torsdag 4. august 2011

Sommeren 2011

Dagene kommer og dagene går. Og aldri har de gått så fort som de har gjort de siste månedene. Sommeren er over før vi vet ordet av det. Det ble en annerledes sommer, for oss alle, liten som stor. Å dra til Sverige, for å besøke familien, slik vi har gjort alle andre år, ble umulig. Planene vi la i fjor om årets ferie, gikk ikke og gjennomføre. Vi har en annerledes Daniel nå, en Daniel som krever noe helt annet enn gutten vi hadde i fjor. Mye mer enn han gjorde i fjor.

Dagene der vi kan ta ting på sparket er over. I fjor hadde vi late dager på badestranden i "Guldsmedshyttan", Daniel koset seg i vannet, var høyt og lavt. I år tilbringer vi de fleste dager i hjemmet, været har knapt tillatt oss å være noe ute føles det ut som. Og skal vi ut, er det enklest å bare være uttenfor huset, på plenen. Hvor vi kan ha matten hans ut, være nære medisin, mat og annet utstyr. Og vi kan lett gå inn om Daniel har behov for det.


Sommeren 2010


Eric finner roen på matten sammen med Daniel for ei lita stund ♥

Det at vi har hatt assistent her hele dagen i juli måned, har gjort det mulig for oss å finne på noe med Sebastian, eller dra på handletur, på fjelltur, gått på kafe eller funnet på noe sammen med venner. Muligheten for dette har så og si ikke vært tilstede før nå. Det er selvsagt sunt for oss og komme oss ut av huset. Å gå hjemme dag ut og dag inn gjør noe med en. Spesielt når man som foreldre aldri kan gjøre nokk. Og det er alltid noe som skulle ha vært gjort, som vi ikke orker å gjøre. Det får vi konstant påminnelse om her hjemme.

Det er vondt for oss og sette igjen et hjerte her hjemme. Daniel vil jo selvsagt være med. Og vi skulle jo så gjerne ha hatt han med oss. Det er ikke det samme uten han. Det vil aldri bli det samme uten han.

Selv om sommeren ble annerledes, har vi også gode minner fra i år. Gode minner som vi tar med oss videre inn i mørketida. De fineværsdagene vi har hatt, vil bli husket, hver og en av de (for de var så få) og de opplevelsene vi delte sammen som familie, var gode. Og vi håper på enda flere før høsten kommer.

Turen til Hakallegarden var fantastisk. Etter å ha vært der, fikk jeg virkelig lyst på en lavo. Nå har vi en i hagen ;) Ikke så stor og fancy som den de hadde på garden, men den er god nokk. Pappa og Sebastian har allerede sovet der ei natt.


Fornøyd storebror ♥


Fornøyd lillebror ♥


Klar for fyring av bål :)

Vi har også hatt besøk av farbror Mattias og familien. Det var utrolig kjekt. Det var første gang barna var her. Håper de fikk lyst å ta turen flere ganger!


Vi tok med oss svenskane på fjelltur på Alnes! Etterpå grillet vi pølser på stranden!

Vi viste de også Norges vakreste by! Om noen skulle lure, så er det Ålesund ;)


Bildet tatt fra fjellstua!


Sebastian ved "Brosundet"

Daniel har blitt kjempeflink til å gå. Han kan nå finne på å ta flere skritt når han først er i gang.


Løfter beina høyt og tydelig ;)


Dette kan vi takke Innowalk maskina for ;)

Og når fineværet endelig kommer, så er det godt å få sitte ute litt!


Her koser han seg med gaven han fikk av verdens beste Olianne ♥

De siste dagene har det faktisk blitt sommertemperatur. Sånn at vi faktisk svetter. Tenk så kjekt det hadde vært om det hadde blitt sånn ei stund fremover! I morgen har vi ikke assistent. Og holder været seg, blir det nokk ei lita utflukt! :)

Håper alle mine lesere har fine og gode dager! Og takk for at dere fremdeles følger oss, selv om ikke jeg har vært så hyppig på innlegga. Både tid og lyst har vært litt fraværende. Men jeg vet jo hvor godt det gjør for meg å få ned litt her inne. Kommentarene jeg får av dere er virkelig motiverende for meg, og jeg får enda mer lyst til å stå på for familien min! Mange klemmer til dere alle ♥

11 kommentarer:

 1. Hei Karina :)

  Det er godt å høre at dere har fine minner fra sommeren selv om den ikke ble som dere hadde tenkt.
  Veldig fine bilder og det så utrolig kjekt ut å ha en lavo i hagen :)
  Håper dere får en fin høst med enda flere fremskritt for den lille helten deres :)

  Stor klem fra Marita

  SvarSlett
 2. hei karina..:) e fast leser av bloggen din.. og sitte ofte med tåre i auene når e lese.. både av at e blir lei meg, men også av kor rørt e blir når e ser kor ufattelig sterk du e! du e virkelig ei dame med bein i nesa, og det at du dela historien din og tankane dine med alle oss her ute e kjempeflott.. det vise kor mye du bryr deg om lille hjertet ditt og kor ufattelig sterk du må være.. du e ei dame e beundra!
  syns det e heilt ufattelig trist at nåkke slikt kan skje i en barnehage.. jobba sjøl i en barnehage.. og det får en til og tenke.. om 1 mnd skal e også sende lille på da 11 mnda i barnehagen.. å etter å ha lest heile din historie e det mange tanka som surra! e so lei meg på dine vegne for at du må kjempe å kjempe.. at du på en måte ikkje ska få litt "fred" for alle nedoverbakkane.. da referera e til det du skrive om klagen til komuna.. syns d e heilt sjukt at dokke må streve med sånne ting opp i alt anna.. d gjør godt å lese at dokke har hatt nåkken fine sommerdaga.. (sjøl om sommeren nesten har uteblitt i år) jammen e daniel en nydlig gutt.. en sjarmør! e vil fortsette å lese bloggen din så lenge du skrive, og e veit der e mange med meg! du skal vær stolt over deg sjøl så gjør så mye godt for gutten din.. å da tenke du kansje at det e jo slik vi e som foreldre.. ja det e det, men du vise en styrke og et mot av sjeldenheta! fortsett å vær den du e.. fortsett å aldri gi opp.. e beundra deg!
  stor god sommer klem fra linn!

  SvarSlett
 3. Så deilig å se bilder av en blid Daniel.

  SvarSlett
 4. Sommarane blir nok aldri som før, men eg håpa at dåkke etterkvart kan komme dåkke meir på tur....For vår del vart campingvogn løysinga slik at vi har med oss alt i treng til ei kvar tid og kan stoppe når vi vil. Då kom vi oss faktisk heilt til Sverige <3 Kan gjerne bli med å køyre ilag med dåkke neste år!!! ;) So kanskje vi kan puffe kvarandre framover på vegen <3 Det er ikkje så enkelt å feriere med multihandikappa barn, men for min del er det viktig å holde på det normale i livet vårt - slik som å reise på tur.... Håpe dåkke he det flott i Selje - vi gleda oss stort til besøk i mårgå :) Klem

  SvarSlett
 5. Hei Karina!
  Så flott med lavo i hagen - tipper det blir flere overnattinger der for Sebastian hvis været er på deres side. Og det koselige bildet av Daniel og Eric som slapper av sammen. Ser at Eric har på seg en t-skjorte med motiv fra før ulykka... blir så lei meg for at dere må gå gjennom det dere går gjennom, det er så urettferdig. Jeg kan overhodet ikke forestille meg hvordan deres nye hverdag er, jeg bare vet at dere fortjener så mye bedre. Har lest bloggen din siden jeg leste om dere i VG, og har måttet ta det litt etter litt - det ble så mange tårer og jeg ble så lei meg. Sebastian er ikke den eneste som skulle ønske at det fantes tidsmaskin... og jeg er voksen dame på 36 som vet at det dessverre ikke finnes noen slik maskin, og likevel kommer tankene... "tenk hvis..."
  Men så er det så fint å lese om hvordan dere takler alt sammen. Blir helt imponert. Håper alt ordner seg med barnehagen og at Daniel får det han har krav på der.

  Så kjekt å se bildene der Daniel går, for en flink gutt altså :) Tenk at han skulle ta sine egne skritt igjen, det var det nok ikke mange som hadde forventet. Men du visste nok at han ville nå langt Karina, den vesle Danielen din. Han er en kjempe, det er ikke tvil om det.

  Stå på Daniel, storebror, mamma og pappa :) Dere er en fantastisk familie som virkelig tar vare på hverandre og som gjør det absolutt beste ut av en situasjon som mange ville latt seg knekke av.

  Håper på flere godværsdager før sommeren er over slik at dere får kommet dere ut og får flere gode sommerminner. Gleder meg til å lese om flere framskritt og se bilder fra gode stunder Daniel har med familie og venner - utrolig hvor godt det gjør for en som ikke kjenner dere i det hele tatt å få se at han har det bra :)

  Go'klem fra meg til dere alle fire

  SvarSlett
 6. For en inspirerende blogg! Blir rørt av å lese historien deres. For en gutt Daniel er! Og for noen foreldre dere virker å være! Wow! Ber for dere, for styrke, håp og glede i hverdagen :)

  SvarSlett
 7. Det er mye annerledes med årets sommer, men forhåpentligvis kan det bli bedre neste år. Jeg klarer ikke helt se for meg hvor tungt det må være å ha en slik pleietrengende Daniel. Han er jo fremdeles Daniel, og det er så godt å se alle fremgang som du også deler. Håper høsten og vil bringe gode dager. Lykke til med alle kampene. Klem Jeanette.

  SvarSlett
 8. God kveld! Jeg har lest bloggen din en stund nå, om enn litt til og fra. Fra første stund har jeg blitt grepet av styrken og pågangsmotet du og dine viser.Det er mye vi andre kan lære av det du formidler når vi på vårt vis streber etter det optimale i hverdagen. Jeg ønsker dere alt godt, med fortsatt friskt mot, og håp om at dere får den støtte og hjelp fra det offentlige som burde være en selvfølge etter det Daniel og dere er rammet av!

  SvarSlett
 9. Flott å lese oppdatering på sommeren ders. Skjønner at det er veldig tungt og vemodig at sommerene ikke lenger er slik som sommerene har pleid å være. Det å spontant kunne ta en tur er ikke lenger noe man tar for gitt. Du er en fantastisk mamma som kjemper for Daniel og det ser ut som du får mange fine stunder med eldstegutten og. Jeg gjentar at jeg synes han er heldig med flotte foreldre og flott bror:) Hvordan har det gått med barnehage? Så flott å se at han har begynt å gå. Det varmer meg å se at han har et så godt humør og han er sikkert også selv stolt av fremskrittene han gjør. Alt godt til dere.

  SvarSlett
 10. Så koselige bilder :)
  Liker bloggen.Jeg jobber selv i barnehage,og å få høre deres historie har gjort meg enda mer bevisst på sikkerheten til barna på jobben min.Barna er det mest dyrebare vi har.
  Heier på dere,og håper og tror Daniel vil gjøre mange flere fremskritt fremover.
  Ha en fortsatt god sommer og høst.

  SvarSlett
 11. Sender deg den største klemmen snuppa ;-)
  Janita

  SvarSlett