søndag 2. juni 2013

Sophies Minde og korsett

Helt siden etter ulykken har Daniel hatt behov for korsett for å holde overkroppen bedre. Han bruker mye energi på å holde den, og i visse situasjoner er det best han bruker energien sin på andre ting. I tillegg er det fare for at ryggen hans blir skeiv når han hele tiden sitter feil med den.

For ei stund siden ble vi henvist Sophies Minde i Oslo for støping av korsett. Daniel har både spilekorsett, softbrasekorsett og lycra ortose fra før, som han har brukt daglig siden ulykken når behovet melder seg, men de gir ikke Daniel god nok støtte.

Pga misforståelser på en annen time vi ventet på i Oslo, fikk vi ikke ordnet avstøpning til korsettet før nå i april. Da var vi likevel i Hamar, så vi tok bare en biltur til Oslo for å få det gjort.


Godt å holde mamma i hånden mens gipsen blir lagt på. Det er ganske så varmt å ligge med gips slik, så Daniel syntes det var ubehagelig etterhvert. Men det gikk veldig bra, og han var kjempe tålmodig!


Dyktige Arne og ei som "var i lære" hos han!

Og på tirsdagskveld dro vi til Oslo igjen for tilpassing av korsettet.


Daniel sitter i eget sete i flyet :) Flinkingen!

Overnattingen på Gaustad hotell ved Riksen er en historie for seg selv.. det viste seg at de hadde gitt rommet vårt til noen andre, til tross for at vi ringte mandag og forsikret oss om at vi hadde rom der. Fullbooket var de og, og det så ei stund litt svart ut... heldigvis viste det seg at de likevel hadde et lite rom ledig, men det var ikke vasket, så det kunne vi ikke få før i 2315 tiden. Ei dame tilbydde seg å bytte rom med oss, så Daniel skulle få legge seg. Jammen finnes det snille sjeler der ute ♥ Vi ble så takknemlig.

Fordi rommet vi fikk bare hadde to senger, måtte Daniel ligge i reiseseng, noe som ikke fungerte i det hele tatt. Han havnet i sengen vår, og sovnet til slutt ved midnatt.

Onsdag var vi på Sophies Minde hele dagen. Det ble mye prøving på Daniel, som i utgangspunktet ikke er noe glad i å sette på seg korsett.


Vi valgte motiv da vi var der i april. Det ble "verdensrommet".


For å ha en pekepinn på hvor knappehullet skal være, teiper de over knappen og merker teipen med rød "leppestift"


Festet sitter bak, slik at det enkelt kan settes på av bare en person. Korsettet har fått luftehull også.


Doble feste slik det ikke bare blir strammet fra ei side.


Knappehullet er på plass. Med et lokk, for å forhindre brokk!

Tre dager var satt av for tilpassingen, og vi prøvde ut korsettet på hotellet et par dager også, slik at vi visste at det ikke gnaget på huden til Daniel. Og vi kom heldigvis i mål, og var hjemme i 19 tiden fredags kveld.


Daniel sovner aldri i stolen når vi er ute og reiser, fredag sovnet han hele to ganger på vei hjem, så ingen tvil i at han var sliten etter turen ja ;)


Gjensynsglede ♥ Brødre ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar