tirsdag 1. april 2014

Her kommer en liten oppdatering på hvordan øyetreningen går :)

Forrige uke var Daniel på PTØ senteret i Hamar igjen. Bare ei ukers opphold denne gangen, et kurs vi fikk fordi det i nov/des ble avlyst. Daniel hadde trenet godt, og var der han sluttet sist med tanke på hva han mestrer i trenings situasjoner! Vi har jo prøvd å holdt ved like her hjemme, med litt trening i ukedager, så det var jo bra at de så det! Daniel holdt skjemaet med øyetreningen i Hamar også, foruten om reisedagene, da rekker man ikke mer enn ei økt dessverre. Tar noen timer for oss å kjøre til Hamar!

I helgen fikk han premie for vel gjennomført øyetrening i Hamar. To par med solbriller, fly caps og et lite leke fly (i merket Fly selvsagt ;) Dere som følger oss på facebook så jo bildet av kjempen med solbriller og caps. Så kul!! ;)

Vi er veldig spente på hvilken effekt treningen har! Daniel gjennomfører øvelsene sine veldig bra. Mer fokusert gutt med ei katastrofalt stor, anoxisk hjerneskade skal man lete lenge etter! Vi er imponert! At han innimellom ser på noe annet, har mer med at det er kjedelig å gjøre enn at han ikke orker mer. Noe vi ser på som et sunnhetstegn.
Læreren forteller i dag at hun er veldig imponert over utholdenheten hans når de jobber med kommunikasjon, og det er nok der Daniel selv merker størst forskjell. At han klarer å jobbe lengre med øynene før han blir sliten. Hadde ikke det vært fantastisk!!?

Da vi var på nevrosenteret på Sola i Stavanger i februar, ble det tatt øyeundersøkelser hver eneste dag, disse ble filmet, så vi har å sammenligne med. Veldig fint å få det svart på hvitt hva han sliter med! Selv om det selvsagt er trist også, trist å at han sliter med spasmer også i øynene, nystagmus og at de reagerer senere enn vanlig. Enda flere problem! De har vi mer enn nok av..Men han hadde jo hatt de problemene om vi hadde hatt det svart på hvitt eller ei, og det er godt at vi har mulighet til å jobbe for at øynene skal samarbeide bedre!

Nystagmus er ufrivillige øyebevegelser, og kommer pga hjerneskaden hans (men kan også komme av andre grunner). På denne linken ligger det en liten film av nystagmus. Jeg skal prøve å få tatt litt film av Daniel neste gang vi er på Klinikk for alle , og også av selve resultatet!

Vi tok bilder av gjennomgangen som Kim (som er kiropraktor med videreutdanning innen funksjonell nevrologi) hadde av øyeundersøkelsene til Daniel. Her fikk vi både sett film, og alt var dokumentert på diagram,hvor man ser hva som er det som er normalt, og hvordan Daniel sine øyner jobber i forhold til dette.


VisualEyes undersøkelsen ga svar på mye som vi hadde lurt på i mange år!


Øynene jobber hardt!


Går gjennom film av hvordan øynene jobber, som også blir dokumentert på diagram.

Nå venter vi bare i spenning på hvordan all den treningen vi har lagt ned her hjemme har virket! :) Daniel er uansett en sann kjempe og helt ♥ ♥

Håper dere får ei flott uke, hvor dere enn befinner dere! Vi nyter fineværet her i vakre Ålesund! Vi har fantastiske dager! Det var deilig å rydde terrassen i helga, få satt ut utemøblene, Daniel kunne få mat ute, og vi inviterte ei venninne og gutten hennes på grillmat og koset oss max! Magnus begynner å komme i mål med taket over terrassen nå (selv om det vist nok gjenstår litt arbeid, så ser ikke jeg det! Bonus!!), så da er det skyvedørsvegger rundt som mangler, når de er på plass har vi ei fantastisk flott utestue, hvor vi kan nyte dager og kvelder fremover! Den nye terrassen gjør at vi lett kan trille Daniel ut fra treningsrommet hans, og ståstativet kan også trilles ut og ikke minst rundt på terrassen. Det var ikke så lett med de hellene vi hadde før. Vi er svært fornøyd med resultatet til nå!

Klem Karina og Daniel ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar