lørdag 8. oktober 2011

Ei lita gladmelding opp i alle de triste innlegga mine ;)

For i dag kom nemlig brevet vi har venta på; Svaret på klagen på enkeltvedtaket til Daniel. Og der står det, svart på kvitt, at jeg har rett og kommunen feil. Kommunen sitt vedtak blir opphevet, og klager for medhold!! Daniel får nå 48 ukers vedtak, slik som vi hele tiden har sagt han har rett på. Det er ikke mange ukene siden noen fra kommunen sa til meg at det var fylkesmannen som hadde pålagt de og nettopp bruke 38 ukers vedtak, så jeg var veldig spent på responsen fra nettopp fylkesmannen i denne saken her. Svaret på klagen er på 6 sider, men her kommer merknadene fylkesmannen har gitt kommunen:

"Fylkesmannen har noen merknader til kommunenes argumentasjon om at spesialpedagogisk hjelp skal dimensjoneres ut fra et vanlig skoleårs lengde med utgangspunkt i oppl. §2-2. Enkeltvedtaket skal som hovedregelen utformes på grunnlag av et kalenderår og ikke på grunnlag av opplæringsårets lengde (jamfør ny veileder for spesielpedagogosk hjel og spesialundervisning fra Udir. i 2009 - den jeg har henvist til HELE tiden!! Det er barnets behov og barnets faktiske oppholdstid i barnehagen som skal styre ressursbruken.
Den sakkyndige tilrådningen påpeker viktigheten av kontinutet i sen spesialpedagogiske hjelpa. Å fordele årstimene i kommunens vedtak, som er dimensjonert til 38 uker, over et tidsrom på 48 uker, vil etter fylkesmannens vurdering ikke kunne gi et forsvarlig tilbud. Kommunen går heller ikke nærmere inn på hvorfor de eventuelt mener en slik reduksjon i ukentlig hjelp likevel gir et forsvarlig tilbud."


Jeg tenger vel ikke å si at det var stormende jubel her i stuen da jeg fikk dette svaret. Og jeg har enda ikke landet ;) Det er bare så ekstremt deilig og få rett i noe jeg har stått på for over så lang tid. Jeg klarte ikke og skjønne hvorfor Daniel skulle falle uttenfor denne hovedregelen, og det gjorde jammen og det ikke fylkesmannen heller! Taaaakk fylkesmann!

Nå tenker jeg på alle de foreldra som ikke har klaget på vedtaka til sine barnehagebarn.. Spesielt siden det er kommunen som skal være rådgivende i forhold til klagen som skal skrives. Det er jo lite hensiktsmessig, når de selv ikke kan loven.


Og når mamma er glad, da er Daniel glad!

Dere kan foresten lese om oss i VG i dag! Det er ang noe helt annet, nemlig at statsadvokaten har åpnet saken som politiet henla!

Kommer med nytt innlegg seinere i kveld :) Ha en fortsatt fin lørdag!

4 kommentarer:

 1. <3 <3 ENDELIG!!!! Reneste julaften hos dere idag :-D
  Klem fra Janita

  SvarSlett
 2. Hei Karina, jeg er veldig glad på deres vegne!!!

  Så bra at Fylkesmannen er så tydelig, nå håper jeg inderlig at kommunen tar dette til etteretning og følger hans anbefaling!!

  Men du bør stålsette deg: du må være forberedt på at kommunen nå begynner sitt arbeid for å finne nye argumenter på hvorfor de vil tildele timer i bare 38 uker i det nye vedtaket de nå skal fatte! For deres mål er kun å klare å spare penger uten å si det med et eneste ord, (for da bryter de loven...)
  Om de må gi enkeltvedtak i 48 uker blir det et betydelig ekstra utlegg som de ikke ønsker, og da blir det ikke bare Daniel, men også alle de andre barna de må gjøre det for..

  Jeg håper inderlig dere får dette gjennom, vi har også klaget på det samme og venter på svar fra Fylkesmannen, men jeg har dårlige erfaringer med kommunen. For to år siden opphevet også Fylkesmannen kommunens vedtak (da gikk det på antall timer fordelt i uken, ikke antall uker). Til jul det året fikk vi endelig nye vedtak fra kommunen, de opprettholdt samme timeantallet, men vred litt på argumentasjonen... Dette etter 3 sakkyndige vurderinger og utrolig masse ressursbruk, ikke rart de har lange ventelister...

  Det du nå bør vurdere er å gå ut i pressen med dette vedtaket fra Fylkesmannen, la kommunen få svette litt, da blir det vanskeligere for dem å ikke følge Fylkesmannen. Jeg er helt overbevist om at det at dere har gått ut i media med deres kamp mot kommunen har hjulpet dere på veien hittil!
  Vi heier på dere!!!

  SvarSlett
 3. Anonym:
  Fylkesmannen skriver i svaret på klagen: Vedtaket om spesialpedagogisk hjelp er et enkeltvedtak etter forvaltningslova. Fylkesmannen i Møre og Romsdal er klageinstans. Klageinstansen kan prøve alle sider av saka, og kan treffe nytt vedtak eller oppheve vedtaket og sende saka tilbake til kommunen.
  Fylkesmannen har i denne saken fattet et nytt vedtak. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages. Så jeg tror ikke det er mulig for kommunen og gå opp imot dette svaret fra fylkesmannen! Så der var vi heldige og dere uheldige. Og jeg puster lettet ut for at noe endelig går våra vei!

  SvarSlett
 4. Ååå, for en gladmelding - så bra at dette går i orden for dere. Og for en glad gutt :-)
  Som jeg unner dere disse gledene og oppturene - håper det blir mange av dem fremover (og hinter spesielt til åpning av den henlagte saken - lykke til)
  Veldig gledelig med dette positive oppi alt det som er så tungt og vanskelig for dere - nå blir det mer tid til DERE og DANIEL, dere slepper å bruke krefter på ting som egentlig burde falt på plass naturlig etter en slik ulykke.

  Takk for gladmeldinga - smiler litt nå ja :-)

  Go'klem til dere alle fire

  SvarSlett