lørdag 16. juli 2011

Fantastiske Hakallegarden!

I dag tok vi turen til fantastiske Hakallegarden i Vanylven kommune. Bare bilturen dit, gav oss mersmak, Vanylven er virkelig ei naturperle, garden var ikke lik noen gard jeg har vært på før, og avslutninga på stranda var prikken over i`en ;)

Sommeren i år, blei jo ikke heilt som vi hadde forestilt oss. Allerede etter sommerferien i fjor begynte vi å glede oss til årets ferie. Vi gledet oss til å besøke farmor og farfar i Sverige, ta dagene som de kom, kanskje gjenta suksessen med Danmarkstur sammen med søstra mi og familien, dra på hytta, stranda, tivoli og familieparker. Vi var "bortskjemte" på opplevelsesrike dager. Alle fire.

Ulykken gjorde at vi tilbringer ferien vår her hjemme, i Ålesund. Jeg kunne skrevet side opp og side ned, om alt vi går glipp av, jeg hadde faktisk begynt. Men jeg gav fort opp. I stede velger jeg å skrive om det vi HAR opplevd. Og det var Vanylven og Hakkalegarden som sto for årets ferieminner. Selv om det "bare" var en dagstur. En dagstur som dette var utenkelig for få måneder siden. Så at vi i dag var i stand til å gjennomføre den, taler for seg!

Vi kom oss avsted en times tid etter planen, første ferga kom som bestilt. Andre ferga bommet vi litt på, både på plass og tid, men det gjorde ikke så mye. Vi tok lunsjen i bilen, og fikk knipset litt bilder. Fjell og fjord, som man ikke kan se seg mette på, var der og ♥


Ser man det!! Heile familien på ett bilde! Ikke værst ;) Bildet tatt på første ferga, over til Hareid.


Venter på fergen, og tar lunsjen i bilen :) 2 skiver med smør og leverpostei, en banan, en kopp med biola, sviskesaft og olivenolje. Ferdig moset før vi dro hjemme ifra.


Nyter naturen mens vi venter på ferga.


Og nyter naturen mens vi tar ferga ;) Turen var så kort, så det var bare jeg og Sebastian som gikk ut av bilen.


Velkommen til oss på Hakallegarden!


Skotsk Høglandsfe! Søte kalver ♥


Daniel sier hallo til kalvene :)


Daniel storkoset seg med alle dyra. Her klapper vi hest! :)WOOOW!!!!!En sånn en har vi lyst å ha ute i hagen :)


Daniel slapper av i hengekøya inne i lavoen :)


Og storebror i hengestolen! Her inne kan du kjøpe pølser som du får grillet i bålet!


Mange inntrykk, og en sliten Daniel, men sove, det skulle han ikke ;) I bakgrunnen ser du en gjeng med alpakka


Sebastian ville prøve hesteridning. For mindre barn som ikke tørr det, eller har søsken som kan sitte sammen med de, kjører de også hest med vogn! Og for å ikke snakke om den grå traktoren med hengeren full av barn ;)


Smaks ♥


Akkurat i det vi skulle dra, kom lamanen opp til veien, og Sebastian fikk klappet på et par :) Stas!

Og det er vanskelig å dra herifra uten noe godt i magen, og noe i posen. På låva selger de både kaffe og te, brus, bakevare, godis og is, og der er småbutikker som selger annet "snop". Bare se her: Alpakka.no

Etter gården tok vi turen til den flotte stranda som ligger nedenfor gården. Vi kjørte heilt ned. Der var både dusj og do for badende gjester, og ei flott sandstrand. Vanntemperatruen var på heile 17 grader fikk vi høre ;) En perfekt avslutning på dagen!

'
I farta!


Daniel fikk også kjent sanden mellom tærna, og bølgene skylle over føttene ♥


To perfekte gutta, veldig fornøyd etter en perfekt dag ♥

9 kommentarer:

 1. Så kjekt å sjå at dokke har hatt ein flott dag på Hakkallegarden. Håper dokke får mange fleire slike dagar i sommar!

  Og takk for du deler på bloggen her. Er utruleg å lese historia dokka! Dokke er i tankane ofte, sjølv om dokke er ukjente.

  SvarSlett
 2. Fantastiske gutta<3 e fortsatt imponert over alt dåkke gjør,daniel e jammen heldi som fikk dåkke som foreldre<3 ser ut som dåkke hadde en nydeli tur;-)

  SvarSlett
 3. kor koslig ......


  så bra at dere kommer dere ut og finner litt ferie følelse ;)

  klems fra monika

  SvarSlett
 4. Jeg stod der i Tøckfors i matbutikken og tittet på VG og Dagbladets forsider, da det gikk opp for meg at DANIEL var en første side sak i VG. Flott lesing! Selv om jeg stod der i butikken og utbrøt -Herregud det er jo Daniel, og fikk gåsehud.

  SvarSlett
 5. Hakkalegarden er en fantastisk fin gard. Helt utrolig hva de får til det ekteparet der.
  Jeg har sviger rett borti gata og vi drar alltid en tur innom denne garden når vi ferierer der. Skal oppover til uka og vi gleder oss masse!!
  Så flott å se Daniel koser seg.

  SvarSlett
 6. For en flott opplevelse dere har hatt!
  Vi tok turen til Hakallegarden i fjor vår etter at vi hadde hørt så mye fint om plassen. Men gjett om vi ble overraska da! Der er jo helt fantastisk der! Og noe for alle i alle aldre:) Også for en garnfrelst mamma som meg:p
  Vi håpte å få ta turen dit igjen i sommer, men denne gangen blir vi en lillebror ekstra:)
  Takk for at du deler! :)

  SvarSlett
 7. Virket som en perfekt dag! For noen flotte gutter du har!

  SvarSlett
 8. Kjekt å sjå at det var fint ver i heimkommuna mi. Hakkallegarden å Sandviksanden er naturperle på høgste nivå :) Såg ut som alle kosa seg også.. Leste artikkelen i VG og synes det var modig av dere å stille opp på noe sånt :)

  SvarSlett
 9. Dåkke e så flink og bevisst på å ha en så normal tilværelse som mulig Karina!! all respekt til dåkke!! klem fra Kristin S

  SvarSlett