torsdag 28. februar 2013

Enda to dager på habiliteringen er over!

Og vi synes det er veldig synd vi ikke får komme tilbake neste uke! Ei uke er alt for lite.. men vi tar jo det vi får ;)

Onsdag var den ene fysioterapeuten til Daniel der, sammen med tante Marianne og Maylinn. Vi merker godt at han er i ukjent miljø, med nye og MORSOMME mennesker! Han er mye mer konsentrert hjemme, og klarer oppgavene han får bedre.

Bryterstyrte leker er ikke det vi har mest av, det er vanskelig og få de innvilget med NAV, og man får ikke søke om det til barnehagen. Man skulle kanskje trodd at det er viktig for Daniel og ha leker som han kan styre selv, at han fikk føle mestring, at han deltar i leken, og alt det der, men dessverre er ikke dette helt riktig. Og det blir ganske tungvindt og frakte tre fire bryterstyret leker (tar gjerne litt plass) frem og tilbake hver eneste dag. Ofte blir det glemt igjen her eller i barnehagen, og da har man jo ikke den man skulle leke med tilgjengelig plutselig.

Her er en link til ulike bryterstyrte leker. Om noen har tips til slike leker som passer for litt eldre barn, må dere rope ut! Daniel har en snorkende gris på bhg, mens han har såpeboblemaskin (se bilde nedenfor) og spillsnurre her hjemme.

Såpeboblemaskinen ble med ut på habiliteringen denne uken. Daniel synes den er veldig kjekk. Og jo mer attraktiv leken er, jo bedre er det.


Kommer Daniel borti bryteren som står på bordet hans, med hånden si, kommer det masse såpebobler ut av maskinen. Flytter han hånden bort fra bryteren, slutter såpeboblemaskinen og fungere.

Daniel trener på viljestyrte bevegelser i armer og ben, i tillegg til det å bli sterkere i nakken (han henger fort med hodet fremover, eller bakover), rulle over på magen osv. Etter vi startet med PTØ trening har han blitt mye flinkere til å bevege armer og bein. Han er også mye mer aktiv på matten, når han ligger alene, noe som gjør at han klarer og flytte seg litt på matten. Legger jeg rett ned på matten, kan han ligge på skrå etter ei stund. Og han har faktisk begynt og rulle over på magen. Han kommer seg ikke så mye lengre enn det, og han har ikke klart og kommet seg over på ryggen igjen selv, men det er likevel veldig, veldig gøy! Og det betyr så mye at man ser fremgang! STOLT mamma! ♥


Trener på og sprake ned klosser!


Løfte armen og ta på uroen!


Tror vi må kjøpe oss en slik!

På barnehagen har han en aktivitetspinne som er festet i taket, som man kan senke ned ved behov. Jeg har lenge tenkt på og få en slik en her hjemme også, men det er jo så mye annet som skal fikses også, så og få gjort det, er ikke så lett. Jeg får føre det opp på "What to do" lista. Jeg kan vel oppdatere dere som har hørt historien om denne listen, med at den fortsatt er like lang... ;)

Torsdag, og tid for spesialpedagogikk, sammen med Daniel sin spesialpedagog, og spesialpedagogen fra NAV. Daniel hadde fått prøvd øyepeking på data for første gang, så er spent på hva de sier om dette i morgen. Assistentene til Daniel var i hvertfall veldig gira, og sa han var veldig flink til og flytte blikket og se på skjermen. Håper vi får se i morgen! :) Vi har ønsket oss data med øyepeking i godt over ett år.

Daniel har vært sliten denne uken. Mange nye inntrykk, hard trening, endring i rutiner, mindre tid til hvile og et snev av pollenallergi. Likevel protesterte han da han ble lagt i dag!


En sliten Daniel!

I morgen er siste dag der ute, og jeg og Magnus skal være med. Så tar vi helg!

Klem Karina og Daniel ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar