fredag 28. oktober 2011

NF Walker

For en måned siden kom Freddy fra "Made for Movement" og Janne (fysioteraputen fra barnehabiliteringa) på besøk igjen. Denne gangen hadde de med seg NF Walker. I NF Walker kan Daniel selv flytte beina sine og gå. Er ikke det fantastisk? Tenk om han hadde klart det!! Han er jo kjempe flink til å løfte beina og gå selv når vi holder han under armene, men vi merker jo at det er tungt for ryggen.


Her har vi fått Daniel opp og stå. Det tok noen timer å stille inn NF Walker, det er viktig at den er tilpasset han.


Så flink du er, Daniel!

Det blei litt sutring under tilpassingen, det tok jo som sagt ei stund, og det var nytt. Da vi prøvde igjen et par dager senere, gikk det overraskende bra. Det var nydelig vær, så han fikk prøve ute. Han sto og kikket rundt seg, skjønte ikke helt at han kunne gå med den selv, men det håper vi skal komme etterhvert.


Det er første gang for mamma og pappa også. Storebror følger spent med!


Nå kan du gå selv, Daniel!


Fornøyd liten kjempe!

Vi gleder oss til å få større plass hjemme, så den også kan prøves inne :)

God helg til alle lesere. I helgen blir guttene hjemme alene, mamman skal på Rihanna konsert i Oslo! Gleder meg stort!

9 kommentarer:

 1. Så gøy! Han er så flink,godgutten din.Kos deg på konsert i helga!

  SvarSlett
 2. Walker er et utrolig bra hjelpemiddel! Jeg jobber med et barn med spesielt behov, og vi bruker den masse :) Blir som et nytt barn!
  Håper det blir til hjelp for dere i fremtiden også :)

  SvarSlett
 3. Håper du får en fantastisk helg! Jeg er fast leser, og bloggen fremkaller både smil og tårer! I tillegg skjønner jeg hvor heldig jeg er, som mamma til en frisk 3åring - innser at mine utfordringer er bagateller (trass for eksempel). Takk for at du deler så mye av historien deres! Det varmer langt inn i hjertet å se bilder av en smilende Daniel og lese at dere finner så mye å glede dere over til tross for en tøff hverdag. Blir spennende å følge dere fremover, kanskje Daniel klarer å gå selv - og kan finne en kommunikasjonsmetode som er optimal!
  Sender deg og dine mange varme tanker <3

  A-K

  SvarSlett
 4. så koselig :) du får kose deg på rihanna konsert. det har du fortjent

  SvarSlett
 5. Så spennende. At det er fantastisk ja, det er det ikke tvil om. Daniel trenger sikkert bare litt tid til å skjønne hva det hele dreier seg om, så er han nok i farta. Blir nok ivrig når han skjønner at han kan komme seg rundt omkring med den. Så sterk han hat blitt i nakken - holder hodet så godt oppe synes jeg, flinke Daniel. Og med et nydelig smil på det siste bildet her.

  Håper du koser deg på konsert :-) Og at guttene koste seg hjemme alene… :-)

  Go'klem

  SvarSlett
 6. Så godt at du får deg ei kose-helg :) nyt helga og samle krefter og ny giv til du kommer hjem :)
  Ser virkelig ut som Daniel koser seg når han får stå ute :))
  Bente

  SvarSlett
 7. Så spennende det blir når Daniel virkelig får taket på NF Walker :) Håper bare dere kommer i gang med bygging etter hvert, slik at han kan få utfolde seg litt innendørs etterhvert også. Været her på Sunnmøre er jo ikke noe å satse på...
  Hvordan går byggeplanene da, ser dere for dere når det kan bli oppstart? Fins det noen muligheter for "byggestønad" / erstatning fra det offentlige som kan gjøre at dere ikke må betale alt selv?

  Stor og varm klem fra Solveig

  SvarSlett
 8. Det er virkelig så spennende å se fremskrittene, han er så god gutt! Og jeg er glad du deler så mye av deres historie. Jeg sitter selv i rullestol pga at jeg er lam, tror du en slik NF Walker hadde vært noe for meg? Mulig det er et dumt spørmål, men får ikke akkurat så mye informasjon om hjelpemidler osv utenom å finne ut av det selv.

  Håper du hadde det fantastisk på konsert, det har du fortjent! Var der selv og det var helt rått spør du meg :D

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle kommentarer! :)
  Solveig: Ja, det blir kjempe bra når vi får større plass! Klarer ikke heilt å forestille meg det egentlig... begynner å bli vant med og måtte trakke over ting for å komme meg frem.
  Det står vel på sidene til Ålesund kommune at de gir 40 000 til støtte for ombygging av bolig, jeg tror det gjelder om du bryter lårhalsen eller blir funksjonshemmet. Vi har en søknad inne, så vi får bare vente og se. Det er den støtten vi får, ser det ut som. Erstatning må kreves, det er ingen automatikk i at slike ulykker gir noen erstatning.

  Anonym: Konserten var utrolig!! Litt av et show hun laget :) Ingen spm er dumme ;)Trist at du ikke får god hjelp av en ergoterapeut for å finne hjelpemiddel som passer deg! Har du Innowalken fra før, eller er du for stor? (Jeg vet de skal lage Innowalk for voksne også!) Jeg synest du skal sende en mail til Made for Movement og spør, jeg føler jeg ikke kan si så mye om hvilke hjelpemiddel du kan bruke, når jeg ikke vet mer om deg. Men skal du få utbytte av NF Walker må du ha egenbevegelse i beina. Håper du finner ut av det! :) Lykke til :)

  SvarSlett