fredag 23. august 2013

Noen fra Helfo/myndighetene som har lyst å komme å tørke bæsj uten våtservietter?

Da har jeg vært på apoteket for å hente medisiner og inkontinensutstyr til Daniel. Etter ulykken ble Daniel inkontinent for urin og avføring. Når man har en slik diagnose som Daniel og er så gammel at man vanligvis forventer at barnet er kontinent (man sier i fra når man må på do, eller går på do selv, Daniel hadde sluttet med bleie før ulykken), får man dette på blå resept. Vi bruker bleie, kladder, badebleier og Comfort Shield Barriere kluter, som er det eneste alternativet til "våtservietter" man får på blå resept.

Nå er det blitt restriksjoner på hvor mye man kan få av disse klutene. Vi må spare på tørka med andre ord. Eller betale selv for deler av det inkontinensutstyret Daniel er helt avhengig av. Når man er 6 år og spiser store måltid, må man forvente at det kommer ut igjen også. Kanskje flere ganger om dagen og. Og om natta. Vaske bæsj med vaskeklut er uaktuelt, vaske bæsj med Mesoft 10x10 kompress er uaktuelt. Og de tynne våtserviettene som er beregnet på babyer, blir det også fort et voldsomt gris med, og i lengden svært dyrt.

Noen kloke hoder har sittet og lurt på hvor man kan spare inn. Da sparer man hos de som trenger det mest. Jeg vil gjerne invitere de som har bestemt dette hjem til oss for å tørke bæsj jeg. Da må dere gjerne være her noen døgn, få med dere de gangene du må stå og tørke bæsj om natten også. Men uten våtservietter. Bli med på skolen, på turer, når vi må skifte på han i bilen, fordi han er for stor til stellebordet på toalettet, eller der ikke finnes noen stellebord i nærheten. Når det er bæsj nedover låra pga lekasjer, og skal klare deg med max en serviett fordi det snart er tomt, og det er fortsatt mange uker før man får påfyll.

Jeg ringte Helfo jeg, traff ei dame som ikke hadde hørt noe om denne nye restriksjonen. Hun fikk navnet mitt, og tlf nr mitt, navn og fødselsdato på Daniel og skulle ringe tilbake når hun fant ut av det. Det ble nok ikke i dag. Jeg er spent på hvilket svar jeg får! "Dessverre, slik er regelen. Tørk bæsj med dopapir!" ? " Dessverre, slutt å gi han Movicol!" (avføringsmiddel) ?.

Et lite problem, i forhold til alle de andre utfordringene og utgiftene vi har, men dog noe som ikke burde vært et problem.

Nå må jeg ringe assistenten til Daniel og si hun må veie sine tørk med omhu.


6 kommentarer:

 1. Helt høl i haudet. Vi har/har hatt to med urininkontinens. Når vi for noen år siden måtte betale egenandel ( før var det ved 10 år, så 12 år nå 16 ). Første henting i året, og jeg reagerte på egenandelsbeløpet. Det var jo nesten d samme som full pris på butikk. Fikk se prisen apoteket tok, 149, 50 pr pakke av største typen Libero. Jeg kontaktet nav. Spurte om det var mulig å få kjøpe på butikk og så refundert vedvå sende inn resept+kvitteringer. NEI. Ja men det må da vær ganske mye å spare for nav, når de bare på vår familie ville spare 30 000 pr år. 500 000 på dn tiden vi har fått bleier. Og det er Kun bleiene. Da er ikke alt annet tatt med. Og dette er kun EN familie. Det samme er med div annet vi får på resept som er mye billigere via butikk eller levert på døren fra nettleverandører. Endelig svar fra, dengang, NAV: Vær fornøyd med at det er dyrt. Jo dyrere det er jo fortere når jo du egenandelstaket...... Tenk om de kunne få til noe lignende ala avtalen Posten/DNB har med butikker og nettleverandører. Burde jo ikke vær så vanskelig i e-resept tider......

  SvarSlett
 2. Elisabeth Bentsen23. august 2013 kl. 14:05

  Jeg er sjokkert og bare rister på hodet.Dette blir bare for dumt,Karina.Jeg kan ikke skjønne hvordan det i det hele tatt er mulig å bestemme noe sånt.

  SvarSlett
 3. Blir heilt mållaus eg, går da an. Heia Norge på sitt aller beste.

  SvarSlett
 4. det er så teit.. føler med deg

  SvarSlett
 5. Kjenner at jeg blir rasende!!!

  SvarSlett