onsdag 18. april 2012

Aktivitetshjelpemiddel

I går hadde NAV kurs i aktivitetshjelpemiddel på Emblem, for ergoterapeuter, fysioterapeuter, assistenter, foreldre og funksjonshemmede. De var der fra ulike firma, og vi fikk sett hvilket mangfold der finnes i aktivitetshjelpemiddel til utendørsbruk om sommeren. Trehjulssykkler, joggevogner,rullestoler for terrengbruk, pigging med rullestol, handsykler, sykkelfronter til rullestol, sykler med hjelpemotor, sidebysidesykler, tandemsykler, liggesykler, sykkelvogner, piggkjelker osv.


Daniel veldig klar for utprøving av sykler.

Vi var på utkikk etter en sykkel med hjelpemotor og en trehjulsykkel. Og det var veldig greit og få pratet med de som virkelig har greie på hva som er mulig og hva som ikke er mulig, og få bekreftet at det meste er mulig.

Trehjulsykkel med sidestøtte til hoftene, belte over hoftene, sidestøtte til ryggen, hodestøtte, vest over brystet, og 10-15% tilting bakover på sete og rygg, rattet tilpasses, føttene sitter fast i trøene osv. Jeg håper vi får trehjulsykkelen innvilget, det må endel ekstrautstyr til, og den er derfor dyrere enn normalt. Men jeg unner virkelig Daniel den følelsen over at han igjen sitter på en sykkel ♥

Gode minner ♥

Når vi har snakket med Daniel om at han skal få seg sykkel de siste ukene, så har han blitt så utrolig glad. Bare vi har pratet om det "over hodet hans", så har han satt i gang og le.

Men han var ikke heilt happy under utprøvingen av trehjulsykkelen, den samme reaksjonen hadde han da han prøvde walkeren første gang. Da vi fikk prøve den i roligere og tryggere omgivelser gikk det kjempe bra. Og siden sykkelen ikke var tilpasse han, ble det mye frem og tilbake, og Daniel ble bare mer og mer misfornøyd.

Men gleden var stor da vi puttet han i et sykkelsete på en sykkel med hjelpemotor. Å sykle med hjelpemotor var en ny opplevelse, tror både jeg og ergoterapeutene til Daniel syntes det. Men GØY var det!! Ble anbefalt og øvelsekjøre litt uten Daniel før vi dro ut på langtur da ;) Og det er nok et lurt tips. Men Daniel elsket de korte turene han fikk, han satt så avslappet og nøt det. Og jeg tror nok han hadde sovnet om vi hadde tatt oss en lengre tur ;) Det til tross for at det var et sete uten noen form for tilpasning. Vi gleder oss til den står utenfor ;)


Ut på tur med vår supre ergoterapeut!


Sykkelen "vår".


Daniel sitt sete på sykkelen med hjelpemotor vil bli spesialtilpasset ala noe sånt!


Ut på tur sammen med vår andre supre ergoterapeut :) ¨

Så nå gleder vi oss til mange fine dager i månedene fremover :)Kom Mai du skjønne milde.. lalalala...

4 kommentarer:

 1. Så kjekt, og så kom jeg akkurat på at det var jo der vi var i fjor - helt utrolig at det snart er ett år siden!
  Krysser fingrene for at dere får innvilga sykkelen til Daniel, det åpnet seg en helt ny mulighet for trening når vi fikk første sykkelen til A.

  Hjelpemotor er snodige greier, men du så imponerende det er å se på når A suser oppover de bratteste bakkene uten å en gang måtte reise seg!

  Lykke til, og triller dere forbi på en langtur i sommer så ring med bjella da vel;)
  Varm klem
  Hanne:)

  SvarSlett
 2. Så fin sykkel :)))
  Har sykkelvogn til Oskar, men ser at det er ganske upraktisk å ha han på hengar bak sykkelen - sikkert mykje meir praktisk å sitte framme - får oppleve meir og det er lettare for oss å passe på ;)

  Ha ei fortsatt fin veke Karina :)
  Vi kosa oss her på Hamar og håpa dåkke blir med neste gang :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Er ikke det utrolig hva de får til? HÅPER dere får sykkelen for gleden av å kunne ta med alle på sykkeltur er stor. Det erfarte jeg med Martine etter hun fikk sykkel. Plutselig kunne jeg sykkle vedsiden av henne. Det var en STOR dag da vi gjorde dette.
  Ser ut som Daniel har det topp.
  klem fra Anine

  SvarSlett
 4. Det så kjempekjekt ut for Daniel!!
  Håper han kan få seg en sånn sykkel :)
  Klem

  SvarSlett