onsdag 30. januar 2013

Nye og gamle hjelpemiddel!

Her går dagene dessverre fra meg!! I helgen var jeg på scrappetreff, og fikk litt ny energi og hentet frem scrappelysten. Da vi bygde på, prioriterte vi et hobbyrom/kontor til meg. I håp om at jeg kunne få scrappet litt, og at vi skulle få orden på papirkaoset. Dere vil ikke tro hvor mye papir som samler seg opp. Papira er sortert i hele 24 permer. Så et kontor var nok på sin plass ;)


Starten på å få orden på papirkaoset!


Og rommet begynner og tar form!


Mangler bare en stasjonær pc som også assistentene kan bruke, litt hyller og system, så er dette rommet også klart!

Det og få tid til scrapping viser seg å være vanskelig. Derfor er det supert og kunne ta ei helg i ny og ne! Også gir jeg jo aldri slipp på tanken på at jeg skal rekke og sette meg ned her hjemme også ;) Men frem til nå, har jeg ikke scrappet noe som helst her hjemme etter ulykken.

Mandag hadde vi to avtaler etter jobb. Kl 1500 kom Hjelpemiddelspesialisten med et sovesystem vi blir anbefalt av ergoterapeut på barnehabiliteringen. "Symmetrisleep" skal motvirker dannelse av unaturlige kroppsformer, og kan også korrigere etablerte skjelettproblemer. Daniel tilbringer jo mye tid i sengen, og vi har lenge vært bekymret for spesielt hofter, rygg og bein og føtter. Han blir leiret som en del av ABC konseptet vi følger. Leiring skal virke spasmedempende. Med dette systemet blir Daniel leiret riktig, samtidig som at han ikke kommer seg ut av den posisjonen han ligger i. Det er jo et problem med måten vi leirer på han i dag. Daniel har også bare lagt på siden, fordi det har vært vanskelig og leire han på rygg. Med dette systemet vil han ligge riktig også på ryggen.Når Daniel ligger på siden vil han ha et brett som stabiliserer, og gjør at Daniel ikke kan presse beina sammen, og krysse de, slik han gjør nå. Det blir bestilt et brett som er hakket mindre enn dette han ligger med her.


Sovesystemet består bla av et borelåslaken, ei trykkavlastende overmadrass og et elastisk laken og en støtte som vist på bildet. Støttene plasseres kroppsnært etter Daniel er lagt i sengen


Systemet består også av en knebeskytter som vist her. Dette vil skåne hoftene hans. De vil bli festet med stropper under sengen, så han ikke kan bevege beina. På bildet her ser dere godt hvordan støttene på sidene virker. I tillegg blir det bestilt ei slik pute som han har under hodet på dette bildet. Og ei pute for beskyttelse av hæler. Vi vil jo ikke ha trykksår!

Mange opplever at dette systemet gir barnet bedre netter, da støtten virker beroligende. Og det viktigste av alt, det tar vare på leddene til Daniel. Det ble tatt mål av sengen til Daniel, så får vi se når det kommer i hus. Av erfaring, holder jeg ikke pusten ;)

I 17 tiden kom de fra Etac med et nytt hjelpemiddel; Mustang. Da vi var på PTØ senteret såg vi at mange av de andre barna hadde "Pony" som er et lignende gåhjelpemiddel. Mustangen er videreutviklet fra denne. Håpet er jo at Daniel skal klare og bevege seg litt rundt alene i denne. Men vi har god tid ;) Allerede i går fikk Daniel prøvd ut denne i fred og ro etter en tur i Innowalken. Kjekt og kunne stå i den, mens mamma`en lager middag og rydder kjøkkenbenken! ;)


Daniel trenger både underarmsstøtte med håndtak, bryststøtte og bekkenstøtte med sete, som vist på bildet.


Pedalen gjør at vi lett kan stille inn setehøyden riktig.

Og siden vi først hadde Etac på besøk, tilpasset de hele tre rullestoler og et ståstativ for oss. Ene rullestolen og ståstativet hentet vi hjem fra barnehagen. Hjemme har vi to rullestoler og et ståstativ fra Etac, ståstativet hjemme tilpasser vi selv ved behov. Daniel har xpanda rullestol både hjemme og på barnehagen. Vi er svært fornøyd med denne, uten og ha noe og sammenligne med forøvrig. Han har hatt denne typen rullestolsiden ulykken. Vi bruker en med high and low understell inne både hjemme og på barnehagen. På barnehagen er high and low understellet elektrisk. Vi har ikke følt behovet for det hjemme enda. High and low understellet gjør at Daniel både han sitte nært gulvet sammen med andre barn, og sitte høyt oppe, feks ved kjøkkenbenken når vi baker. Såtstativet på barnehagen klarte de ikke lengre og forflytte, og trengte virkelig en justering. Har egentlig vanskelig for og forestille meg hvordan han klarte og stå i det, alt var jo løst.


Sittedelen har lenge hatt behov for tilpassing, og jeg er veldig glad for at det er gjort nå. I tillegg ble det levert inn ei liste over ulike deler vi trenger til HMS. Så får vi satse på at de delene vi trenger faktisk kommer denne gangen ;)High and low understell


Rullestolen vi bruker ute, måtte også tilpasses. Den største forskjellen blir nok måten han sitter med beina på, nå har de skillt knærne mye lengre fra hverandre, så vi tar vare på hoftene til Daniel.


x:panda med uteunderstell

Listen over nye deler er:
-Nye hodestøtter til alle tre rullesolene. Daniel fikk nye hodestøtter til to av rullestolene for ei stund siden. Hodestøttene gjør at han har mye mer kontroll over hva som skjer på siden hans, problemet er at han klarer og kile hodet bak støtten. Nå får vi ei hodestøtte lik den vi har på den grønne stolen, bare med små justerbare sidestøtter:


Med denne hodestøtten vil Daniel fremdeles klare og se til siden, mens han forhåpentligvis ikke klarer og kile seg bak støtten.

-Nye fotbrett til alle rullestolene, i en str større enn de han har.
-Nye ankelseler i en str større, med plastspenne i stedenfor borrelås.
-Nye stenger til fotbrettet, da de han har nå er blitt for korte, og det gjør at han ikke sitter riktig.
-Flere fixlock klemmer, da de forsvinner så fort.
-Vest med fixlock klemmer til ståstativet han har på barnehagen. Dette vil holde overkroppen hans bedre når han står.
-Nye hjul til rullestolen på barnehagen, de vi fikk, var vist til et annet understell.

Når dette er på plass, så skal jeg være veldig fornøyd :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar