søndag 16. september 2012

Mitt lille "brev" til Jens!

I et desperat forsøk på og få opp øynene til noen i regjeringen la jeg i går kveld ut dette innlegget på Jens stoltenberg si facebook side:

"I dag fikk vi brev fra skatteetaten, de sier at vår lille Daniel som ble 100% invalid etter farlig lek i barnehagen, må betale formueskatt på ulykkesforsikringspengene han har fått/får utbetalt fordi vi hadde tegnet privat frsikring på han. Ulykkesforsikringer faller vist ikke under skadeerstatningsloven. Pengene er godt plassert hos overformynderiet, dvs vi må betale formueskatt på penger vi ikke får bruke. Pengene fra ulykkesforsikringen er de eneste pengene Daniel har fått, da ingen har tatt på seg ansvaret for ulykken. Og skal vare livet ut... For et system vi lever i. Rettferdig??"

Nå har jeg over 1300 "likes" og 162 kommentarer på innlegget. Hadde ikke akkurat forventet den responsen, men det er jo bra at det er ei sak som engasjerer mange. Jeg har ikke fått noen kommentar fra Stoltenberg selv, men jeg håper jo han får tid til og skrive noen ord han og ;) Men holder selvsasagt ikke pusten ;)

Jeg vet jo at det ikke er Stoltenberg som selv har laget denne loven, men hvor skal man henvede seg, om det ikke er til han? Man har jo visse forventninger til de som styrer landet. Og når små barn skal måtte betale formueskatt fordi de har fått utbetalt forsikringspenger etter alvorlige ulykker, er noe fryktelig galt.

Og det er vel noe fryktelig galt når ei så stor og alvorlig ulykke skjer i barnehagen, og ingen tar noe ansvar og. Leverer du barnet ditt på barnehagen på eget ansvar? For slik systemet er nå, er det akkurat det du gjør. Hva skjer om det er barnet ditt som blir skadet neste gang?

Kommunen har ikke akkuat kastet tilbuda etter oss, etter vi kom hjem fra sjukehuset for litt over ett år siden. Han får det jeg vil si er et minimum av hans behov. Og vi kan vel ikke kalle det intensiv trening, selv om det uten tvil er det Daniel trenger. Han får et minimum av spesialpedagogisk hjelp, og kommunen har ikke gitt han de timene han skal ha engang i løpet av bhg året 2011/2012, som jeg skrev om her. Assistentdekningen på barnehagen har vi måttet kjempe oss til, tenk at han ikke var dekt opp med 1-1 engang da han skulle begynne på igjen i fjor høst.Vår lille Daniel som hadde havnet i denne situasjonen fordi de ansatte ikke passet på. Er det for dette vi betaler skatt? Er det for dette Daniel skal betale formueskatt?


Mens kommunen reduserer sitt tilbud, intensiviserer vi treningen hans her hjemme. Her fra intensiv trening på PTØ-senteret.

5 kommentarer:

 1. Dette her er så grusomt og unødvendig, kan ikke forstå at dere må kjempe hele tiden! Jobber selv i bhg og er livredd for at noe alvorlig skal skje med barna vi har der. Trodde alle barn var forsikret mens de var i bhg?
  Kan heller ikke forstå at ikke barnehagen har tatt på seg ansvaret. Var bhg kommunal?
  Håper veldig at dere snart kan få den hjelpen dere faktisk har krav på!!

  SvarSlett
 2. Er så enig med Hege over her... hvordan kan barnehagen slippe unna med dette? De er jo forpliktet til å ha forsikring på ungene?? Kjenner dette opprører meg skikkelig:(( stå på Karina, dere er så flinke, men ikke lett å være flink bestandig når man møter slik motstand. Ønsker dere en flott dag.

  SvarSlett
 3. Bare en liten kommentar fra utsiden. Har dere hjelp til å ordne opp i papirmølla? Tenker med alt det dere gjør hver dag, og da den ekstrabelastningen for å få hva dere har krav på i tillegg. Noen forsikringer har advokathjelp inkludert, samt man kan få det dekket på andre måter :)


  SvarSlett
 4. Hei Karina. Leste at Sigbjørn Johnsen vil fremme nytt lovforslag i høst på Stortinget, som skal fjerne denne urimeligheten i loven. Det er tydelig at ditt rop til Jens er blitt hørt! Det var gledelig. Jeg syns som de som skriver over at det er urimelig at dere skal bruke så mye tid og krefter på å kjempe. Det er ikke rettferdig. Håper dere får en god uke videre. Klem.

  SvarSlett
 5. Har dere mulighet så ta kontakt med Harald Tom Nesvik, han vil hjelpe dere det han kan, skriver dette til dere her på hans oppfordring. Mvh Janne B Støle

  SvarSlett