søndag 14. august 2011

Selje tur, med Oskar besøk som høydepunkt ♥

Etter ulykken til Daniel har jeg fått kontakt med mange foreldre som har barn med spesielle behov, ikke bare hjerneskader, men også sjukdommer som gjør at hverdagen deres ikke kan sammenlignes med hvordan en familie uten de utfordringene har det.

Mamman til Oskar, Sissel, er en av de. Mamman til Oskar har opplevd hvordan det er å ha en funskjonsfrisk liten gutt, for så å få en liten gutt med store hjerneskade. Oskar var bare 8 månender gammel da han fikk denne hjerneskaden. Historien hans kan du lese her; Oskarprinsen.

Å snakke med noen som vet hvordan en har det, er en sjeldenhet i den omstendigheten vi er i. Men Sissel vet. Hun vet hvordan det var før, og hvordan det er etter. Livssituasjonen deres er ganske så lik våres. Vi søker om de samme vedtaka, vi skal begge bygge på huset, vi trenger de samme hjelpemidlene, listen er lang!

Forrige helg var vi og besøkte de. Vi planla egentlig en dagstur, men siden det var gode værmeldinger på Selje, og vi har hatt lyst å besøke Selje hele sommeren, bestilte vi oss ei hytte for helgen. Så etter treningen til Daniel på fredagen, heiv vi oss rundt og pakket bilen. Vi var fremme i Selje i 16 tiden. Turen tok noen timer, men det var det absolutt verdt. Hytta var lita og koselig, akkurat slik den skal være når man er på campingtur :)


Daniel er blitt veldig flink til å sitte, her er han veldig klar for kveldsmat og kos i sofaen ♥


Storebror storkoset seg på tur sammen med lillebror!


kos i senga, deilig med litt late dager innimellom! ♥


En fornøyd Sebastian med Selje strand i bakgrunnen :) Absolutt verdt et besøk ;)

Vi hadde ei fantastisk fin helg, høydepunktet var selvsagt å få besøke Oskar og familien lørdagen. Jeg og Sissel ha jo pratet med hverandre på facebook, og fulgt hverandre på bloggene, men det er jo noe annet å møte noen hjemme hos de. Men det føltes ut som vi hadde kjent hverandre i en evighet når vi først møttes. Også storebrorene fant tonen veldig fort (Sebastian ville faktisk overnatte der.. noe vi absolutt skal få til en gang) Og mennene fant også tonen, de har jo som meg og Sissel, ganske like hverdager og utfordringer.


Oskar og Daniel koser seg sammen på matten!


Selvsagt måtte de vise oss Norges fineste strand, nemlig Refsviksanden :) Storeborene synest det var velidg kjekt med de store bølgene!


Sissel, Oskar, pappa Magnus og Daniel ♥


Ganske så vindfult, men Daniel taklet det fint! Utrolig hvilken fremgang han har vist de siste månendene! :)


Verdens beste pappa og Danielen ♥

Selvsagt rakk vi å teste ut den flotte stranda på Selje også, allerede fredag var vi der, og vi avsluttet også turen på stranda. Søndagen var det kjempe flott vær nemlig.

Deilig å kunne kaste sokkane og gå på den mjuke sanden på stranda.


Jeg og guttene mine ♥


Sebastian og pappa prøvde fiskelykken opptil flere ganger i løpet av helga. Flotte fisker å se på i havet, men ingen som beit på.Vindfult ;)

Søndag tok jeg og Sebastian klosterbåten ut på Selja øy. Der finner du Selje kloster. Turen var guidet, og veldig fin. Vi fikk høre historia til klosteret og kikket oss rundt. Vi besøkte selvsagt "Sunniva-grotten" også. Og jeg drakk av Sunniva kilden, da skal jeg vist både bli friskere og se yngre ut ;) Sebastian undret seg på om Daniel burde prøvd å drikke av det vannet.. Kanskje neste gang vi er i Selje?


Sebastian forran Selje kloster!

Vi kjørte om Stadtlandet hjem, fantastisk flott natur, slik som på resten av turen!


Vestkapp, dårlig sikt her oppe gitt ;)

Vi har allerede bestemt at vi skal ta turen neste år også, også håper vi Sissel, Odd, Emil, Ulrik og Oskar tar turen til oss snart :) Dere er velkommen :)

3 kommentarer:

 1. Det så ut som ei flott helg i godt selskap :)
  Så godt det må være å få møte hverandre IRL også, å snakke sammen og se hverandres hverdag. Det er god hjelp i å møte og ha kontakt med andre mennesker med samme utfordringer som dere har selv. Jeg vil tro dere kan styrke dere sammen i søknadenes verden og tyde sammen i papirmølla.

  Så flott å se dere sammen på tur igjen, nye opplevelser og fine minner for sommeren i år også, tross utfordringene dere har.

  Stort å følge dere Karina <3

  SvarSlett
 2. Hei Karina :)

  Tusen hjertelig takk for besøket og gode ord <3 Vi gledar til vi kan sette kursen til Ålesund på besøk! Men først er det treningsopphald på Hamar i tre veker - reiser neste søndag. Hektisk, men spennande... Håper dåkke får ei fin veke. Klem

  SvarSlett
 3. Så kjekt at dere har vært på en litt lengre tur :-) Og at det ble en god opplevelse. Tipper Oskar også syntes det var kjekt å få besøk av Daniel. For et nydelig bilde av deg og de flotte guttene dine Karina. Og nok en gang så varmer det så utrolig å se Sebastian sin omsorg for Daniel, at de koser så godt sammen. Du får ta med litt vann fra Sunniva kilden til Daniel neste gang dere er i Selje ja. Flott at dere fortsatt opplever så masse sammen som familie.
  ... og stilig bilde av Sebastian og pappa på vestkapp, dårlig sikt sa du :-)
  Go'klem

  SvarSlett