mandag 30. september 2013

Vårt fjerde opphold på PTØ senteret!

Jeg vil nok si dette har vært det beste PTØ oppholdet frem til nå. Det var fjerde oppholdet, og det er veldig godt å se at han både fysisk og mentalt har vist så stor fremgang på et år. Daniel sin egenbevegelse i beina blir bare bedre og bedre. Han kan reise seg opp selv, og gå langt, med støtte over skuldrene av en annen person som går bak. Dette oppholdet ville han også vise konduktorene at han kan å stå, og gå. Det har han ikke gjort på de andre oppholda. Så det er et stort fremskritt :) Han vet hva han vil og ikke vil, og det å få Daniel til å stå og gå inne på treningen, har vært vanskelig. Han har absolutt forbedringspotensiale fortsatt, men vi er på riktig vei!


Oppe og står ved ribbeveggen. Daniel har en slik her hjemme, som vi håper å få inn i treningen.

Armene til Daniel er veldig spastiske når han prøver å bevege de. Han vil så gjerne, og ofte får han også de til å lystre litt. Som å bevege en bil på bordet fremfor seg,trykke på en bryter, osv. Men når det gjelder store bevegelser som å løfte armene opp og over hodet når han ligger osv, må han ofte ha endel hjelp. Men det er også fremskritt her; spesielt når det gjelder å ikke slippe det han holder i hånden med en gang.


Løfter pinnen opp fra magen og over hodet.


En som kan og følge med blikket ;)


Øver seg på å holde i ringene mens han løfter armene og strekker de ut til siden.

Balansen til Daniel er også blitt bedre, den er fortsatt langt i fra god, men vi merker fremgang. Daniel trener mye på å sitte når vi er i Hamar;


Flink!


Flinkere!


Flinkest :)

Da Daniel var på sitt første opphold i Hamar for ett år siden, var det så og si umulig å få han til å ligge på magen. Siden da har han blitt kjempe flink. Nå kan han ligge i flere minutter på magen. Å ta armene opp over hodet, blir vanskelig, men så lenge han har armene langs siden sin, eller som på bildet nedenfor, går det som regel ganske bra.


Daniel kan slappe godt av på magen nå.

Siste delen av dagen sitter barna rundt bordet, sammen. Her har de bla Art and Craft, spisetrening (smakstimulering for Daniel siden han ikke får spise noe), litt lek og trening sittende. Til slutt går vi gjennom med Daniel hva han har vært veldig god på akkurat den dagen :)


Konduktorene er veldig kreative. Art and Craft står på timeplanen hver dag. Før var ikke Daniel så glad i det, men igjen, som alt annet, så har han kommet et stykket her også ;)


Klar for smakstimulering ;)


Daniel følger godt med i speilet mens han får smake på eple med pappa!


Flott trening på å sitte og holde seg fast. Her kan han sitte alene ganske lenge.

Jeg avslutter med et par herlige bilder av Daniel og treningskompisen Oskar. De begynner og kjenne hverandre ganske så godt nå, etter å ha trenet sammen et år. De viser stor glede med å trene sammen! ♥


Daniel sparker ballen til Oskar :)


Dette var gøy! Daniel venter i spenning på skuddet fra Oskar :)

Jeg har massevis å blogge om, så jeg håper det bare ikke blir med tanken ;) Men nå skal jeg finne senga, kroppen min trenger sårt litt hvile!

Klem Karina og Daniel ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar