tirsdag 13. august 2013

Nærmer seg skolestart!!

Det nærmer seg fort skolestart for Daniel. Han har allerede så smått vært litt på SFO, et par timer om dagen noen dager forrige uke, og noen dager denne uken. Daniel er avhengig av en myk start, han blir fort stresset; Han blir mer spastisk, kaster opp, sover dårlig osv osv. Han hadde ei litt tøff forrige uke, men jeg tror denne er hakket bedre. Og da blir den bedre for meg og.

Vi er veldig spente på skolestart, og hvordan opplegget blir, hvordan dagsplanen hans blir seende ut, og ikke minst hvordan de andre barna tar i mot han. En ting er spikret og bestemt, det blir ingen lange dager på han. Han skal hjem i 1430 tiden hver dag. Vi har erfart at Daniel trenger en rolig ettermiddag her hjemme, for å ha det bra.

Jeg klarer ikke å se for meg at Daniel klarer både skole og SFO de første ukene, det blir nok litt vel mye nytt for han, men vi ser det litt ann. Daniel har med seg assistent hjemme ifra, så de er fleksible med tanke på å dra hjem når det blir for mye.

Fordi Daniel er avhengig av transport når det passer han, og ikke til fastsatte tidspunkt, benytter vi oss ikke av den kommunale skyssordningen. Assistenten kjører trygdebilen hans, det gjør alt mye enklere. Og det er god plass til å ta med sykkel osv når de måtte ønske det.

Det blir bare et par uker med skole på Daniel, før vi igjen vender snuten mot Hamar, og PTØ senteret. (Har vi ikke nettopp vært der?) Og når Daniel kommer hjem fra PTØ senteret i september, blir det helt nye skolelokaler å forholde seg til.. Da flytter alle elevene inn på Hatlane skole. (Ta en titt, det blir nok en veldig flott skole, og jeg håper den står til forventningene også for oss som har barn med store hjelpebehov.)


En veeeldig spent Daniel klar for å besøke SFO for første gang!4 kommentarer:

  1. Riktig lykke til med skolestarten,dette blir spennende.

    SvarSlett
  2. For en nydelig gutt han er. Dette går nok bra! Ønsker dere alt godt :-)

    SvarSlett
  3. Han er en fin gutt. Fin blogg. Du kan besøke meg på min blogg som heter www.ingveids.blogspot.com

    SvarSlett