mandag 27. juni 2011

Lycra -Ortosen

Nå har endelig Lycra- ortosen til Daniel kommet! Og i dag kom de fra habiliteringen slik Daniel fikk prøvd den. Den skal justeres noe, det manglet et glidelås på fremsiden og hull for knappen hans. Men det nærmer seg :) Mulig det for mange ser noe drastisk ut å ha på Daniel denne ortosen, men virker den som den skal, vil den hjelpe Daniel til å bli sterkere i kroppen, forhindre feilstillinger og være spasmedempende! Og da er valget enkelt. Daniel er en spastisk liten gutt, og jo mindre spastisk han er, jo bedre har han det. Noe av utfordringen med denne ortosen er nokk at den kan bli litt varm, Daniel er en varm gutt fra før av, så jeg er spent på akkurat det. Fysio fra habiliteringen sa at det er vanlig at man blir svett i begynnelsen, også stabiliserer det seg. Fordelen med Daniel er jo at vi ikke MÅ ha på han andre klær ;) Han er jo bare her hjemme som regel!


Her har han fått på seg drakta! Storfornøyd han ;)

Lycra ortosen er ei dynamisk ortose som finnes både som shorts, drakter, hansker og strømper. De virker støttende og kan virke positivt om en har problemer med å bevege seg og forhindrer feilstillinger. Du kan lese mer om den her: Lycra- ortose
Daniel har ei drakt og hansker.

Daniel og kroppen hans må sakte, men sikkert venne seg til denne ortosen. Så nå i starten skal han ha den 1 time om dagen. Etterhvert skal vi opp i max 8 timer bruk om dagen, dette fordi kroppen ikke skal bli overstimulert. Han skal ikke ha den på når han sover. Den er stram, og må vaskes hver tredje dag, fordi den utvider seg under bruk.
Drakten kan være litt klønete å få på, men det gikk veldig greit i dag, og vi blir jo eksperter på det også etterhvert.. Så det blir nokk en av de minste utfordringene vi har her hjemme.


Her prøver de hanskene han skal bruke. Disse trengte ikke å gjøres noe mer med, så de har vi her hjemme nå.

Daniel knyter som regel alltid hendene sine sammen, og det er ett det blir feilstillinger, spesielt i tommelen. Hanskene skal erstatte håndskinnen, som det er flere uker siden vi brukte. Den virka til slutt mot sin hensikt, fordi Daniel knyttet sammen hendene til tross for skinnen, og da fikk han ingen mulighet til å rette de ut igjen, når skinnen var på. Og for å ikke snakke om hvor upraktiske de var, og hvor svett han blei av de. Lycra- Ortosen gjør at Daniel ikke vrir tommelen innover i hånden og retter ut fingrene.


Slik ser som regel hendene og fingrene til Daniel ut. Som oftest ligger tommelen gjemt inne i hånden


Slik såg hendene hans ut med hanskene på. Jeg er ganske sikker på at han ikke knyttet fingrene slik han gjør uten, på den timen han hadde de på i dag. Men det er jo litt tidlig å si, og Daniel var lite spastisk i dag. Så dette blir veldig spennende!


Daniel speiler seg :)


Kombinasjonen Botox og Lycra ortose er nokk ikke så dum ;) Håper den blir fort ferdig, så vi får begynne å bruke den!


Her holder jeg ene hånden rundt hoften og rumpa til Daniel, og han sitter ganske så stabilt! Vi håper på at ortosen gjør at han stabiliserer bedre kroppen selv. Etter det lille jeg kjente i dag, så har jeg troa på at den vil hjelpe Daniel til akkurat det ;)

5 kommentarer:

 1. Så spennede da Karina! Krysser fingrene for at den snart er i bruk og at han ikke blir for varm, er forsåvidt ikke fare for noe hetebølge værmessig sett, så kanskje det ikke er så dumt for Daniel sin del dette regnværet.Og da er det jo verd det ;) klemmer til deg

  SvarSlett
 2. Oi oi oi Karina, ditte va sterk lesing. He lest heile bloggen no og skreke monge gonga, du skrive veldig godt og dokke e kjempe flinke til å ta bilde! Lykke til videre, krysse fingrane for at framgangen til Daniel vil ver like stor framover. :-)

  SvarSlett
 3. Nåååee!
  Trodde først det var en våtdrakt XD
  Så søt han er ^^,

  SvarSlett
 4. Dette ser spennende ut Karina. Kjenner jeg får frysninger av det siste bildet der, han sitter så rakt:-)

  Og for å svare på spørsmålet ditt: Alexander er litt spastisk og har feilstillinger i beina. Han har tidligere fått botox og brukt skinner for å korrigere spissfot. Nå er problemet dropfot og utadrotering av høyre fot/hofte. ToeOFF skal hjelpe til å gi en mer dynamisk hel-tå gange så vi er veldig spent på hvordan den fungerer. Spesielt med tanke på trykk/gnagsår. Tenkte jeg skulle skrive litt om det på bloggen når vi har fått skinnen. Vi har ikke blitt vurdert til Lycra-ortosen men det er litt morsomt å se, for Alexander hadde en spesialbadebukse som var som en tørrdrakt. Den var svært tilsittende og ga god støtte. Inimellom brukte vi den til vanlig også, for han ble mer rett i ryggen av å bruke den. Til vanlig er han veldig tiltet i bekkenet. Kanskje en liten forgjenger til denne ortosen;-)

  Og de turene jeg snakket om: barna på forsterket enhet på Nørvasund reiser til Bjorli en gang i året og deltar på Spenningskurset. De får egne ledsagere og en opplevelse som er helt utrolig. Og alle er med her, uansett forutsetninger. Her er det tilrettelagt for ALLE! Ta turen inn til meg og se under etiketten "Bjorli", der har jeg en del innlegg om denne turen.

  Klem fra A&H

  SvarSlett
 5. Så flinke dere er, virker som dere har godt mot. Utrolig sterk lesing. Kommer til å følge dere og Daniel videre :)

  SvarSlett