tirsdag 13. mai 2014

Tilbake på "Nevrosenteret" på "Klinikk for Alle" på Sola :)

Hei alle sammen :)

Da har det faktisk gått tre måneder siden sist vi var her på "Klinikk for Alle" på Sola! Daniel, vi foreldre og hans flinke og gode assistent, Camilla, har virkelig stått på og gjennomført øvelsene vi fikk under forrige opphold (les her)tre ganger om dagen (foruten om noen dager der vi pga Daniel si form, stahet (!!) eller tidsmangel rett og slett, ikke har fikk gjort alle tre øvelsene). Så vi var selvsagt veldig spent på resultatet av all denne treningen! ;)

Kim, som er kiropraktor og har videreutdanning i funksjonell nevrologi, starter dagen med å klappe hardt i hendene, og er svært fornøyd med resultatet :) Endel av treningen har hatt som mål at Daniel skal bli bedre av de voldsomme "kippa" han får, spesielt ved høye lyder. Daniel si hjerne har ikke noe filter etter ulykken, og alle sanseinntrykka blir dermed veldig forsterket i forhold til ei hjerne uten denne type skade. Når Daniel blir overrasket med en høy lyd, eller en lyd han ikke liker (som når vi hysjer på han feks)reagerer han med å skyte armene ut fra kroppen sin. Innimellom, spesielt når han ligger, kan beina også følge med.


Et typisk eksempel på hvordan Daniel ser ut når han kipper seg!

Vi ser jo at han har mye å gå på her, han er slettes ikke kvitt kippa sine, men tåler bedre disse lydene, spesielt etter øvelsene, og når han er fokusert.

Daniel tok øyeundersøkelsen med en gang! "Klinikk for Alle Nevrosenter bruker topp moderne teknologi som videonystagmografi (VNG) og posturografi. VNG er en test hvor en ser på øyebevegelser som reflektere funksjoner til deler av hjernen og balansesystemet. Posturografi et en test hvor en måler balansen. Begge testene bruker avansert datasystem som analyserer og lagrer resultat som er viktige verktøy i evaluering om rehabilitering har positiv effekt".(Klinikk for Alle Nevrosenteret)


Rullestolen blir satt i riktig posisjon, og "VisualEyes" brillene blir satt riktig på.


Er noen måneder siden sist han prøvde disse!

Det krever sitt av Daniel, denne undersøkelsen, men han står på og følger med så godt han klarer. Etter undersøkelsen hadde Kim noen spørsmål, han sjekket litt reflekser og tok noen øvelser på Daniel, før vi gikk gjennom øyeundersøkelsen.Øyeundersøkelsen viser at Daniel har forbedret responsen sin, utholdenheten og har fått bedre bevegelser i øynene :) Hurra, hurra!! Kim var fornøyd med resultatet! Og vi er kjempe glade (og lettet..hehe) over at all tid og trening gir gode resultater! Kjempen vår ♥


Kjempen følger med på gjennomgangen av øyeundersøkelsen :)


Litt massasje var vist toppen ;) Stimuleringen som denne vibreringen gir vekker deler av hjernen som er skadet.

Etter denne første timen dro vi tilbake på hotellet og sov litt! Vi hadde en laaaang dag i går, med jobb, klargjøring for reise og den lange turen hit. Så det var godt å få slappet av litt. Daniel var trøtt og sovnet ganske fort og det samme gjorde mora! hehe! :)

Vi ble hentet av taxi igjen kl 1230. Ny time hos Kim kl 1300. Da testet han ut litt nye øvelser på han.


Nye bevegelser med hodet mens han fokuserer på et punkt.


Åttetalls øvelser med armen.


Massasje av leggen .


og av overarmen

Etter denne timen hadde vi ei pause på et par timer, før Daniel hadde siste behandling for dagen, med Silje, som er kiropraktor på Nevrosenteret. Her gikk vi gjennom det nye programmet hans.


Det er noe med Daniel og søte jenter altså ;)Storsjarmøren ;)

Det har blitt avslapping på hotellrommet i ettermiddag/kveld. Daniel ble rigget til i dobbeltsenga til kveldsmaten, og koset seg med å se "Spartikkelmysteriet" på NRKsuper. Nå holder han på og sovne i senga ved siden av meg! Han pleier som regel og sovne rundt kl 21. Håper vi er en mer uthvilt gjeng i morgen! ;) Da er vi klar for fire behandlingsrunder på Klinikk for Alle!

Ha en fin kveld alle sammen!

Klem fra Karina og Kjempen Daniel ♥

3 kommentarer:

 1. Jeg har en datter på 9 år som fikk en alvorlig hjerneskade under fødsel. Hun har sånne "anfall" som du beskriver at Daniel får, at hun slår ut med armene og stivner i kroppen. Ingen har i løpet av de 9 årene forklart hva dette er på en sånn måte som du har beskrevet her. Takk for nyttig opplysning som ingen leger har kunnet gi oss:(. Denne Klinikk for Alle, er det noe man henvises til eller bestiller dere på egenhånd? Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth! Vi merker veldig godt på Daniel at hjernen hans er "overfølsom" for sanseinntrykk. Og det bør vel strengt talt legene også vite.., men jeg er jo selvsagt glad for at kanskje noen spørsmål ble besvart med å lese dette blogginnlegget! :) Jeg regner med hun er sjekket ut for epilepsi, og det er utelukket. Noen har anfall som er ganske likt hvordan Daniel reagerer.

   Klinikk for Alle er privat, så man tar derfor kontakt selv! De tilbyr nevrologisk rehabilitering på Majorstuen i Oslo og her på Sola.

   Slett
 2. Hei Karina.
  Kjekt å lese om Daniel, dere står på for gutten. Vi vet det er utrolige mye jobb. Det er så godt å se at Daniel har så god framgang, håper vi kan treffes en gang, når vi er i Ålesund. Klem Marit Hestetræet

  SvarSlett