lørdag 7. mai 2011

En stykk ny lukkemuskel ønskes!

Hjernen er et mysterium, men vi vet den styrer alt. Daniel si hjerne klarer ikke å sende riktig informasjon til musklene, derfor samarbeider de heller dårlig. Lukkemuskelen også, den som holder mageinnholdet ditt i magen, så du slipper og gulpe og kaste opp. Daniel er plaget med reflux (gulping), gjennom hele dagen, og han sliter også periodevis med mye oppkast. I tillegg brekker han seg ofte, og brekninger og reflux er ingen god kombinasjon. Hvorfor Daniel brekker seg, har vi ikke noe klart svar på. Han brakk seg uten tvil mye pga de store mandlene, men de er jo fjernet nå. Jeg kan forestille meg at det å ikke drikke eller spise noe, kan føre til endel ubehag i munn og hals. Han blir nokk ekstra tørr om natten feks. Kanskje han får fortere vondt i halsen? Gulping fører til ubehag, som igjen kan føre til brekninger. I tillegg så sitter brekningssenteret i hjernen, og det kan jo være skadet.

Noen dager er gode dager, noen dager er vonde dager, men vi har flest gode dager! Heldigvis. Det er mange som sliter mer med dette enn vi gjør. Og det blir jo etterhvert ei vane, det, slik som alt annet. Vi blir flinkere til å forstå hva som trigger og å se tegna på at han må kaste opp. Da får vi fanget oppkastet før det går i gulvet eller ut over Daniel.

Men en ny lukkemuskel hadde gjort seg innimellom...

1 kommentar:

  1. Huff da, reflux kan jo føre med seg andre problem også så jeg håper det går bra med Daniel. A var plaget med både reflux og brekninger da han var liten men har ingen gastro-problematikk nå, kun litt økt brekningstendens.

    Lykke til videre,
    klem fra Hanne

    SvarSlett