fredag 15. februar 2013

En liten oppdatering :)

En liten oppdatering fra oss er vel på tide?

Sist jeg blogget (for aaalt for mange dager siden) fortalte jeg om våre nye familiemedlemmer, Halvorsen og Rufus. De fikk seg noen rolige dager i buret før de, og Sebastian, var klare for litt mer. Det har virkelig gått over all forventning, og Sebastian ordner ut og koser ofte med de nå. Jeg må innrømme at og ha de to små tassene springene rundt føttene mine, mens de smånapper på sokkene,ikke er noe jeg roper hurra for, og at jeg kjapt blir og finne oppe på et do, eller en stol, som et annet hysterisk kvinnfolk ;) Men siden jeg fra i morgen av er rottepasser for Sebastian i hele 5 dager, så må jeg nok bare hoppe i det! Og prøve og være litt mindre hysterisk. Heldigivs har jeg nær familie i nærheten som jeg kan ringe til om noe skjærer seg.. tante Marianne og mormor er helt fra seg av begeistring for disse små, søte rottene! Det lukter rottepassere lang vei!! (haha.. I wish!)


Sebastian som koser seg med rottene i dag :)

Onsdag forrige uke fikk vi besøk av "Foreldre og barn"! Det var veldig hyggelig, og vi fikk gjort (og sagt) mye de timene de var her. Jeg har lest gjennom reportasjen, og lite den veldig godt. Jeg skal oppdatere dere om når den kommer i trykk!

Torsdag forrige uke fikk Daniel si første oppkastsjuke etter ulykken. Stakkars lille vennen min ♥ Var ingen tvil i at det var sjuka han hadde i hvertfall. Blek, og brekte seg konstant. Og tømte magen sin innimellom. Utover ettermiddagen og kvelden klarte han ikke og beholde noe som helst, selv medisinen (14 ml) kom opp igjen. Det ble ikke mye søvn på oss den natta. Han lå sammen med meg i dobbeltsenga, og brekte seg og slet med mye spasmer. Oppkastsjuka var ikke noe snilt for kropppen hans. Daniel sliter virkelig med og finne roen når han er sjuk, spesielt om han ikke får feber. Han ble heldigvis bedre utover fredagen, fikk feber, kroppen roet seg litt og han fikk seg noen minutt på øyet innimellom. Vi gav han 10 ml GEM hvert 10 min, så det ble mye sonding den dagen. Og vi kom godt i mål med væskebehovet også.


Fredags formiddag. Ikke helt i form stakkars ♥


Endelig fikk han slappet litt av!


Forma er stigende, og vi får besøk av ene rotta :) Spennende!!

Søndag tok vi oss en tur ut. Her er nydelig vinterlandskap i Ålesund nå. Og vi har virkelig fått brukt kjelken, både her og på barnehagen, i motsetning til forrige sesong. Daniel elsker og være ute i kjelken, og protesterer alltid når vi skal inn.


Godt og komme seg ut etter flere dager inne.


Veldig fornøyd liten gutt :)

I går hadde vi hjemmebesøk fra kommunen. Vi har et vedtak på ULOBA timer som må fornyes, i tillegg måtte IPLOS registreringene oppdateres. Siden vi ikke helt vet hvordan det blir til høsten, hvilken skole han skal gå på, hvor mange timer han skal ha på skolen, hvor mange timer han har assistent på skolen osv, så blir det jo litt vanskelig og planlegge. Det vi vet er at vi trenger flere timer slik vi har assistent her hjemme hver tredje helg. Da har vi mulighet til og kunne gjøre noe sammen med bare Sebastian, sammen med venner, eller kanskje til og med dra bort ei helg. Så vi søker om det i første omgang. Så søker vi om flere timer når vi vet hvordan dette med skolen blir. Daniel er avhengig av to assistenter på skolen, og jeg håper virkelig vi slipper samme runde som vi hadde da han startet på barnehagen igjen, med tanke på ressurser. Jeg hater og be om "hjelp", og dette er langt i fra en drømmesituasjon, men hva skal man gjøre? Daniel krever sitt, og krever mer og mer jo eldre han blir.

I dag har vi vært på signalkartleggingsmøte på barnehagen til Daniel. Habiliteringen tok initiativ til signalkartlegging av Daniel i fjor, og dette skal oppdateres jevnlig. Det er nå barnehagen som har tatt over "ansvaret" for denne oppdateringen. Signalkartleggingen har vi for at alle skal tolke de signala Daniel sender oss, likt. Det er også et hjelpemiddel for nye assistenter, som skal bli kjent med Daneil. Og ikke minst for de som skal bli kjent med han på skolen.

I morgen drar Sebastian og Magnus til Sverige, og jeg og Daniel blir hjemme "alene" frem til onsdag. Så i kveld har vi koset oss litt ekstra. Daniel ble lagt i 2030 tiden, men det var lite populært, vi andre satt jo på stua og koset oss med film, så han havnet selvsagt i sofaen sammen med oss. Skjønningen vår ♥


One big happy family! ♥

Satser på jeg har litt mer overskudd til blogging i dagene som kommer, har vært lite av de de siste ukene dessverre.

Klem Karina og Daniel ♥

2 kommentarer:

 1. Usj, jeg er ikke glad i rotter heller, men hva gjør man ikke for barna?;) jeg er allergisk mot pelsdyr og skal bruke det for alt det er verdt når de tid kommer...hehe
  Håper dere får en finfin helg sammen du og Daniel :)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hva gjør man ikke for barna? Men de er veldig søte da, det må jeg få sagt! Greit med pelsallergi om man ikke er så glad i dyr, det er sikkert og vist. Sebastian reagerer på hund, men har ikke reagert noe på rottene heldigvis. Det hadde vært trist, for han har jo blitt glad i de to små! God helg til dokke også!! Klem :)

   Slett