torsdag 3. november 2011

Storebror`s dag ♥


Foto: AidaFoto

I dag er det storebror sin dag ♥ I dag blir verdens sterkeste, snilleste og godeste storebror 10 år. Og alle hjerter gleder seg ♥ Selv om mamman tenker tilbake på åra som har gått og lurer på hvor de har blitt av. Jeg husker fødselen som om det var i går, jeg husker tida etter, som om det var i går. Ikke bare gode minner, for 12 dager etter Sebastian var født fikk jeg hjerneslag, og livet ble snudd opp ned. Ikke akkurat hva man forventer etter å nettopp ha fått et lite barn. Jeg blei skikkelig, skikkelig dårlig, og vi viste faktisk ikke om jeg ville overleve. Men med mine 21 år, hadde jeg alderen på min side. Og vi kom styrket ut av det, slik som vi har kommet styrket ut av ulykken til Daniel.

Jeg kan ikke skjønne at det er et heilt år siden vi feiret dagen hans på barneavdelingen. De var utrolige der ute, og var kjempe flinke til og se storebror. De laget i stand det sleskapet han fortjente, som vi ikke orket, og han fikk en flott feiring, til tross for at lillebror hadde en skikkelig dårlig dag. Året har gått så utrolig fort. Ufattelig fort. Men godt er det, da ønsket vi oss frem i tid, og der er vi nå.


Bursdagsfeiringa for storebror i fjor, på TV stua på barneavdelingen :) Kjempe glad og takknemlig storebror ♥


Hurra for Sebastian!!

Storebror ble i år, vekket av oss alle, med bursdagsang (Ja, må du leva!), bursdagsgaver og frokost på senga. Alltid like stort. Høydepunktet det. Lillebror var kjempe lykkelig, og fikk latterkrampe over all lykken som utspilte seg i dobbeltsenga vår. Storebror fikk Bluray - spiller med oss, Bluray film med lillebror og penger med farmor og farfar. Penger som kom i posten helt fra Sverige. Sebastian sparer, så penger er midt i blinken.

Sebastian fikk streng i går, så vi var spente på hvordan det ville gå. Men litt Paracett gjør susen, og taco middagen spiste han uten problem. Nå innvier han Bluray spilleren sammen med tre gode venner, ett stk lykkelig lillebror, potetskruer, Brownies og saft. Lillebror er "heilt i himmelen" der oppe, som får stå (ståstativ) sammen med de store barna og se på film ♥ Lørdag skal vi feire det sammen med resten av familien, og noen venner, og en dag i neste uke, blir det ei feiring sammen med klassekammeratene og :)I fjor var de på Bowlingen, så vi må finne på noe annet i år tror jeg ;)

Mye godt kan sies om Sebastian, problemet er vel heller hvor man skal begynne. At han har vist en stor porsjon styrke det siste året, er det vel ingen tvil om. Han har måttet forholde seg til noe få kan forstå. Og han savner selvsagt fremdeles lillebror slik han var før ulykken, men som regel lever han i nuet, og har det godt er her og nå. Han vet at Daniel aldri blir bra, men tenker ikke på det daglig. Alle som kjenner Sebastian, ser en fantastisk, blid og omsorgsfull gutt. En gutt med hjerte på rette plassen. Selvsagt har han tunge stunder, og det kommer fler i fremtiden, men vi er ikke bekymret for at han har tatt skade av det vi har gått igjennom det siste året. Og slik vil vi at det skal fortsette. Vi vil gjøre vårt ytterste for at Sebastian ikke skal få problemer i åra vi har i møte, pga dette traumet. Det er ikke bare bare og være søsken til et barn med funksjonshemming, og det ble ingen mjuk overgang for Sebastian heller. Vi leverte en aktiv Daniel på barnehagen den 4 oktober 2010, og få timer senere var han skadet for livet. Sebastian gikk fra å ha en leikekammerat, en som dilta, ropte på han og uopfordret delte ut kyss og klem, til å ha en lillebror som kanskje kom til å dø, i beste fall komme ut av det med ei katastrofalt stor hjerneskade, og mest sansynlig ikke kjenne igjen storebror. Vi vet jo nå at MR bilder og resultat på tester ikke samsvarer med hvordan man faktisk blir. Takk Gud for det. Og storebror har stor glede av lillebror, og omvent, men det blir aldri som før.

Sebastian er en hverdagshelt, og det vil han for alltid være for oss. Gratulerer med dagen, kjære Sebastian! Vi elsker deg, til månen og tilbake.


Foto: AidaFoto

17 kommentarer:

 1. gratulerer med dagen til den flotte storebroren:) jeg følger bloggen din å må bare ta av meg hatten for deg å måten du takler hverdagen din/deres på. Håper storebror får en flott feiring i helgen.

  SvarSlett
 2. STOOOOOOOORT GRATTIS SEBASTIAN på 10-årsdagen!!!♥
  Hoppas du har en jättehärlig dag med många paket och mycket glass och tårta.

  Kram från Lotta och Adam
  (Farmor och farfars gamla grannar)

  SvarSlett
 3. Gratulerer til fine gutten <3

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen til sterke, flotte Sebastian!:-) Håper dagen hans blir superduper!!

  Jeg fikk helt sjokk når jeg leste om hjerneslaget! Gud, alt dere må oppleve.. Det er jo helt vanvittig! Dere er sterke!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen, Sebastian!
  10 år den aller første av mange runde tall!
  Håper du har hatt en super dag, ja, for det synes jeg at du fortjener! Jeg leser bloggen her og vet du er verdens beste bror for Daniel!! ♥ Heldige Daniel som har deg!!
  Og bursdag med familien og klassekamerater er toppers!
  Masse klemmer fra en helt ukjent - men som likevel synes hun vet litt om hvor go' gutt du er!
  Klem, Berit

  SvarSlett
 6. Sebastian virker gjennom denne bloggen som en sterk, modig, omsorgsfull og tålmodig storebror. Gratulerer så masse med dagen!

  SvarSlett
 7. GRATULERER SÅÅÅÅÅ MASSE MED DAGEN SEBASTIAN :-) Tøffeste storebroren. Jeg leser også bloggen, og vet av det jeg leser og ser her at du jammen meg er en sterk gutt. Ønsker deg alt det beste. Kos deg med resten av feiringene denne uka - blir vel mange presanger tenker jeg, det er jo ikke hvert år en fyller 10 :-)

  Karina; alt dere har vært gjennom :-( At dere har kommet styrket ut av det er vel mildt sagt - dere er helt utrolige hele gjengen.

  Go'klem fra meg, en ekstra bursdagsklem til Sebastian og nattaklem til Daniel

  SvarSlett
 8. Sååå flott bilde av dere som familie!! Og for en flott bursdagsgutt! Gratulerer til Sebastian!

  Selvsagt feller jeg tårer i dag også som hver gang jeg leser innleggene dine, nå i sjokk over det du fortalte om hjerneslaget.. Dere er bare utrolig sterke...

  SvarSlett
 9. Gratulerer så masse til Sebastian, sånn helt på tampen av dagen. Håper dagen din var alt du ønsket og at de to forestående feiringene blir fine:)

  (Og til den stolte mamman: du har to fantastisk flotte og fine gutter! Gratulerer til deg og pappan også, med en helt ny ti-åring:)

  Hilsen fra A&H

  SvarSlett
 10. gratulerer så mye med dagen til Storebror Sebastian ;) stooor klem fra Oslo

  SvarSlett
 11. Gratulerer med gårsdagen Sebastian :) Du er en flott gutt, håper feiringa sammen med klasse-kameratene blir super-duper :)))
  Hilsen Bente, en trofast leser av bloggen til mammaen din

  SvarSlett
 12. Gratulerer såååååå mye til Sebastian:)

  Blir helt rørt av hvor vakkert du beskriver gutten din, han virker som en fantastisk gutt!!:)

  Ønsker han og dere ei riktig fin feiring:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 13. Gratulerer så masse til Sebastian!!!Ønsker han og dere en super bursdagsfeiring!! Dere har to flotte gutter!!
  Kjempefine bilder av Sebastian og dere!!

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med dagen til den lille,store gutten som må være en av de tøffest,godeste,fineste og omsorgsfulle guttene som finnes! Det er sånn han framstår på bloggen. Det er ikke lett å være bror til en med funksjonshemming, men han lærer en helt ny verden å kjenne. Han lærer å sette pris på andre ting, og han får erfaring for livet. En erfaring som gjør han enda sterkere og tøffere, og mer forberedt. Jeg tror han blir en trygg gutt på mange områder! Måtte bursdagsfeiringene bli helt fantastiske :D

  SvarSlett
 15. Ååå, for et fint familiebilde. ♥♥ Det likte jeg. Tøft, og ikke alt for sukkersøtt. Et sånt skulle vi fått til også.

  Gratulerer med overstått til Sebastian.

  SvarSlett
 16. Kjempeflott bilde av dere alle sammen :) Dere er jammen like, alle 4 <3

  SvarSlett
 17. Gratulerer med dagen til flinke storebror. etter å ha lest bloggen noen mnd. har jeg inntrykk av storebror som en svært omsorgsfull gutt med flotte egenskaper.

  forstår at han har tunge følelser iblant når han savner lillebroren han engang hadde.

  men dere er en nydelig familie! og jeg er sikker på at guttene vil ha et flott vennskap seg imellom bestandig.

  SvarSlett