tirsdag 15. april 2014

Hvordan går øyetreningen?

Hei alle sammen :) Nå er det ei stund siden jeg oppdaterte dere på hvordan det går med øyetreningen til Daniel! Det er nå blitt booket fly og hotell til neste tur til Nevrosenteret på Sola. Vi drar i mai. Vi er selvsagt veldig spente på hvilke resultat all denne treningen har gitt.

Daniel er nok litt smålei. Vi må hele tiden finne på nye sprell for å få gjennomført treningen.Økten består av 6 ulike øvelser. Den første og den femte er identiske, hvor vi tar åttetall med anklene til Daniel. Men for å klare det, kan ikke Daniel protestere. For gjør han det, spenner hele kroppen sin, og det blir så og si umulig å få laget noen åttetall. Heldigvis går denne øvelsen ganske greit. Det er ofte i begynnelsen, når han finner ut at vi skal trene igjen, han kan protestere noe, men det går seg fort til.


Åttetalsbevegelser på venstre og høyre ankel.

På øvelse to skal Daniel se på et ark hvor det er tre "prikker". Han skal se på en og en prikk, mens vi sakte beveger hodet hans. Det er nok den han liker aller minst! Han synes rett og slett den er kjedelig. Så her må vi ofte være kreativ. Nå er det veldig kjekt at jeg blåser han her og der (mage, hals, panne..osv) etter han feks har kikket på prikkene. "Vist du ser på den i midten, skal jeg blåse deg på magen!".


Viktig at det er riktig avstand mellom punkta som Daniel skal fokusere på!

Øvelse tre skal han fokusere på noe fremfor seg, mens vi går rundt. Denne øvelsen går som regel veldig bra. Vi må være litt kreative og finne på nye ting han kan se på, men han er god på å fokusere selv om vi går rundt. Han kan innimellom miste fokuset, men ofte er det vår feil, noen som beveger seg, som han vil få med seg osv.


Knerten som får prøvd seg i dag!

Øvelse fire kan være litt tung for oss som hjelper Daniel. Spesielt for meg kanskje, som sliter med skuldrene. Her skal han klappe i takt med en App vi har på Ipaden. Daniel er spastisk i armene sine, så det er jo litt motstand også. Men innimellom glimter han til og er veldig avslappet.


Klapping til "Metronomen".

Øvelse 6 foregår på dataen, på et eget program vi har fått fra Klinikk for Alle. Her skal han følge noen figurer som dukker opp på skjermen. Han har jo sett på de samme figurene i et par mnd nå, tre ganger om dagen, så han begynner nok å bli lei. Vi merker han fortere mister fokuset nå, enn han gjorde i begynnelsen. Men det hjelper å kalle figurene noe annet enn hva de er, feks frosken er pappa, bia er mamma flua er Daniel osv.


Klar for siste øvelse!


Et dataprogram vi har fått med Klinikk for alle!

Øvelsene tar ca 25 min å gjennomføre, ganger tre om dagen. Hovedregelen er at vi skal rekke tre om dagen, men selvsagt skjer det ting som gjør at vi innimellom bare får gjort to feks. Som i dag, da Daniel streiket helt under siste økten. Da måtte vi bare avslutte! Sjefen bestemmer ;)
Jeg mailer med Kim, som er kiropraktor med videreutdanning i funksjonell nevroligi, slik han får litt oppdateringer underveis.

Nedtelling til neste Stavangertur nå :) Men først; Påskeferie!!! :) Og Sverigebesøk! Vi gleder oss!

Klem Karina og Daniel ♥
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar