torsdag 18. august 2011

En smakebit av hvordan hverdagen vår har vært i sommer.

Selv om vi har vært hjemme i sommer, og været har vært alt for dårlig, så har dagene gått så alt for fort. Jeg kan ikke skjønne hvor sommeren ble av?

Daniel har trenet hver ukedag, med få untak. Kommunen har stilt med ei trening om dagen. I tillegg har vi hatt en nyutdannet ergoterapeut her hos oss som assistent i sommer, som også har tatt økter med Daniel. Daniel blir sterkere og sterkere i kroppen, det går stadig fremover. I dag satt han på knærna og støttet seg til en kloss helt alene i 8 minutter. Hodekontrollen er mye bedre, beina blir sterkere og sterke, han går i INNOWALK i 45-50 minutter uten problemer nå, og vi søker nå om NF WALKER, i den kan Daniel gå selv! Han er sterkere i bena, han klarer fint å gå både med sko og støvler nå, han løfter beina like fint selv om det er litt tyngre med sko på ;)

På onsdag fikk vi lycra-drakten som vi har ventet på ei god stund, og den har vært på daglig siden. Fantastisk produkt! Vi håper på å kunne bruke den i 8 timer i strekk om få dager. Tilvenningen har gått problemfritt, foruten noen urinlekasjer.. ;) Skulle gjerne hatt to, for den kommer nokk til og bli hyppig vasket.


Endelig er Lycra drakta på plass. Og i bruk ;) Bare det å løfte han, er mye enklere med denne på.

Vi har vært på noen småturer i sommer. Turen til Hakkaligarden fortalte jeg om her, Seljeturen og Oskarbesøket fortalte jeg om her.

Vi har også vært på slektsstevne i Valldalen i sommer. Veldig kjekt :)Vi var vel nesten 80 stk, så det var ikke så alt for mange som manglet fra Heggen-slekta vår. Det blei mange intrykk for Daniel, men han taklet det overaskende bra.


Guttane var som vanlig utrolig vakre.. ♥


Storebror synest det er gøy å ta med Daniel på en liten (springe)tur. Og Daniel storkoser seg med litt fart og spenning :)

Daniel storkoser seg sammen med andre barn, så lykken er når vi får besøk ♥


Her har vi besøk av Andrea! Naboen vår, Beate, står for underholdningen her :)


Vi fikk også besøk av tremenningene til Sebastian og Daniel :) Sist de såg Daniel var tidlig etter ulykken, så forandringen var stor ♥

Daniel er så heldig som har Eric som bestevenn. Eric er søskenbarnet til Daniel, og de er like gamle. Plutselig kommer Eric på besøk, og da blir Daniel kjempe glad!


Eric er på besøk! :)

Når fineværet ført har kommet har vi prøvd og komt oss ut når det har vært tida til det. Vi merker godt at det ikke er like lett og komme seg ut lengre. Dagsprogrammet hans er ganske fullpakket, og dere vil ikke tro hvor fort klokken går. Vi kan selvsagt gi han måltida ute, men gjør vi ikke det, blir klokken fort 16-17 før vi kan gå ut.


Sebastian har vært på krabbejakt!


Åy!!Kaster stein i havet!


Her har endelig VARMEN kommet også, den har vært fraværende hele sommeren. 26 grader viste gradestokken noen få dager i august. Og vi fikk prøvd ut badebassengent for første gang.


Godt å sitte sammen med storebror.


Kos! :)

Hårklipp på Daniel har lenge stått på ønskelisten, sist han klipte seg var før flyttet hjem i mai. Å ta han med på frisøren er ikke like enkelt som det var før. Så da må vi få frisøren hit ;) Heldigvis har vi funnet noen som har lyst å klippe Daniel her hjemme. Så da var det problemet løst! Jo færre problemer, jo enklere er det for oss!


Begynner og blir langhåret!


Daniel var ikke helt fornøyd sist han skulle klippe seg. Da gråt han bare med tanken. Her forbereder han seg på hva som skal skje. Dette er fra grunnpakken til ASK (alternativ suplerende kommunikasjon)


Tusen takk for klippen :) Sååå fin! ♥ Det gikk kjempe fint å få klippet håret hans, han syntes faktisk det var såpass behagelig at han sovnet :) Herlig ♥

Når været har vært dårlig har vi måttet finne på andre ting. Her har assistenten til Daniel og Daniel laget til en froskedam.

Små froskene, små froskene,
de hopper fort av sted.
Små froskene, små froskene,
de hopper fort av sted.Ko akk akk akk, ko akk akk akk,
ko akk akk akk akk akk,
ko akk akk akk, ko akk akk akk,
ko akk akk akk akk akk.Sebastian og nabogutten har en tradisjon med og lage saft som de selger på gaten. Her hjelper Daniel til med å lage ripsbærsaft!


Surt?


To glade gutter ♥ Daniel er alltid glad når han får leike med storebror.

Siden vi ikke har fått besøkt slekt og venner i sverige, har vi fått besøk av de. Det har vært veldig kjekt! Vi har jo ikke så mye plass og tilby, men vi har et vennepar som har lånt bort leiligheten sin, for at vi skulle kunne ta imot besøk av farbror Mattias og familien hans! Snakk om snille venner ♥


Vi har hatt hyggelig besøk fra Sverige denne siste uken også! Magnus tok likså godt med seg kompisen Morgan med hjem fra Sverigeturen sin. Her får Daniel gave av han ♥ Postmann Pat film! Kjempe kjekt :)


♥ Fint bilde av tre kjekke gutta ♥

Tusen takk for besøket Morgan! Det var kjempe kjekt, og vi gleder oss allerede til neste gang!! Hadde det vært opp til meg, så kunne vi bare beholdt Morgan her hos oss. Han hadde en kjempe god kjemi med Daniel, og vi kommer til å savne han ;) Men der er nokk ei i Sverige som savner han enda mer ♥ Takk for "lånet" Carina ;) Neste år må du også ta turen! :)

7 kommentarer:

 1. Har ikke ord, dere er så flinke :)

  Håper det ordner seg med alt dere trenger av støtte, stønader og hjelp til Daniel. Det er guttene og hverandre dere må bruke tida til!

  SvarSlett
 2. Du skriver så fantastiske flotte blogger! Og alle bildene du legger ved, de er utrolige! Er i en helt annen verden hver gang jeg leser bloggen til Daniel.
  Er innom å ser hver dag om det har kommet noe nytt. Jobber selv med barn med andre behov og er så glad for at han får prøve Walker! Det kommer til å bli rart i starten, men fantastisk etterhvert! Lykke til videre :-)

  SvarSlett
 3. Bare sitter her og smiler jeg - det er så flott å se hvor bra dere har det alle sammen. Daniel har kommet utrolig langt, og han gir seg ikke enda :-) Som regel blir det tårer av både sorg og glede når jeg leser bloggen din Karina, men i dag er det nesten bare smil her. Dere er slik en fin familie, og jeg har sagt det før - det må ha betydd, og betyr fortsatt, så mye for Daniel sin framgang. Og for noen flotte venner dere har, som kommer på besøk fra både nært og fjernt nå som det ikke er så lett for dere å farte rundt.

  Var inne og så på NF Walker, og den ser fantastisk ut. Håper virkelig Daniel får en sånn en, da vil han vel ikke være til å stoppe :-)

  Så fine guttene var i anledning slektsstevnet, og supert bilde av Sebastian som springer tur med lillebror. For en storebror, han er bare skjønn.

  Slutter meg til den første kommentaren her - håper alt ordner seg med diverse papirmøller osv, slik at dere kan bruke tida på hverandre :-)

  Go'klem

  SvarSlett
 4. Får lyst å både gråte og le hver gang jeg leser bloggen din, å jeg må bare si at jeg ikke finner ord som kan beskrive hvor sterk jeg synes du og dere er! Er utrolig glad for at Daniel blir bedre, og jeg ønsker dere alle alt godt. Du legger ut historier om hverdagen deres som er rørende på alle måter, og som barne- og ungdomsarbeider i barnehage må jeg si at jeg er mer oppmerksom enn noen gang når jeg er på jobb for å unngå at noe slik skal skje med noen av barna. Lykke til videre, og ikke minst TAKK for atdu skriver denne bloggen!

  SvarSlett
 5. Ser at Daniel tåler mer og mer når dere er på farten, da blir det også kjekkere å reise på tur. Sikker på at den tryggheten og roen dere som familie gir er mye av nøkkelen til Daniels utrolige fremgang. Lykke til videre, vi er mange som følger dere.

  Klem, C

  SvarSlett
 6. Så kjekt å se bilder og høre litt om sommeren deres :)

  SvarSlett
 7. Så fina barn!!! som ger er så mycket kärlek!
  Kram alla 4:a /Veronica

  SvarSlett