onsdag 21. november 2012

Snoezelen senteret på Ottestad!

I går tok vi turen til sansehuset som ligger like ved PTØ senteret her! WOW, sier bare jeg!! For en plass! Og utrolig mange gode tips som vi kan ta med oss hjem igjen ;) Daniel er jo vant med sansehuset hjemme i Ålesund, og har et sanserom hjemme også, så dette var aller tiders! De hadde laget det veldig hjemmekoselig, og hadde mange flotte rom.

I det blå rommet er det taktil kommunikasjon (altså berøringssansen)som står i sentrum,så her finner du bla en behandlingsbenk hvor man kan massere eller drive med fysioterapi, et speil i taket som Daniel syntes var veldig spennende,en krok med kuledyner, musikkanlegg, og en type projektor som gjorde taket om til denne himmelen:


Fantastisk stjernehimmel på det blå rommet". Daniel trivdes veldig godt der inne :) Og jeg skulle ønske jeg bare kunne ta med meg hele Snoezelen senteret hjem til oss, så vi kunne brukt det hver dag!

I det grønne rommet finner du et stort ballbasseng, hengekøye, husker av ulike slag, ergometersykler osv. Et rom for aktivitet!


Å, så gøyt:)


Tester ut hengekøya :)

På det gule "musikkrommet" trivdes Daniel også godt. Her var det en stor xylofon som Daniel kunne ligge oppå og spille, der var tromme, mikrofon, mange ulike instrument og kanskje det morsomste:


"Soundbox". Musikken kommer ut fra denne boksen, og når vi ligger på den kjenner vi musikken i kroppen. Noe ala den Sensit stolen med musikkvibrasjon som vi har hjemme.

På det røde rommet var der boblerør og ei himmelseng med madrass som det kjentes ut som det var gele i, men som det egentlig var vann og luft i. Fantastisk god og ligge i, og vi ønsker oss virkelig den!! Vannet og luften gir en taktil trykkstimulering som bla kan hjelpe på søvnproblem. Vi kan vel si Daniel ofte faller under den gruppen ;) I tillegg var der et lysgulv her inne:


Kjekt og se gulvet skifter farge når han flytter på seg :)

Og sist, men ikke minst...

Det hvite rommet!
Trenger vel kanskje ikke og si så mye, bildene sier sitt!Igjen.. jeg får bare lyst til og ta med meg hele senteret hjem til Ålesund! For når vi kommer hjem fra Hamar, har sansehuset der, stengt dørene sine..


Nyter synet i vannsenga :)


Flott akvarium med digre japanske(??) fisker ;) Daniel digget det :)

På ønskelista!

Har fått noen tips til det hvite rommet vi har hjemme, og denne øyenstikker lyslenka er et av de ;)


De hadde virkelig gjort seg hjemme hos oss :)

Sa jeg at der er varmtvannsbasseng også? Å, joda! Så på mandag blir det bading på guttane :) For på lørdag kommer både pappa og storebror hit til Hamar! Og alle ♥ gleder seg :)

13 kommentarer:

 1. De fiskene er japanske Koi fisker :) Veldig artige fisk som kan variere i størrelse og farge. Og også i pris, fra billigste på 50 kr til dyreste på et par millioner :O
  Et akvarium er kjemperolig og avslappende å sitte og se på :) når det er satt opp rett. Er jeg stressa eller anspent setter jeg meg fremfor akvariet og stirrer på dem noen minutter.

  Slike sansehus virker kjempespennende å være i. Virker som dere koste dere masse :D

  Helle Susanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig kjekt altså! :) Kosa oss masse, og gleder oss til mandag igjen :) Takk for kommentar, og det var bra jeg hadde rett ang de japanske fiskene..hehe :)

   Slett
 2. De rommene så helt fantastiske ut :) og det er dn skam at det blir nedlagt i Ålesund...
  Ønsker dere et fortsatt fint opphold :) klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var virkelig en fryd og være der! Utrolg synn at ikke kommunen kunne benytte seg mer av sansehuset vårt hjemme ja, utrolig synn for oss som har brukt det ukentlig at vi ikke lengre får det tilbudet.

   Takk for det, Maria! :) Klem :)

   Slett
 3. Jeg har hørt så mye om det sansesenteret og har kjempelyst til å ta med fireårningen bare så han og jeg kan oppleve det. Trod det er et kjempeflott sted for alle. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det anbefales virkelig :) Bor dere i nærheten her?

   Slett
  2. Ja, vi bor i Løten. :-)

   Slett
 4. For et flott senter! :):)
  Synd senteret her i Ålesund ikke har åpent lengre:(
  Får håpe det lar seg gjøre etter hvert;)
  Håper alt er bra med dere... og takk for "samtalen" på FB i går!
  Klem:):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så flott altså! Forelsket meg helt jeg :) Og Daniel har jo så stort utbytte av og være på sansehus, så det er utrolig synn de ikke har åpent i Ålesund lengre..

   Her går dagene så utrolig fort, og i morgen er det fredag igjen :O Og takk selv du!! Veldig godt og ha noen man kan prate med innimellom!! Klem ♥

   Slett
 5. Sansehus er glimrende!
  Vet du hvor den lyslenken var fra? Den kunne vi tenke oss også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal dit på mandag, så da skal jeg høre :)

   Slett
 6. Hei !
  Så fine bilder, og så kjekt det så ut at dere hadde det!
  På ebay på du tak i alt, ja, jeg tuller ikke... ALT!
  Her en en link til lyslenken:
  http://www.ebay.com/itm/Dragonfly-String-Lights-Indoor-and-Outdoor-Use-/281024164697?pt=US_String_Lights_Fairy_Lights&hash=item416e587359

  Det er egentlig bare å søke på dragonfly+lights, så kommer det opp en rekke forskjellige lyslenker. Har du en paypal konto, så er det kjempeenkelt å bestille. Hold deg under 200,- så slipper du tollen :)

  KLemmer fra Ida

  SvarSlett
 7. Ida, de er fra USA da. Vet ikke om jeg kan bruke de. Det er ikke bare kontakten (for det er jo adaptere), men også forskjellig spenning og slikt.

  SvarSlett