søndag 13. april 2014

Ær'e her'e er party??

Onsdag ble Kjempen vår 7 år gammel! Hvor har årene blitt av? Det føles ikke så lenge siden vi var på sykehuset og feiret 4 års dagen hans! Barneavdelingen hadde ordnet en kjempe flott 4 års dagen for Daniel, hvor den nærmeste familien og personalet rundt Daniel var invitert. Her kan dere lese om det.

Det er rart å se tilbake på åra som har gått. Han vært gjennom mye, Kjempen vår. På godt og vondt. Da vi fikk "dommen" på intensiven, oktober 2010, viste vi lite hvor dette skulle bære. Vi hadde store bekymringer over hvilken livskvalitet Daniel ville få i åra som kom. Hvordan livet vårt skulle bli, hvordan vi skulle klare å ha en så funksjonshemmet gutt hjemme. Ei stund ble det planlagt at Daniel skulle sove på barneboligen, og være hjemme/ evt på barnehage på dagtid. Skillet mellom dag og natt var visket ut, Daniel sov aldri, og skrek konstant. Han slet med spasmer som er vanskelig å forestille seg for andre enn de som har opplevd det selv. Og ingenting fikk roet han ned.

Og her sitter jeg, 3,5 år etter, og vi har hatt noen heidundranes bursdagsdager for Daniel. Vi har feiret i fire dager vi nå! Alle rundt Daniel kan skrive under på at om det er noe Daniel har, så er det livskvalitet. Han har det godt og trygt, og ikke minst; fantastisk morsomt, sammen med oss her hjemme, og de som jobber med han på skolen. Han er en gledesspreder, og verdens godeste gutt ♥ Fremskritta kommer som perler på ei snor, og vi gleder oss til å følge han på veien videre.

Onsdagen startet med "Ja, må han leva" og bursdagsgave på senga. Fornøyd gutt som våknet til det, selv om klokka nettopp hadde bikket 6. Så feiret Daniel bursdagen sin på skolen sammen med gruppa si. Han hadde med seg bil-gele og vaniljesaus, brus og godteposer. Og kom hjem med flotte gaver! Vi tilbrakte 1,5 time på OCH etter skole/jobb, Daniel trengte noen nye ankel-ortoser og sko. Det gikk fint det også, tross bursdag. Han slapp heldigvis å gipse foten for bestilling av nye ortoser denne gangen også! Det hadde neppe blitt populært!


"Ja, må han leva" og pakke på sengen :)

Sola skinte for Daniel denne dagen og vi koset oss ute med grilling på ettermiddagen. Flott dag ♥ Vi fikk hengt opp hengestolen som han fikk i bursdagsgave med farmor og farfar. Det var kjekt å sitte i den :) Da han skulle legge seg, gråt han. Han ville ikke at dagen skulle være over. Vi har vel alle følt på det....


Kjekt med store pakker :)


Koser seg i hengestolen som han fikk med farmor og farfar :) En favoritt hos storebror også!

Torsdag kom ni kjekke gutter fra klassen, de gjorde feiringen super. Daniel hadde virkelig gledet seg til å ha guttene i klassen på besøk, og han var svært fornøyd med dagen, og sovnet da hodet traff puten. Han sov seg gjennom hele natten, tross medisinering og snuing ved midnatt. Og tross alle inntrykka som ble bearbeidet i løpet av natten. Det har tatt noen år for oss å komme hit, men vi er her.


Smiiiil, Daniel ♥


Guttane hadde fått beskjed om å kle seg etter været, for bursdagen startet ute. Vi hadde satt opp lavoen, tent bålpanna og grillen. Pølsene puttet vi på grillen, så fikk de grille marshmallow på bålpannen :)


Også gikk vi inn og spiste kaker og drakk brus!


Fornøyd bursdagsgutt ♥


Her er Daniel klar for gaveåpning!


Mange flotte gaver fra gutta i klassen :)

Fredag kom ei venninne av meg på besøk, vi inviterte henne på taco og kakerester. Daniel fikk bursdagsgave med ho også. Dere som følger oss på instagram (karinaeidem3) fikk sett et bilde av en veldig glad gutt! Vi hadde mye moro med den prompeputa ;)Vi avsluttet kvelden i sofaen! Deilig med fredagskvelder! :)

I går kom familie og venner på besøk! Vi inviterte på lunsj og kaker, kjekt å samle troppen innimellom :) Vi kosa oss alle sammen! Daniel har fått både leker, klær, filmer, bøker og penger! I kveld skal vi begynne på boka til Jo Nesbø: Doktor Proktors prompepulver! Den fikk ham med mormor! Vi så den på kino for noen helger siden, så det blir kjekt å lese boka også! :)


Enda flere gaver :O


Bursdagskaken :)

Vi har en rolig hjemmedag i dag! Vi trengte virkelig det! Det har vært travle uker(månender og år...)på oss, med mye på programmet, så nå er påskeferien etterlengtet! Storebror og Daniel starta ferien på fredag etter skolen, men pappa Magnus skal jobbe til og med onsdag og jeg tirsdag! Vi får besøk av farmor og farfar fra Sverige på torsdag, så vi gleder oss masse til det!!

Nå sittet Magnus og Daniel i Sensit kulestolen fra Amajo og slapper av ettermiddagen, før Daniel skal opp og stå en times tid. Den stolen sovner man kjapt i altså ;) Daniel har gjort unna to av tre øyetreninger i dag også! Daniel sine daglige rutiner, som stell, fysioterapi, øyetrening, ståing, gåing, mat osv tar jo mye tid. Men jammen er det godt å bare å ha det å fokusere på en hel dag!


Zzzzz....

Ha en fin søndagskveld alle sammen :)

Klem Karina og Daniel ♥

1 kommentar:

  1. Gratulere med overstått dag til Daniel :). Ønsker dokker en fin påske

    SvarSlett