torsdag 26. april 2012

Jubelrop!!

Hurra!! Hentet posten etter vi kom hjem fra "Skolens dag" og der låg det brev fra Fylkesmannen angående klagen på omsorgslønn! Og jeg fikk MEDHOLD! :) Hurra!!! Jeg var sååå spent da jeg åpnet brevet, jeg har jo bare gått og ventet på at dette brevet skulle ligge i postkassen vår. Fylkesmannen sendte nemlig et brev til kommunen noen uker før påske, der de ville ha svar på en rekke spørsmål ang tjenestetilbudet vårt. Kommunen sendte svar rett før påske og jeg sendte ytteligere informasjon da svara frå Ålesund kommune ikke var tilfredstillende i mine øyner, rett etter påske. Så jeg har vært veldig spent ;)

Fylkesmannen skriver bla:

" Når en kommune skal redusere et tjenestetilbud må det foretas en konkret vurdering av tjenestemottakernes tjenestetilbud. Som utgangspunkt skal ikke slike avgjørelser alene grunngis ut fra kommunens økonmi. Dersom en kommune skal edusere et hjelpetilbud må den hjelpen som tidligere har vært gitt ha vært over forsvarlig minstenivå, tjenestemottakerenes funksjnsnivå har endret seg slik at vedkommende faktisk trenger mindre hjelp enn før eller at tjenestemottakeren har fått andre hjelpetilbud som erstatter det som nå er redusert. Reduksjonen fra 40 til 30 timer per mnd med omsorgslønn ble foretatt på forhånd da vedtaket ble fattet 08.07.11, og det var ingen evaluering eller ny vurdering som låg til grunn for at det ble bestemt at tilbudet skulle reduseres. Fylkesmannen kan ikke se at kommunen har gjort rede for at arbeidsbelastningen for dere foreldre har blitt mindre sammenlignet med 2011. Ut fra opplysninger som foreligger i saken finner fylkesmannen at arbeidsbelastningen for dere foreldre ikke har blitt mindre, utfordringene er fortsatt store og begrunnelsen som ligger i det opprinnelige vedtaket av 08.07.11 er ikke helt i samsvar med den reelle situasjonen for familien. Han har svært omfattende pleie- og omsorgsbehov store deler av døgnet, og trening og stimulering er nødvendig gjennom dagens situasjoner. Det har dessuten vært vanskelig å rekruttere assistenter, og det har gjort situasjonen ekstra krevende for dere foreldre. i 2012 må det også regnes med en del arbeid med innkjøring av treningsprogram for nytt personell både i banrehagen og i hjemmetog videre fremover for de neste årene må det påregnes at det blir mye arbeid i forbindelse med overgangen fra barnehage til skole med tanke på nye personer å forholde seg til og stadig utvikling og evaluering av treningsopplegg. Kommunen må derofr foreta en løpende evaluering av hjelpebehovet og tilpasse bistanden ut fra de faktiske forhold til enhver tid.

Fylkesmannen vurderer på bakgrunn av dette at vilkårene for at omsorgslønn skal reduseres fra 40 til 30 timer per. mnd ikke er tilstede. Fylkesmannen endrer derfor Ålesnd kommunes vedtak av 25.01.12. Det forutsetter videre at Ålesund kommune har en kontinuerlig vurdering av hjelpebehovet, slik at tjenestetilbudet til enhver tid ligger på forsvarlig nivå."


Tusen takk til Fylkesmannen!

Forrige medhold vi fikk fra Fylkesmannen har desverre ikke kommunen fulgt opp. Selv etter utallige purringer. Daniel mangler per dags dato 45 timer med spesialpedagogisk hjelp, kommunen har lagt oppfølglingen av vedtaket over på barnehagen pga manglende ressurser i kommmunen. Noe som ikke hører hjemme noen plass. Vi får håpe kommunen denne gangen tar seg tid å lese hva Fylkesmannen faktisk skriver ;) Og tar det til etteretning.


Sååå glade er vi! Daniel er glad når mamma`n er glad ;)

24 kommentarer:

 1. Så godt Karina:)
  Håper sammen med dere, at kommunen nå tar det Fylkesmannen skriver til etterretning!

  God klem fra oss,
  A&H

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var utrolig godt å få bekreftet at vi hadde rett ang omsorgslønna :) Klem tilbake :)

   Slett
 2. Så bra at fylkesmannen skjønner hvor saken står, håper bare kommunen tar til vett! Herlig bilde av dere! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er sååå lettet. Virkelig godt å få medhold når vi har jobbet såpass mye for at kommunen skal forstå behovet for omsorgslønn.

   Slett
 3. Supert! Håper kommunen nå tar til vett! Heia dere :*

  SvarSlett
 4. Gratulerer!!!Dette har dere fortjent:)

  SvarSlett
 5. Daniel er sååå heldig som har DEG Karina til mamma!!!! Som står på såå mye! Hurra for fylkesmannen ! MEN enda mer HURRA for mamma Karina!!!! :)

  SvarSlett
 6. Hei Karina. Ble veldig glad når jeg så dette innlegget, flott at endelig fylkesmannen ordner det slik at det forhåpentligvis kan bli lettere/enklere for deres familie.

  Tenkte på deg når jeg så denne linken på tv3.no, vel verdt å sjekke ut synes nå jeg! dere hadde passet midt i blinken tror jeg :-)

  http://www.tv3.no/casting/vi-s%C3%B8ker-deltakere

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Tusen takk for link! Vi er kommet såpass i gang med de prosjekta vi har, så jeg er usikker på om vi er i målgruppen, men det skader jo ikke å sende inn en søknad.. kanskje jeg skal gjøre det! :)

   Slett
 7. HURRAAAAAA!
  Får virkelig håpe at kommunen følger dette. Det lønner seg ofte å kjempe litt, selv om det burde være unødvendig!

  Psst sender du meg fult navn og adresse/tlf nr
  sånn jeg får sendt det over til Ålesund sansehus. Regner med du vil ta i bruk premien når det åpner igjen:):)
  God helg.
  Klem fra Anine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra!! :) Jeg syntes virkelig vi skulle ha sluppet den den kampen for de ekstra 10 timene. Men det er enda et eksempel på hvor lite kunnskap de sitter med Ålesund kommune.

   Skal få sendt deg den informasjonen du trenger! Gleder oss masse til vi får prøvd ut Sansehuset :)

   Slett
 8. Dette gjorde meg veldig glad! For en fantastisk nyhet. Og herlig bilde av deg og den lille kjempen din. Ha en fantastisk helg! Klemmer i massevis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Feiret seieren med husmorferie på hotell i Geiranger sammen med 60 scrappegale damer (og en scrappegal mann) :)

   Slett
 9. Hurra - det var gode nyheter! :)
  Har fulgt bloggen siden avstemninga på foreldremanualen, men har ikke lagt igjen noen spor.
  Historen deres rører meg. Han er såå fin når han smiler med hele seg på bildene, er så koselig så se.
  I natt oppdaget jeg at historen deres med avlastning har nok gått litt inn på meg, jeg drømte nemlig at jeg syns det var så leit at dere ikke fikk noe avlastning, så jeg tok fly fra østlandet for å hjelpe dere! ;-)
  Vel, jeg kommer nok ikke til å gjøre det desverre, men kanskje jeg heller hjelper noen som jeg vet trenger det her i området, også sender jeg varme tanker til dere! :)
  Lykke til med påbygg, bil og omsorgslønn.
  Moro å følge deg og gleder meg til fortsettelsen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så god du er! ♥ Det blir vel litt langt og dra for deg, men rørenes at du drømmer slike gode drømmer! :) Tusen takk for fin kommentar!

   Slett
 10. Så bra at fylkesmannen har vett, når kommunen er vettløs.. Håper kommunen følger etter!! =)

  SvarSlett