tirsdag 30. august 2011

Intensiv habilitering (og noen bilder av min handyman) :)

I november skal Daniel ha 2 uker med intensiv habilitering på barnehabiliteringa her i Ålesund. I dag har vi vært i møte med ergo og fysio fra habiliteringen, fysio og ergo fra kommunen, pedagogen på Daniel si avdeling og tante Marianne, som er Daniel sin assistent i barnehagen. Det er andre året på rad Ålesund barnehabilitering tilbyr dette til barn med spesielle behov. I dag har vi fått litt informasjon om hvordan det er lagt opp, de har hentet inn litt informasjon om Daniel, og hva Daniel skal fokusere på under disse to ukene.


Kanskje mageleie blir endel av treningen,Daniel? Det liker du dårlig for tiden!

I tillegg til fysioterapeut og ergoterapeut, vil der være logoped, spesialpedagog og noen fra hjelpemiddelsentralen tilgjengelig. Vi får også undervisning i ulike tema, feks på tema i fjor er: bryterstyrt kommunikasjon/alternativ supplerende kommunikasjon og hvordan det er å være foreldre til barn med spesielle behov. Ergo og fysio ønsket undervisning fra besøket vi hadde fra Hvidovre hospitale i desember i fjor, så der blir sikkert noe for en hver smak ;)

Vi gleder oss :)

Så over til noe helt annet..
Hvor mye kan en få plass til i hjemmet vårt?? Det er det store spørsmålet nå.. For støtt og stadig sier det ding, dong på døra her, og det er levering fra hjelpemidelsentralen. I dag var det et speil og arbeidstol som sto på døra. Speilet sa vi velkommen til, det har vært savnet under trening, arbeidstolen sendte vi tilbake. Den var nokk litt for stor ;) Vi var mer på utkikk etter en slik:

Bildet er fra Etac.no

Med denne kan vi alltid komme i riktig høyde med Daniel, alt ettersom hva han skal gjøre på. I tillegg får vi som jobber med han en mer ergonomisk riktig arbeidsstilling. Og den tar liten plass.

Speilet fikk vi opp ganske fort. Heldigvis har jeg en skikkelig handyman i hus ♥ :) Min egen handyman.. *sukk*.. hvor jeg er heldig ♥


Magnus fikser ut!!


Endelig godt ikke speilet skal ligge, for det tok den gulvplassen vi har igjen..


Jeg må innrømme at jeg hjalp han litt.. speilet var kjempe tungt, så Magnus fikk bruke musker og jeg skru!! Her finpusser han litt på skruinga..


Daniel brukte alltid speil under trening på sjukehuset, så det blir veldig kjekt å endelig bruke det igjen. Både under morgen/kveldsguidingen, treningen med fysio/ergo, spesped osv osv! I hverfall ingen tvil i at han liker å speile seg!

Det er en viss fare for at noen av bilda, der jeg forteller og viser frem min handyman ♥ ikke får ligge så lenge..hehe :)

8 kommentarer:

 1. Høres ut som det er et profft opplegg han skal igjennom, tøffe gutten i speilet :)

  SvarSlett
 2. Så bra at det i alle fall finnes noe (ett!) tilbud til barn med spesielle behov. Tenker det blir to harde, men kjekke uker for Daniel. Sikkert en del nye folk, men så får han vel ekstra hjelp til å øvelser som er bra for han. Det blir nok spennende.
  Gleder meg til å lese om hvordan det går, det er spennende for oss som følger dere også. Det er en så sterk historie du deler med oss, og vi både gråter og ler med deg. Selv om det gjør vondt langt inni hjertet å tenke på hva dere har vært, og fortsatt går, igjennom, så er det SÅ KJEKT å se hvilke utrolige fremskritt Daniel har gjort :-)

  Kjekt å se at bildene av din kjære handyman fortsatt ligger her - du er heldig. Dere er alle heldige som har hverandre. Flott at Daniel får bruke speil igjen, han ser jo veldig fornøyd ut :-))
  Håper dere snart får kommet i gang med utbygging slik at dere får mer plass til de tingene Daniel har behov for nå. Regner med at dere venter på avgjørelser der også - papirmølla går vel tregt som vanlig!

  Ha en fin kveld, go'klem fra meg

  SvarSlett
 3. Hei, så kjekt å se bilder av en blid Daniel, både i dette og tidligere innlegg.
  Har han helt sluttet å bruke de spesielle hanskene/skinnene som skal holde tommelen på plass?
  Stå på videre Daniel, vi heier på deg.
  Ha en fin fin dag, klemmer fra meg :-)

  SvarSlett
 4. Sv Anonym: Hei :) Lycrahanskene du sikter nå ikke sant? De er sendt til England, måtte fikses litt på. Langfinger og ringfinger ble litt lange, og trange, og blodtilførselen ble stoppet opp, så han kunne ikke ha de på så lenge om gangen.Spent på resultatet når vi får de tilbake :) Lycradrakta er i hvertfall et fantastisk podukt! De vanlige ortosene han har, bruker han ikke lengre, de ble litt mot sin hensikt fordi han knyttet nevene i de, og ble "låst" i den posisjonen om nettene.

  SvarSlett
 5. Heia... ser du har kommentert hos bloggen min angående BPA:) Gikk det i orden lett? Har dere igjennom Uloba eller ? Jeg fikk en dårlig start med å få tak i den personen som vi skulle søke hos. MYE styr... men etter press fra andre hold måtte HT Gåseide ta ansvar!

  SvarSlett
 6. Hei igjen,
  Takk for svar ang hanskene. Det var vel begge jeg siktet til! Skjønner det med de ortosene han brukte til å begynne med. Så flott at han får lycrahansker - jeg ser jo fra bildene at lycradrakta hjelper utrolig, så det blir sikkert lettere for ham å ikke knytte hendene slik når han får hanskene :-)
  Stor klem og en god dag videre :-)

  SvarSlett
 7. For en humørspreder Daniel er :)
  Og i dag skinner sola på Sunnmøre også! Håper dere får benyttet dere av fineværet og titte litt ut innimellom trening og kos og alt ellers som skal organiseres.

  SvarSlett
 8. Håper mamma & pappa får nok hvile og litt kjærestetid også :)
  Ikke sikkert det er så lett for venner og familie å vite akkurat når dere trenger hjelp og støtte, det kan jo være til de enkleste praktiske småting :) Så håper de dere har rundt dere ser det, og tar initiativ på egen hånd og tilbyr hjelp...Sånt er ikke lett å måtte spørre om, vet jeg fra egen erfaring.
  Så sender en oppfordring til de som er rundt dere om å SE dere...
  Skulle så gjerne ha kommet med en middag på døra eller noe, men kjenner dere for lite til det.
  Ønsker dere alt godt.

  SvarSlett