onsdag 25. april 2012

Trygdebil

I forrige uke fikk Magnus telefon fra Handicare på Voldsdalsberga. Bilen var klar for tilpassing av Daniel og utstyret hans!! Og i går var vi og såg bilen vår for første gang. En bil vi nå har ventet på rundt 15 måneder. En bil vi sårt har trengt i over 1 år. Så vi starter våren med "nytt" tilpasset hus og ny, tilpasset bil. Bedre kan det jo ikke bli? ;)
Mercedes Vito ekstra lang :) Med plass til Daniel sitt utstyr, om det bare skulle være rullestolen hans, eller Permobilen som vi forhåpentligvis også snart får.
Sprek farge? Den kler i hvertfall Daniel godt :)
Setet til Daniel er elektrisk og kan senkes ganske langt ned mot bakken. Vi kan også legge bak ryggen på sete hans. I dag tilpasset vi bilbelte i forhold til stolen.
Daniel sitter i rullestolen inne i bilen. Stolen er godkjent for bruk i bil, og her bli beltet tilpasse Daniel. Daniel syntes ikke det var noe kjekt. Han blir fort engstelig og protesterer når han skal prøve noe nytt. Og ny bil, syntes han ikke vi trengte ;) Men jeg og Magnus gleder oss uten tvil til bilen står uttenfor her. Et litt enklere liv venter oss da! Handicare hadde frist til 4 mai, så skal den godkjennes på Biltilsynet og levert til leverandør, hvor vi henter den. I morgen skal Magnus ringe NAV for og forsikre seg om at alle papirer er underskrevet og klare. Blogger har foresten tydligvis lagt litt om, noe dataen min ikke er helt enig i, og jeg må innrømme jeg likte det gamle oppsettet bedre. Men forandring fryder sies det, og jeg blir vel vant med dette nye oppsettet og?

8 kommentarer:

 1. Så bra at dere nå får dere tilpasset bil. Alt blir så mye enklere da

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi gleder oss masse til et litt enklere liv med større bil! :)

   Slett
 2. Grattis med bil! Det var på tide ... Så gleder jeg meg til å se forandringene i hus og heim ! Det har skjedd myye der som jeg ikke har sett :) Alt dere må styre med --- RESPEKT! Flinke er dere <3 Nuss te Daniel og klemmer fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det vennen! Neste uke MÅ vi treffest! ♥ Gi tvillingne en stor nuss hver fra meg og da!

   Slett
 3. Wow, se på den da! HURRA!!!
  Det var ei like knakende flott farge på bilen som på den sprudlende hovedpersonen, kunne ikke kledd han bedre <3
  Tenker han blir mere fornøyd i bilen når den står utenfor huset deres og med kun kjente trygge mennesker rundt.

  Ja tenke seg til Karina, til sommeren bor dere i et fint tilpasset hus og kan kjøre rundt på Daniel og det utstyret han trenger til enhver tid det måtte passe dere :) Det blir jaggu en velfortjent lettelse i hverdagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det beste alternativet om vi ikke skulle punge ut med mange tusen for svart metallic. Og siden bilen egentlig ikke er vår, men staten sin, så vil vi ha minst mulig utgifter på den. Jeg tror også han kommer til å syntes det er ok når den står uttenfor her, og han får sitte i den sammen med oss som han er trygg på.

   Tjoho!! Gleder meg såååå til huset er klart!! Det blir jammen en stor lettelse!! ♥ Lykke til i morgen, Bente! Jeg krysser fingrene for dokke :) Er det noen som hadde fortjent litt hjelp fra Sinnasnekkeren, så er det dokke!

   Slett
 4. Wow for en lekker farge og en flott bil dette blir stas.
  Så hedlige dere har vært som har fått den så fort! :-)
  Jeg er inne på 14 mnd uten å få svar på søknaden..men nå har legene bestemt å utsette den en stund fordi jeg skal på et spennende rehabiliterings opplegg noe ala det daniel har gjort bare for det kroppslige da så det blir kjekt.

  SÅ flott med bil og alt er kjempe glad på deres vegne
  :-)

  SvarSlett
 5. Hei hei:)
  Det er en liten "overraskelse" til dere inne hos meg;)
  Herlig med ny bil da og deilig blir det vel når huset er ferdig:)
  klem fra Anine

  SvarSlett