fredag 4. januar 2013

Influensavaksinen er tatt!

Etter mye om og men, ble Daniel vaksinert i dag tidlig. Vi hadde planer å gjøre det i går, men jeg hadde ei dårlig natt, og våknet med migrene. Så da måtte vi bare utsette det. Jeg har vært veldig sikker, for så og bli veldig usikker igjen, om Daniel hadde behov for den vaksinen. Men tanken på at Daniel i verste fall skal ende opp på intensiven igjen, er skremmendes. Og jeg hadde aldri tilgitt meg selv om han hadde blitt kritisk sjuk.

Så nå er jeg glad det er gjort. Vi var først i køen, og det var gjort på et øyeblikk. Daniel likte dårlig at han skulle få sprøyte, og gråt sårt da den ble satt. Heldigvis hjalp det med litt trøst og noen premier.


Her venter vi på og få dra hjem. Daniel var veldig blid, selv om det og få sprøyte kl 8 om morgenen ikke sto øverst på ønskelisten ;)

Vi har ikke merket noe på han etter han fikk injeksjonen, han har like godt humør som alltid, han ♥

Men bivirkninger kan komme;

•Lokalreak­sjon med rødhet, ømhet og/eller hevelse på injek­sjonsstedet (5 - 20%)

•Allmennsymptomer med feber, muskelsmerter og generell uvel­følelse (1 - 10%)

•Allergiske reaksjoner (generell urtikaria, anafylaksi) (meget sjelden)

•Oculo-respiratorisk syndrom er en uvanlig bivirkning som ble definert i år 2000. Det arter seg som røde øyne, luftveissymptomer og ofte ansiktsødem, og ledsages enkelte ganger av systemiske symptomer som feber, leddsmerter etc. Vanligvis begynner det innen 1 døgn etter vaksinasjon og varer sjelden mer enn 1- 2 døgn. Tilstanden kan ofte feiltolkes som straksallergisk reaksjon, men er ikke IgE-mediert. Gjentatt influensavaksinasjon medfører en viss risiko for gjentakelse, men gjentatte episoder tolereres godt.

Hentet fra folkehelseinstituttet

Daniel tålte svineinfluensavaksinen i 2009 veldig bra, så jeg håper han tåler denne like bra. Og at han holder seg frisk til vaksinen fungerer, som er etter 12-14 dager slik jeg har forstått det.

God helg til alle våre lesere!! Håper dere får ei fin og sjukdomsfri helg!

Klem Karina og Daniel ♥

2 kommentarer:

  1. Så bra at det gikk fint :-)
    Tror du gjorde det rette ved å gi han vaksinen, for oss så tok barnelegen avgjørelsen. Jeg tok den selv også, siden vi skal inn på SSE (statens senter for epilepso) i 3 uker. Har ikke lyst til å bli syk da ;-) Vi merket ingenting etter vaksinen!

    Fortsatt God helg!

    SvarSlett
  2. Daniel er altså så skjønn. Har lest bloggen din en stund nå, men har ikke kommentert før. Har selv en liten sønn på 2 år, og føler så med dere i denne situasjonen. Dere er utrolig sterke og flotte mennesker alle sammen :-)

    SvarSlett