onsdag 24. august 2011

Badeglede ♥

I dag har Daniel vært i bassenget for første gang etter ulykken. Vi har som mål at Daniel skal ha ei bassengtrening i uken. Vi hadde en rolig og god start i dag. Daniel var alene i bassenget sammen med fysioterapeuten og tante Marianne. Men slik luksus blir det ikke i fremtiden. Da skal han trene sammen med flere andre barn. Det blir spennende å se hvordan han reagerer på det. Forhåpentligvis går det helt fint.Det er pga bråket vi har holdt oss unna svømmehallen, de har heller ingen tid som er tilpasset funksjonshemmede, som trenger litt roliger omgivelser. Dette synest jeg er trist. Daniel burde ha like rettigheter til å kunne bruke svømmehallen som alle andre, til tross for sin funksjonshemming.


Det er godt for Daniel å få bevege seg i vannet. Og til tross for at han drakk noen liter med klorvann (DA kunne han plutselig drikke som en helt..), var det ikke en klage fra den lille kjempen vår.

Her får Daniel følelsen av å bevege seg selv, uten at det hele tiden er hender på han.

En fornøyd liten kar ♥

Daniel har vært veldig, veldig glad i dag. Og veldig, veldig sint når vi drar for å kjøre storebror på trening feks. DET liker han dårlig. I dag har jeg faktisk fått følelsen av at han har våknet enda litt mer, og det er en veldig god følelse. Han har vært "pratglad", som pappaen sier.

Vi hadde besøk av Lasse logoped i går, og skal fokusere mer på ansikt, munn og språk fremover. Vi skal ha hyppig ansiktstimulering, spesielt før spisetrening, og vi har lært hvordan kjeven hans fungerer, eller kanskje jeg heller får si ikke fungerer. Så vi skal hjelpe han til å stabilisere kjeven også. Så får vi håpe han etter hvert blir flinkere til dette selv. Det at han drar underkjeven tilbake kan også være en av grunnene til at det er mye oppkast. Prøv selv å dra underkjeven tilbake, så kjenner du hvordan det føles ut.
Vi skal overtolke det vi tror betyr ja, og gjøre Daniel oppmerksom på dette, og vi skal herme det Daniel sier. Mye, mye, mye. Hele tiden.

Daniel har også startet opp med spesialpedagogtimer nå. Spespeden kommer hjem til Daniel så lenge han ikke har startet på bhg. Denne uken bruker Cecilie på å bli kjent med han. I dag hadde de tegnet og lest, han hadde vist vært veldig opptatt av dette nye mennesket som plutselig er her hjemme hos oss. Eller så hadde han gråte hver gang hun avsluttet en bok.. ;) Daniel skal starte opp med alternativ supplerende kommunikasjon, og dette kommer til å bli fokuset under spesped timene. Vi gleder oss stort til at han kan begynne å kommunisere med oss på et helt annet nivå enn nå.

Vi venter fremdeles på svar på klagen på enkeltvedtaket til Daniel. Fikk brv i postkassen i forige uke om at klagen, som var datert 11.7.11, nå er registrert. Den skulle vist bli behandlet snarest. Så vi venter i spenning, slik som jeg har gjort de siste 6 ukene.. Jeg er klar for ei ny runde med klaging om det blir behov for det ;)

2 kommentarer:

 1. :-) Nyyydelig badeløve dere har. Sikkert veldig avslappende for ham å være i vannet. Håper det går like bra når det skal være andre barn der. Lyder blir jo ekstra høye i svømmehallen... Så rart at ikke det er satt tid av til barn og evt voksne med andre behov - er det noe som kan søkes om? Dere har sikkert nok av papir i mølla allerede, men det må da være et legitimt grunnlag for å få svømmehallen til å ha noen timer som kan disponeres av barn/unge/voksne med funksjonshemminger. Sikkert flere som ville tatt del dersom tilbudet var tilstede.

  Så spennende det blir nå som det blir logoped og spesped på Daniel. Vil han kunne tygge mat selv i fremtiden?
  Du som mor vet nok best Karina, og hvis du føler han har våknet mer, så tror jeg på det :-) Det er så bra at han viser følelser, både glede og sorg. Det er jo en måte å kommunisere på det også - så krysser i alle fall jeg alle fingre og tær for at logoped og spesped fører til at det blir enklere for Daniel å 'prate' med dere nå snart... sier 'prate' i hermetegn, men med Daniel vet en jo aldri. Slik framgang som han har hatt, så sier han nok JA om ikke helt med en gang, men bare vent dere :-)

  Så det har tatt en og en halv måned for dem å registrere klagen!!! Byråkrati på sitt beste eller? Håper det blir fortgang på klagen deres nå slik at dere slipper å gå og vente. Håper også at dere slipper en ny runde.


  Uansett kjekt å se at Daniel fortsetter sin vei fremover - fokuser på det dere, og kos dere sammen.

  Go'klem

  SvarSlett
 2. Hei cupcake queen ;*
  Skjønne Danielen!
  Håper dere slipper enda en runde med klaging!! Ting tar absolutt tid i systemet altså... :/

  SvarSlett