torsdag 28. mars 2013

YES!! MEDHOLD... men et stk forbanna mor her gitt!!

7 måneder etter jeg klaget på den manglende oppfølgingen av Daniel sitt spesialpedagogiske enkeltvedak, til fylkesmannen, får jeg MEDHOLD! Men vi får ikke igjen tapte timer(!!). Den utfyllende informasjonen fylkesmannen etterspør, bruker kommunen to måneder på, og sendte oss aldri kopi. Jeg ser ut av noen av informasjonen som er gjengitt her i brevet, ikke stemmer og/eller er manglende. Og jeg er ikke bare fornøyd med innholdet av det som blir skrevet.

Hvilket spill er det kommunen spiller? For et år siden var det pga ressursmangel han ikke fikk de timene han skal ha. Nå er det fordi han er for sliten han ikke får de timene han skal ha. Man trenger ikke å være den skarpeste kniven i skuffen for å skjønne at noe skurrer. De kan si det som det er, de har verken ressurser eller tid til å gi Daniel de timene som mangler. Vi er snart i April måned. 100 timer i løpet av 3 måneder?

Kommunen har sagt at Daniel ikke klarer og dra nytte av tapte timer, fordi han altså er for sliten til dette, og dagplanen hans er for full. Tapt hjelp skal i utgangspunktet taes igjen, men nå sier kommunen at det ikke er tilrådelig og legge tapte timer fra bhg året 2011/2012 inn i inneværende barnehageårets tilbud.

Huff.. jeg er spent på hvordan han skal klare den STORE omstillingen til å ha spesialpedagogikk 50% av dagen sin på skolen jeg nå!! Rart kommunen ikke anbefaler oss og vente et år med skolestart, om de mener han er "så lite med" og sliten?? Er det ikke den ene grunnen (som først var ressursmangel ) så er det en annen grunn, altså det at han er sliten. Og jeg synes ærlig talt at dette blir for dumt! Selvfølgelig er Daniel innimellom er trøtt og sliten, noe annet strider mot all fornuft! Men han er langt i fra så sliten som de prøve å ha det til. Og det finnes mange alternative måter å ha spesialped på, det skal ikke så mye til før Daniel blir fenget. Første halvåret med spesped var og blir spesiell. Daniel er ny på en barnehage, og med ei stor hjerneskade som har mye informasjon som skal bearbeides. Alt for mye informasjon. Om det er det som ligger til grunn for denne vurderingen av hva Daniel orker eller ei, så burde kommunen skamme seg. Og ut fra det jeg leser her, så bør de virkelig skamme seg! Pokker også!

Jeg blir også mildt sagt forbanna når noe av det jeg leser faktisk er LØGN! Kanskje man bør innhente riktige opplysninger før man videresende det til fylkesmannen?
Sitat kommunen: " Dagsplanen til Daniel er ganske hektisk så derfor er timene fordelt over 4 dager". Dette er direkte løgn. Daniel har det fordelt ut over 4 dager fordi spesialpedagogen til Daniel ikke kunne være der fem dager i uken, pga møter i kommunen. Daniel har som regel hatt en dag i uken der han kunne vært tilgjengelig for spesped store deler av dagen han.

I tillegg prøver de tydeligvis å "ro seg bort" fra problemet som oppstod sommeren 2012, der vi var blitt lovet en spesialpedagog som skulle ta over da Daniel sin gikk ut i ferie, men som selvsagt aldri dukket opp. Jeg etterlyste den spesialpedagogen i mail til kommunen, og fikk svar ei uke seinere at ho dessverre hadde trekt seg. De hadde bare glemt å si i fra til oss. For det er jo sånt som er lett å glemme. Jeg reagerer også på hva kommunen sier om det ble som ble sagt og gjort før forrige sommers manglende oppfølging av vedtaket. Nå legger de tydeligvis skylden på barnehagen for at det ikke ble gjennomført nok spesped timer. Spespeden som aldri dukket opp, står det ikke et ord om.

Overrasket? Slettes ikke! Ingenting overrasker meg lengre. Selv om jeg kanskje kan anbefale kommunen og google navnet mitt, før de gang på gang( irriterende mange ganger)ikke gir de ressursene Daniel trenger, gir avslag på feil premisser, og gir feil og manglende opplysninger når det blir etterspurt. For jeg er ikke den som har gått stillest i dørene om de utallige kampene vi har hatt de siste 2,5 åra!

Vi har i tillegg har vi en klage på dette års manglende oppfølging av enkeltvedtak inne,dvs at vi nærmer oss 100 tapte timer med spesialpedagoisk hjelp fra Ålesund kommune, som de tydeligvis ikke har tenkt å gi han. Og det uten at det gir noen følger for kommunen. Klagen er sendt videre til kommunen for behandling, så vi venter i spenning.

Jeg er spesielt spent på hvilken plan kommunen og barnehagen har for og gi han spesialpedagog i sommer, når Daniel er ferdig i barnehagen 5 juli, og Daniels pedagoiske leder (som er alternativet til kommunen sin spesialpedagog) går ut i tidlig ferie i juni allerede! Men dette virker det som kommunen har full kontroll på nå! :) Så det er jo flott! :)

Irriterende at et medhold skal føles så surt ut! Det må jeg gjøre noe med! Og hadde det vært opp til meg, så hadde jeg jo ringt noen allerede nå jeg, men nå kom jo helga litt tidlig, så det får bli til uken!


1 kommentar:

  1. Argghhh...blir så kokende sint at. Godt dere har bein i nesen så Daniel får noe av det han har krav på. Driver en kamp med min 6årige datters lærer, at det går an å være så satans treg til tross for anbetallninger fra ppt og statped. Men nå er det påskefri så tirsdag, DA asså!! God påske til dokker !

    SvarSlett