store forandringer, da vi har avtale med kommunen at vi ikke skal måtte klage og krangle til oss ressusrsene Daniel trenger for det nye barnehageåret, men sansestimulering på sansehuset skulle flettes inn i det spesialpedagogiske tilbudet, og vi er spent på hvordan de gjør det.

Da assistenten viste han symbolet for "Sansehuset" i dag, ble han veldig ivrig! Det er tydelig at han liker seg der. Han kan bli både ivrig og avslappet av og være der. Forrige fredag sovnet han på fanget til assistenten da de var på "Det svarte rommet".

Bilda er tatt med iPad`en til Daniel :)


Tante Marianne og Daniel klar for litt sansestimulering på sansehuset! :)

I dag hoppet likså godt Monica oppi ballbassenget sammen med Daniel. Marianne benyttet anledningen til og ta litt bilder :)


Monica er tullete ;)Tror dere hun kastet ballen?


Det hvite rommet!

Da han kom hjem var han oppe og gikk i innowalken i 30 minutt, før han fikk middag. Vi fikk koselig middagsinvitasjon av Daniel`s mormor, så vi har vært der i kveld, sammen med tante Marianne og familien. Vi fikk servert taco, og brownies til dessert. Det var veldig deilig og slippe og lage middag, vi bor i totalt kaos enda.


Daniel får låne onkel Mads sine briller ;)


Venner for livet ♥ Eric starter på barnehagen til Daniel fra høsten av!


Mormorkos ♥


Og med dette smellkysset fra beste Eric, ønsker vi alle våre lesere ei riktig god helg!!!

8 kommentarer:

 1. Herlige bilder:) jeg har noen apper på iPhone til barn;) skal sende de i morgen:):) håper dere får ei fin natt.
  Klem fra Anine

  SvarSlett
 2. Heia...
  Her er noen apper vi bruker, eller barna;)
  Vennebyen, Moobaa, Tozzle, Jens og Jonas.
  Så er der noe som heter Autism Apps, det er en side med masse forskjellige Apps du kan laste ned. Når nye Apps kommer legges de under nyheter. Liam liker de selv om han ikke har autisme;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert, Anine!! Lastet ned vennebyen og tozzle, og fra Autism Apps: Emotions (Passer bra til steg for steg som de har i bhg) og Random, som er genial fordi det kommer en ting vist du rører på skjermen! :) Tusen takk :)

   Slett
 3. ÅÅ ipad er altså så bra å ha uansett hva :)
  Da jeg var i afrika på barnehjem i vår så hadde jeg med ipaden og lot barna få prøve spill på den. Lasta ned enkelte spill som jeg tenkte kunne passe. og fant da et som het MusicAnimals. Et pekespill hvor du tar på kort med bilder av dyr, hvorpå du får høre lyden som dyret laget, og nederst på skjermen vises navnet på dyret på engelsk. Og klikker man da på navnet vil navnet bli avspilt. Noe som ble veldig populært ved Barnehjemmet. og også hos faren min som syns det var artig xD

  SvarSlett
 4. Daniel hadde helt sikkert likt Sound Touch!
  http://www.soundtouchinteractive.com/
  Leste om den appen igår, og synes den var fin.
  Det er masse bilder av dyr, og trykker man f.eks på hunden, så kommer det bjeffelyder, katten mjauer osv :)

  SvarSlett
 5. Om du går inn på nettsida til myrertoppen barnehage vil du finne mange spel som dei har testa ut i den barnehagen. Du må nok leite litt,men der står ein del om ulike spel, dei er med på å utvikle spel for mac, så der kjem det ofte ut nye spel dei har testa:-) god sommar:-)

  SvarSlett
 6. I-pad er eit kjekt hjelpemiddel, vi har lagt den litt vekk i det siste og brukar den meir til morro enn bilder og slikt etter at vi starta opp med samtaleboka til Oskar :) Anne-Merete på statped vest har sikkert linkar til ein del kjekke spel på i-pad (kan skrive ein mail til henne å spørre om du vil ha nokre tips;)).

  Her har My Tobii komt i hus og storebrorane "leikar" seg litt med den for å bli kjent med den :) Vi voksne må også det før Oskar skal starte opp med den - ser skikkelig spennande ut :)

  Klem og fin helg til dåkke!

  SvarSlett