lørdag 22. juni 2013

Monopol!

Hei alle sammen!
Jeg har sagt det mange ganger før, men dagene går aaalt for fort!! "Poff" sa det, også var det 22 juni, sommerferie på eldstemann og jammen nærmer det seg ikke sommerferie for oss andre også! Hurra!

Vi har hatt mer enn nok på programmet, og jeg må innrømme at det jeg gleder meg mest til med ferien er at vi ikke skal på ett eneste møte på hele 4 uker!!

I tillegg til å jobbe har jeg vært travelt opptatt med å finne ut hvordan vi skal få kabalen til å gå opp til høsten. Jeg vet ikke om jeg har sagt det før, men vi har i hvertfall ansatt to nye assistenter, ei som skal være her hos oss på ettermiddag/kveld noen kvelder i uka, i tillegg til helg, og en assistent til som skal ta ekstravakter hos oss og også jobbe helg.

En assistent fra barnehagen følger Daniel over på skolen. Det er med skrekkblandet fryd vi nå planlegger overgangen til skole. Han har det jo så trygt og godt på Veslefrikk barnehage, som har verdens beste Grete som styrer. Det er mange å si adjø til..

Barna på Veslefrikk har så godt samspill med Daniel, og jeg håper bare Daniel også får oppleve det på skolen. Han er så sosial, og trives så godt sammen med barna.

Torsdagkvelden hadde vi besøk av Daniel sin nye assistent. Vi avsluttet en fin dag med taco, tur ut og monopol. Daniel har ei flott spillsnurre fra "Abila". Denne kommer med terningoverlegg, også har vi laget til noen spill selv. Spillet om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen"er perfekt til denne snurra, spillet "Lille larven aldri mett" er super, og i tillegg har vi laget til memo.

Daniel bruker bryter når han spiller. Han har blitt ganske god på det,i hvertfall så lenge motivasjonen er der ;) Han har blitt flinkere til å bevege armene litt, viljestyrt. Ingenting er jo bedre enn det. Bryterstyring åpner jo opp for at han selv kan delta litt mer i lek. Vi må nok kjøpe inn litt bryterstyrte leker, men vi sliter litt med å finne leker til riktig aldersgruppe. Thomas lokomotivet og traktorer er gått ut litt på dato her i huset. Vi har mulighet til å gjøre "vanlige" batteridrevne leker om til bryterstyring også. Bryterstyrte leker er vanskelig å få innvilget hos NAV, noen av de lekene, som feks spillsnurren, skulle vi ha hatt to av, da han trenger ei på bhg/skole også, men det får man ikke. Og de lekene er jo ikke akkurat billige heller.Men behovet for å ha to av de er stort, så da får vi bare punge ut for de.

Monopolkveld i Vegsundstranda på torsdag:
Konsentrert gutt!

"Give me the money"!

Daniel styrer spillsnurra med bryter!

Det har vært helgemodus her i huset i dag! Foruten om en barnebursdag, så har vi gjort fint lite. Det skyldes nok to slitne foreldre i dag. Magnus hadde sovet dårlig i natt,og sto vist opp før fuglene kvitra.. og jeg var på sommerfest med jobben i går, så det ble sent. I morgen er det Sankthansaften. Vi blir og finne på Stafsethneset! Ha ei fortsatt god helg!!

Klem Karina og Daniel ♥

3 kommentarer:

 1. Ha en god sommer alle sammen, vi krysser fingrene for strålende sol resten av sommeren nå - ikke sant;) Og selv om det ikke er de aller beste meldingene til i morgen så står vi vel over, har grilla i regn før vi;)
  Og du; takk for tipset om den lysboksa - i forgårs kom den og den var bare helt super til A. Det er lenge siden jeg har sett han slappet så godt av:)

  God klem
  Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. God sommer til dere også!:) Ja, jeg håper virkelig det blir en litt bedre sommer enn det har vært de siste åra!! Så bra at han likte den så godt da! :) Kjekt å kunne gi litt tips :) Ha ei fortsatt god helg, Hanne! Klem!

   Slett
 2. Så kjekt at der er noen spill så Daniel også kan være med på :) Daniel er en flinke gutt, virker så han lærer mer å mer etter hvert, noe så er supert :)
  Godt det snart er ferie får dere andre også, sommerferie uten møter :)
  Det var et kjempe herligt bilde av Daniel på facebook sida i finstasen før han for i selskapet<3 :)Kjekt får han å få bli invitert i selskap også :)
  Håper både du og Magnus får en god natt søvn i natt :)
  Klem<3 :)

  SvarSlett