fredag 21. februar 2014

Vinterferien 2014

I dag er det 9 dager siden vi dro hjem fra "Klinikk for Alle" på Sola! Det går veldig bra å gjøre øvelsene hjemme! Daniel er flink! Vi merker at det er lettere å miste fokuset her hjemme, siden det skjer litt rundt han, men vi prøver å legge inn øvelsene når det ikke er så mye aktivitet i huset! Vi må nok opp litt tidligere om morgenen nå når skolen begynner på igjen i morgen, men det går seg til! Alltid litt tungt å komme inn i nye rutiner, men etter ei stund er det som om det alltid har vært slik!

Onsdag etter jobb dro vi på hytta! Pappa Magnus hadde bursdag, og vi hadde ei koselig bursdagsfeiring bare vi fire! Fyrte opp i peisen, grilla pølser og spiste marsipankake! Magnus dro til Ålesund igjen på torsdags morgen, jobb og møte med "Prima omsorg" sto på timeplanen! Siden Uloba ikke fikk fortsette som BPA leverandør i Ålesund fra april av, har vi valgt "Prima omsorg"! Vi tilpasser oss lett, og ser ikke på det som noe stort problem. Litt merarbeid blir det jo i starten, men vi er spente på fortsettelsen! Vedtaket vårt står jo som før, men assistentene må skifte arb.giver!

Jeg og guttane har klart oss fint alene på hytta! Vi tok med øvelsene vi fikk fra Kim, som er kiropraktor, med etterutdanning i funksjonell nevrologi, dit vi! :) Også ble det en god dose kos! Hyttelivet er jammen deilig! Vi gleder oss til mange turer dit i tida fremover! :)

Et par bilder fra to av øvelsene Daniel har fått i ett spesifikt rehabiliteringsprogam fra nevrosenteret på Sola!


Fokusere blikket mens vi snur rullestolen sakte rundt.


Fokusere blikket, mens vi beveger litt på hodet "nei-nei, bevegelse"

Det er viktig å presisere at man ikke bør begynne med slik trening på egenhånd. Det kan nemlig bli for mye av det gode, og det har ingen positiv virkning. Programmet er satt sammen etter vurdering av øyeundersøkelsene som ble tatt da vi var i Stavanger. Det er viktig at det ikke blir for slitsomt for øynene. De øvelsene man får er svært energikrevende. Vi ble fortalt om ishockey-spillere i USA som sovnet etter behandling, selv om øvelsene ser "enkle" ut. Om Daniel viser ubehag, spasmer, blinker mye og viser andre tegn på at han er sliten, må han få pause fra øvelsen.

I tillegg til å trene, har vi koset oss masse! Dere som følger oss på facebook, og Instagram(@karinaeidem3), har fått litt drypp både fra treningssituasjoner og masse kos!

Er er et knippe bilder:

Storebror og Daniel prøver å løse gåta i Donald bladet!

Går oss en tur, med nesten tom permobil på trosdagen.. ladderen lå hjemme i Ålesund! Vi kom oss tilbake til hytta da :)


Ute og hører på uglene! Veeeldig spennende!!


Film kveld på hemsen til storebror torsdag kveld! ♥

Fredag ble også en flott dag, men med en permobil nesten tom for strøm, turte vi oss ikke på noen tur. Men ut og leke litt i snøen måtte vi :)


Kosa oss vi :)

Sjekk så flink og stolt da!! Storebror ble så glad over at Daniel sto så fint selv!

Pappa kom fredags kveld! :) Godt å ha han på plass :)


Tente utepeisen på lørdag og grillet oss pølse til lunsj! Så kjekt med den flotte uteplassen som er på hytta vår :)

Nå er vi klar for ei ny uke, med endel avtaler på timeplanen! Daniel gleder seg til skole igjen, han har jo ikke vært der på nesten to uker, pga oppholdet vårt på "Klinikk for Alle", og vinterferie! Han er veldig klar :)

Håper dere alle får ei fin og innholdsrik uke!

Klemmer fra Karina og Daniel ♥

2 kommentarer:

 1. Hei! Lenge siden jeg har vært innom bloggen din. Å se det bildet av Daniel STÅENDE med storebror, UTROLIG!! FOR en fremgang!! :-) En ekstra klem til storebroren til Daniel, jeg er selv storesøster til "en Daniel" og vet at storesøsken trenger en ekstra klem innimellom :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikke utrolig!! :) Det går stadig fremover med kjempen vår! Og jammen jobber vi hardt for det også! Han er så flink!! :)
   Sebastian er en flott gutt! Så utrolig positiv, og fin med lillebror! Han fortjener maaange klemmer! Tusen takk for kommentaren ♥

   Slett