onsdag 5. desember 2012

Hjemme etter tre uker på PTØ senteret i Hamar!

3 uker på PTØ senteret på Hamar gikk jammen fort, det er over tre uker siden jeg gledet meg til vi var hjemme igjen ( selv om vi har det bra borte også ;) Og nå har vi vært hjemme siden fredags kveld!! Vi har hatt et veldig fint opphold. Og fått mange gode tips på hva vi skal trene på, og mot, her hjemme. Og Daniel ble flinkere til og vise hva han kan inne på treningene etterhvert også, selv om det og gå og stå feks var heilt uaktuelt og gjøre på kommando fra konduktoren. Denne gangen hadde Daniel ny konduktor, og opplegget var litt annerledes enn sist, men til syvende og sist jobber vi jo mot samme måla! Og veldig greit og få litt ulike tips også.

Her kommer litt bilder fra treningen. Her trener han på alt i fra og ligge riktig (bare det er jo ei utfordring), sitte på ulike måter, bevege på ei og ei arm om gangen, og en og en fot om gangen, ligge på magen, rulle, hodekontroll, stå, gå osv osv..

"Daniel ligger rett, Daniel ligger rett, 1,2,3,4, Daniel ligger rett!"
Daniel må trene på og ligge med strake bein, armene ned ved siden og med hodet sentrert.



Her sitter Daniel med benskinner (som vi skal bestille neste gang vi er på Hamar), inntil ribbevegg. Han trener bla på og holde skuldrer og hode inntil ribbeveggen og det er god tøy for beina hans.


Daniel trener på og sitte i skredderstilling med og uten armskinner, det og holde hodet lenge nok er ei utfordring, så her er det trening som gjelder ;)


Daniel trener på og sitte på stol ved bordet, med begge armskinnene på, og med ei armskinne på der den andre armen skal slå ned tårn osv.


Litt kaos med maling over alt da Daniel skulle forevige oppholde sitt med håndavtrykka sine :)


Daniel avslutter ofte timen med og reise seg og gå noen skritt. Her med ganske mye hjelp, som jeg nevnte over her ;)


Stor stas og få trille Ruben i rullestolen ;)

Siste uken kom både pappa og storebror! Og alle ♥ gledet seg. Det var gjensynsglede det ♥ Vi hadde det kjempe fint alle 4 den siste uken. Storebror syntes også det var kjekt og være der, og det var jo ganske viktig for oss. Og det var godt for han og se at det ikke bare er Daniel som er funksjonshemmet i denne verden. At også andre er søsken til noen som har lignende utfordringer som Daniel har.


Mandagen tok jeg og Daiel med oss pappa og storebror på det fantastiske snoozelen senteret! Her koser de seg i ballbassenget!


Daniel er litt sliten, og tar seg en kvil ♥


Spiller trommer sammen med pappa :)


Nyter og ligge på den fantastiske vibrasjonsmadrassen, som også står høyt på ønskelisten vår ;)


Jeg fortalte om det deilige varmtvannsbassenget på snoozelen senteret? Det ble testet ut! Kommer med flere herlige bilder i morgen!


Siste kveld på PTØ senteret og vi skrur på juemusikken og baker pepperkaker! Kjempe koselig ♥


Jammen godt og ha en storebror som hjelper!


Se så flink :)


Resultatet, med gløgg og oreokake attåt! Her skal det koses :)

Når vi er på PTØ senteret får vi mulighet til og teste ut ulike hjelpemiddel. Bla Krabat var innom, og Daniel prøvde ut en rullestol med sadelsete, Krabat Jockey Plus og vi kommer til og søke om denne. Han trenger og få variert sittestillingen sin gjennom dagen, og han trenger også en arbeidsstol, der han kan jobbe litt mer aktivt med kroppen sin. De var så snill at de også kom innom med en Pilotfor utprøving den siste uka vi var der . Detet er et krabbehjelpemiddel. Daniel trives jo dårlig på magen, så vi fikk det ikke helt til, han bikket endel fremmover med kroppen i stedenfor og legge vekt bak og ha knærna på gulvet. Men litt fart og spenning ble det likevel:


Gøyt for store og små ditta ;)


Juhuuuu!!! En som elkser litt fart ;)


Siste trening for denne gang, og storebror er med i konkurransen mellom de ulike barna. Kjempe gøy :) Og storebror og Daniel samarbeidet veldig bra, og tok førsteplassen denne gangen :)


7 timers tur hjem, Daniel og storebror var eksemplariske i baksetet, og storebror var flink til og tøye Saniel`s fingrer og hender innimellom, på eget initiativ ;)


Snipp snapp snute, så var den turen ute!

Ha ei fin uke!! :)

Klem Karina og Daniel ♥

3 kommentarer:

 1. Fliinke Daniel... :) Det er så kjekt å høre at det er fremgang med kjempen deres :)Øvelse gjør mester sier di, det stemmer nok :)
  Kjekt at pappaen og storebror også kom den siste uken da, så ut som om dere koste dere iallefall, gleder meg til å se flere herlige bilder :D Kos dere både store og små, klem :)

  SvarSlett
 2. Dere er en flott familie med to kjempeflinke gutter.

  SvarSlett
 3. sebastian er den flinkeste storebroren jeg vet om tror jeg ! :)

  SvarSlett