søndag 13. januar 2013

Skolestart til høsten!

Åra har gått så fort, og kjempen vår blir 6 år i april, og er klar for skole til høsten. Tenk! Skolegutt!!

Skolestart for barn med spesielle behov krever planlegging, og ekstra mye oppfølging fra oss foreldre. Allerede i fjor høst var vi på besøk på skolen vi har søkt Daniel inn på. Skolen har en forsterka enhet på hvert klassetrinn, for barn med ulike former for funksjonshemming. Vi får vite om Daniel får plass på denne skolen nå i januar. Han er selvsagt en "god kandidat" med si store funksjonshemming, men vi må søke på lik linje med alle de andre.Jeg må innrømme jeg har blandet følelser for høstens skolestart. Han har det trygt og godt på barnehagen sammen med tante og Maylinn som assistenter. Hvordan det vil se ut til høsten er fremdeles veldig uklart. Skolen stiller med en assistent, men Daniel krever 2 assistenter, og vi har ikke de ressursene på plass enda. Jeg fikk beskjed for noen måneder siden at vi skal ha møte ang dette nå i januar, så venter spent på møtedato.

Kabalen med skole, assistent(er) både på skole og hjemme, og egen jobb, blir også ei utfordring. Det har vært og er, og kommer til og være ei stor bekymring jeg skulle vært foruten. Og misunner virkelig de som slipper og tenke på sånt.

Kommunen klarer ikke og gi Daniel den spesialpedagogiske hjelpen han trenger, og har vedtak på, nå på barnehagen. Jeg har klaget så alt for mye på denne manglende oppfølgingen av vedtaket. Og siden timetallet på vedtaket, langt i fra er høyt nok, er det virkelig frustrerede og bekymringsfullt at de ikke engang klarer og gi Daniel de få timene han har. Dette håper jeg blir bedre når han starter på skolen. Håper og forventer.


Detaljert plan over hvordan overføringen fra barnehage til skole skal gjøres.

Og på onsdag skal Daniel skrives inn!! Han blir skrevet inn på Blindheim barneskole som han sokner til, for så og bli overflyttet til Nørvasund skole. Storebror som hadde gledet seg slik til at Daniel skulle begynne i 1 klasse når han begynner i 7 klasse. Så det er vemodig og måtte søke han inn, og ønske han inn, på en annen skole. Men nødvendig.

Kjempen vår skal skrives inn på skolen ♥

Håper alle våre lesere får ei fin uke :)

Klem Karina og Daniel ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar