tirsdag 26. februar 2013

Vel overstått første dag på habiliteringen!

Hei alle sammen :)
Denne uken er det intensiv habilitering på barnehabiliteringen her i Ålesund! :) Det er 1,5 år siden sist vi var der, og selv om det føltes som om det var nå nettopp, så vi det tydelig på barna at det hadde gått så lang tid. I dag og fredag er det vi foreldrene som blir med barna, med opplæringspenger, mens det i morgen og torsdag er assistenter med. I tillegg er fysio/ergo med i morgen, da de fokuserer på trening, og spesialpedagogen er med på torsdag, da de fokuserer på læring.

Veldig kjekt og se igjen de samme barna og foreldra som vi var sammen med sist! Kjekt og se hvordan barna har utviklet seg! Og kjekt at andre påpeker det,for det er jo ikke alltid man ser det selv! Selv om jeg vet at Daniel har hatt positiv fremgang siden sist, så er vi jo sammen med han hver eneste dag, og blir litt "blind" for sånt! Og det er jo veldig positivt for oss foreldrene og treffes også. Det er sjelden (i hvertfall får vår del) vi treffer noen i lignende situasjon. Vi er jo heldige som også har de ukene på PTØ senteret der vi alltid har noen som vet hvordan det er, men foruten om det, føler man seg jo litt ensom.

Hver dag starter med en samlingstund, der barna sitter på en kloss, og vi foreldre hjelper til der det trengs! Daniel var jo litt "spagetti", ellers så går han ut i strekk (pga spasmer) så han trenger endel støtte. Vi synger sanger til hvert av barna, og de har brytere som de skal trykke på, for og si navnet sitt. Veldig koselig!

Vi blir så delt opp, og barna jobber med individuelle oppgaver. I dag fokuserte vi på kommunikasjon, vi ønsker jo at Daniel skal få starte med øyepeking på data, helst før skolestart, så de vil teste litt ut hvor han er i forhold til det. Vi ser jo at Daniel er god på å se på ting han vil ha, mat han vil ha osv, men kan slite med valg. Spesielt om det ikke er veldig attraktive valg han får, om han er sliten osv. Han velger som regel det til høyre, om det ikke er noe han har VELDIG lyst til/på. Og han stivner ofte fort i spasmer om han er ivrig, prøver på noe, og synes det er ok og se tingen, eller personen, i sidesynet. Så det er mange faktorer som spiller inn, og mye som lett kan forstyrre.
Men han er jo en ekstremt nysgjerrig gutt, og har virkelig blikket som styrke når alt ligger til rette. Han elsker alt som har med symbol og gjøre, er nysgjerrig når jeg leter frem riktig symbol blant de han har på ringen sin, og reagerer adekvat på de symbola han kjenner. Viser jeg han feks symbolet for "å legge seg", blir han mindre fornøyd, "kile" trekker han opp beina og begynner og ler. Lar jeg han velge mellom "å sove" og "å lese", velger han å lese. Sove vil han nemlig aldri, om han hadde fått valgt selv!
I tillegg elsker han når spesialpedagogen leser eventyr med hjelp av symbol, og han følger godt med. Han har også en forkjærlighet for iPad`en sin. Den er genial. Både for og følge med på ting, se på ting og trene egenbevegelse i armene.

Etter matpausen hadde vi foreldre litt "undervisning". Temaet i dag var "Overgangen fra barnehagen til skole". 3 av 4 barn i gruppen starter på skole til høsten, mens 1 av de allerede har begynt, og derfor har litt erfaring om det! Vi HÅPER jo at Daniel får begynne på skole sammen med et av de barna vi er sammen med denne uken, trygt å kjenne noen andre. Ellers så føles det litt usikkert ut enda, for våra sin del, siden vi ikke vet hvilken skole han skal gå på, og derfor ikke får begynt med planlegging. Dette er jo noe som burde ha vært klart til innskriving skulle man tro, slik barna får besøke skolen de skal gå på, treffe klassekameratene sine, og vi foreldre slipper og leve i uvisshet så lenge. Det er nemlig MYE som skal planlegges og være på plass til august! Men slik er ikke virkeligheten. Vi har kalt inn skolen på ansvarsgruppemøtet vi skal ha 13 mars, så da håper jeg vi vet litt mer!

Mens vi foreldre fikk snakket litt om overgangen til skole, fikk barna leke litt sammen, før vi var klare for enda litt mer kommunikasjonstrening! :) Dagen gikk fort, og jeg følte Daniel fikk vist litt av det han klarer! I morgen er det trening som står i fokus!

Ble ikke tatt noen bilder i dag, men dere skal få noen før og etterbilder: Før hårklipp og etter hårklipp! Men fokuset er selvsagt hvor utrolig flink han er til og sitte alene! Og hvor trolig glad han blir når han mestrer det! Hverdagsgleder ♥


Sitter alene på stol! Flinkingen!! Veldig ivrig her ;)


Blålugget, nyklipt Daniel sitter alene i sofaen, og er så stolt!

1 kommentar:

  1. så stolt over dæ Daniel :-) du e virkelig en kjemper du <3 synes du har fått te my siden ulykka. stå på du, så bli du en stor å sterk gutt <3 :-) tenke my på dæ kjære dæ!

    Fra trønder jente :-) Silje

    SvarSlett