torsdag 18. juli 2013

På Liseberg med rullestol!

Fredag den 12 juli testet vi ut hvordan det er for funksjonshemmede på Liseberg også, og må si at jeg er positivt overrasket. Sebastian sier at vi fikk VIP behandling!! :) Han synes det var veldig gøy å slippe å stå i kø!


Klare for en dag på Liseberg!! :)

Daniel har ledsagerbevis for to ledsagere pga sitt store handicap, og på Liseberg slipper ledsagere å betale for entre. Fordi det var endel karuseller Daniel ikke kunne ta på Liseberg fikk også han gratis entre.
Dersom den funksjonshemmede trenger ledsager til å hjelpe i og ut av karuseller eller trenger støtte under turen, får ledsager et ledsagerpass. Vi kjøpte et vanlig "åkpass" til Daniel, for enkelhetens skyld. Jeg har blitt ei pyse, og klarte meg fint med ledsagerpasset ;) Magnus og storebror hadde andre (kvalmendes) planer..

Handicaptoaletta var utstyrt med stellebord, noe som forenkler stellsitusjonen. Men det er ikke lenge før vi må finne ei annen løsning på bleie og kles-skift, for Daniel begynner og blir ganske så lang.

På de karusellene Daniel kunne ta, fikk vi gå inn på "utgangen", og slapp derfor kø. Vi fikk også sitte igjen og kjøre karusellen to ganger om vi ønsket det. På noen karuseller bruker man porttelefon for å si i fra at man vil ta karusellen (Som Kållerado), da fikk vi egen inngang og super service!

Kaninresan:

Koselig tur som hele familien kunne ta :)


Storebror peker, og lillebror kikker :)

Stampbanan:

Dette ble nok en av favorittene! Daniel liker at det skjer noe ;)

Flygis:

Venter i spenning på hva som skal skje..
Og det var gøy ja! :)

Lilla Lots:

Bildet taler vel for seg..


Jeg synes denne ble litt i det meste laget, men så blir jeg fort kvalm også da ;) Daniel taklet den bra :)

I tillegg prøvde jeg og Daniel også "Kaninlandsbanen" som også finnes inne på Kaninlandet! Daniel syntes den var kjedelig.

Jeg fant fort ut at det var fart og spenning som var tingen. Han var borti å klaget både på Kannlandsbanen og på Skepp O`skoj:Vi testet også ut "Farfars bil", uten noen suksess! Men han fikk i det minste førerkort da :)

Kållerado:

Ble nok en favoritt, både hos meg og Daniel :) Daniel (og vi andre) ble riktig så våt, og det sprutet endel vann, noe som virkelig falt i smak hos oss alle :) Daniel var såpass våt etter to turer at han måtte ha klesskift!

Fin avslutning på en flott Sverige tur! Vi bodde som vanlig på Gothia Towers, som ligger rett ved siden av Liseberg! Der hadde vi flott utsikt over parken, som virkelig blir noe for seg selv også når mørket kommer. Og nært båten som vi skulle videre med, neste stopp er Blåvand i Danmark!


1 kommentar:

  1. Så fantastisk å lese hvordan dere virkelig koser dere <3 Ønsker dere masse lykke til videre på ferien og fortsett å kos dere like masse <3

    SvarSlett