søndag 23. mars 2014

Tilpassing av Innowalk!

Innowalk er et fantastisk hjelpemiddel. Uten den hadde ikke Daniel hatt den egenbevegelsen han har i beina i dag. Det er jeg sikker på. Den vekte opp igjen gamle kunster. Og han er i dag blitt veldig flink til å gå, med litt støtte over skuldrene. Daniel går i Innowalk 30-45 min om dagen, så og si hver dag. Det har han gjort siden april 2011.

Daniel har fortsatt samme maskin som han hadde da han tok sine første skritt med den på sykehuset. Han er stort sett mye mer fornøyd nå når han går i den, enn han var de første ukene i april, da vi introduserte han for dette hjelpemiddelet. Det nærmer seg fort 3 år siden.

30 mars 2011 skrev jeg dette på bloggen! Det tok enda et par uker før vi var i gang. Først måtte vi flytte over på den nye barneavdelingen, så fjernet han mandlene, og noen dager etter det, startet han på noe som skulle vise seg å være et av de mest brukte hjelpemidlene vi har.

Bilder fra da Freddy fra Made for Movement var på sykehuset 30 mars og tilpasset Innowalk for Daniel. Herlighet som tiden har gått og han har utviklet seg!


Har han vært så liten??

Innowalk har etter dette jevnlig måttet tilpasses Daniel. Daniel er en liten gutt som vokser fort. Så det krever mye tid til tilpassing. Behovene endrer seg også. Og av og til så hender det at den streiker... (har bank i bordet, ikke skjedd mer enn to ganger)

Onsdagen i vinterferien var nr to. Den streiket plutselig da assistenten skulle ta Daniel opp og gå. Dvs Innowalken ville ikke opp og stå. Men siden det var onsdag, jeg var på jobb og fikk ikke sett, og vi dro på hytta senere på dagen, så prøvde vi ikke på igjen før uken etter. Men samme problem oppsto da. Derfor passet det veldig godt at vi likevel hadde en avtale med Kim fra Made for Movemenet. Han hadde på forhånd sendt deler som skulle skiftes ut på.

Vi hadde et håp om at han skulle klare å fikse den med litt backup fra serviceavdelingen, og jammen fikk han det ikke til! :) Det var ei ledning som hadde løsnet! Etter å ha fått fikset dette, kunne han begynne med det han egentlig kom for å gjøre; Skifte ut ryggen, som begynte og bli for kort for Daniel, sette på ekstra støtte til leggene, for å forhindre at Daniel prøver å krysse beina, ny hoftestøtte, for å forhindre at Daniel skyter venstre hofte ut, og vest som hjelper Daniel til å holde overkroppen bedre.

Og denne uken her var nytt stativ til bordet på plass også! Det var utslitt etter 3 års bruk!


Ferdig tilpasset Innowalk.


Støtte på begge sider av leggene, før hadde han bare på yttersiden. Men spasmene til Daniel gjør nå at han prøver å krysse beina mens han går, noe vi vil unngå.


Ny hoftestøtte med klosser som støtter hoftene til Daniel bedre. Spasmene til Daniel gjør at han skyver venstre hofte ut når han går, noe vi OGSÅ vil unngå. Dette fører jo på sikt til at han blir skeiv.


Og til slutt en vest som skal hjelpe Daniel til å holde overkroppen bedre oppe. Spasmene er igjen problemet her, i tillegg til at han ofte er litt sliten etter dagen når han er oppe og går. Det å holde overkroppen oppe da, er tungt. Og blir han spastisk, så skyter han overkroppen frem automatisk. Det er sterke krefter inne i bildet, han er nok sterkere enn jeg og du til sammen når det står på som verst!

Nå er Daniel, pappaen og assistenten Camilla på vei til PTØ senteret i Hamar! Med seg har han selvsagt også rullestol, ståstativ og Innowalk! Pluss et lass med andre ting! Jeg blir hjemme med storebror. Det er første gang jeg ikke er med, og det er med blanda følelser. Men siden det er et opphold som bare varer til fredag, så tenker jeg at jeg holder ut?! Men har Daniel-abstinenser allerede! Det er så rart med det, han er jo alltid her sammen med meg! Jeg har mye forfallent arbeid å gjøre, og er allerede godt i gang! Også blir det forhåpentlig vis litt storebror kos også, om han har tid ;) Ha en forsatt fin søndag! :)

Klem Karina og Daniel ♥

3 kommentarer:

 1. Innowalk er nok det aller mest brukte hjelpemiddelet hos oss også! Den er bare fantastisk. :)

  SvarSlett
 2. Hei Danielsmamma.
  Jeg holder på med en oppgave om innowalk. Kunne jeg fått brukt bildet av Daniel i innowalken i oppgaven min?

  Mvh Eli Kristin Larsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det kan du! Men om du sender meg en mail kan jeg maile orginalbildet, uten tekst på! Mailadressen min finner du på siden her!

   Slett