fredag 12. august 2011

Made for Movement!

Torsdag fikk jeg en hyggelig mail fra Rikke Damkjær Moen som jobber for "Made for Movement". Det er "Made for Movement" som utvikler og produserer Innowalk, gåmaskina som Daniel bruker daglig, og som jeg flere ganger har skrevet om her i bloggen vår. Daniel har hatt svært god nytte av Innowalk. Hun lurte på om hun kunne linke bloggen min på facebook siden deres, noe de selvfølgelig fikk lov til! :)

Daniel er 100% invalid, og har fram til nå nylig ikke hatt noen som helst egenbevegelse i bein eller armer. Det vil si at han ikke får dra nytte av godene beveglese gjør for kroppen, som å utvikle lungene sine, holde i gang god blodsirkulasjon, holde i gang tarmene, bevege på ledd, bygge muskler, bedre søvn osv osv, jeg kunne ha ramset opp mye. Du kan jo bare tenke deg selv alt du går glipp av om du ikke hadde klart å bevege deg. Men med Innowalk-maskina blir Daniel mobilisert i hvertfall en gang om dagen, hvor han i 30 til 45 min får hjelp til å gå.

I tillegg til alle de positive resultata på kroppen til Daniel, er det jo så utrolig viktig at han også får oppleve mestringsfølelsen, og følelsen av å kunne bevege seg igjen. Og Innowalk er jo et veldig godt utgangspunkt for akkurat det. Vi er generelt flinke til å skryte over alt Daniel gjør, små som store ting, også når han går. Og du ser så godt hvordan hele han lyser opp når vi kommenterer hvor flink han er.


Daniel trives med å gå! Han var jo en svært aktiv gutt før ulykken, og det er viktig for selvfølelsen og få oppleve det å gå igjen.

Daniel blir både svett og sliten av å gå med Innowalk, og den er uten tvil spasmedempende. Han er heilt avslappet når han er ferdig med å gå.

Tarmene hans fungerer mye bedre, og vi har som mål å slutte med Movicol om ikke så lenge ;) Movicol virker bløtgjørende på avføringen.

Daniel blir også sterkere og sterker i kroppen, han tar nå initiativ til å reise seg, og bare 2 og en halv måned etter oppstart av Innowalk tok han helt plutselig sine første skritt! Dette er det største fremskrittet han har hatt fysisk sett, og det var absolutt ikke forventet at det skulle skje. Han må ha god hjelp til å holde seg oppe, balansen er svært dårlig, men at han selv kan gå slik som han gjør nå er så utrolig stort, og gir oss masse energi og motivasjon til å stå på videre. Selvsagt er det lettere å være positiv når det stadig går fremover med han! Det er tydelig "Innowalk-skritt", han løfter beina høyt og tydelig ;)


Daniel er tydelig glad og stolt når han går! Jo gøyere det er det som skjer rundt han, jo mer ivrig er han å komme seg fremover! :)

Det at han har begynt å ta skritt er en bonus, som vi ikke hadde forventet, og selvsagt er det ikke alle barn som begynner å gå fordi de starter med INNOWALK, men muligheten er der, og muligheten blir i hvertfall større. Denne mekaniske treningen maskinen gir, er umulig å få gjennomført selv. Daniel hadde gått før, så det å gå er ikke nylæring for han, men pga den store hjerneskaden, måtte det nye baner til i hodet og mye trening på akkurat det å gå, for at han skulle klare det. Før oppstart med Innowalk, sammarbeidet ikke beina når vi prøvde å få han til å gå. Nå kan vi sette føttene hans opp på vår og han går sammen med oss uten at han "stritter i mot" eller får spasmer. Han vet hva som skjer, og kroppen samarbeider.

Innowalk-maskina er enkel å betjene, og jeg klarer fint å sette Daniel i den selv, uten hjelp nå. Det var ei stund vi måtte være to, støtta han har over brystkassen måtte justeres litt, og hoftene til Daniel var veldig spastiske. Han har fått Botox for det, og er mye bedre.


Her ser du kontrollen som styrer alt Daniel skal gjøre i maskina. Der er "GÅ" og "STOPP" knapp, "SITTE" eller "STÅ" og "SKILPADDE" og "HARE". Vi pleier å la Daniel få reise seg før vi setter på maskina. Da går han veldig sakte, for å få opp tempoet trykker du en gang på haren. Jo lengre du trykker på haren, jo fortere går han. Daniel går nokk i ei middels fart, av og til får han "springe", som vi sier til han, men han synest det går for fort ganske fort.

Om Daniel ikke vil eller klarer å gå pga smerter kan han sitte i INNOWALK maskina, og "sykle". Det gjør også godt for kroppen, når ingenting annet er mulig.


Her får Daniel sitte i Innowalk- maskinen. Spasmene i hoftene gjør det i denne perioden alt for smertefult for han å stå.

Maskinen er i bruk daglig, og selvsagt merker vi det på den. Har vi behov for service kommer Freddy innom med jevnlige mellomrom. Vi passer også på å stramme skruer ved behov. Her en dag klarte vi å få ledninga til kontrollen i klem, så den fungerte ikke lengre. Vi sendte ei mld, fikk en telefon og ny kontroll blei levert på døra dagen etter! Imponert ;)

Vi er som dere sikkert skjønner VELDIG fornøyd med Innowalk, og jeg anbefaler alle som lurer på om de skal søke om denne til sitt barn/ungdom eller voksen, å få gjort det. Jeg skulle ønske vi fikk starta opp enda litt tidligere enn vi gjorde. Jo før, jo bedre. Vi håper å få testet ut NF Walker til Daniel om ikke så lenge, noe som for få månender siden var helt fjernt. Vi har ei spennende tid fremfor oss!

8 kommentarer:

 1. Det er så godt når hjelpemidler fungerer så godt, slik jeg forstår ut fra det du skriver her at Innowalken gjør for Daniel. Jeg er bare så imponert over hvor mye oppfinnsomt som finnes til barna våre der ute, og hvor mye hjelpemidlene kan tilpasses hver enkelt bruker.

  Den skilpadda og den haren er symboler på scooteren til Alexander også, men han liker ikke skilpadden han vil helst ha hare;-)

  Jeg fikk en tilsvarende henvendelse fra Cognita, med spørsmål om link fra deres facebookside. Jeg synes det er fint å kunne lese om andre brukeres erfaringer med forskjellige hjelpemidler, og syntes det var greit å kunne være med på det selv også.

  Håper dere har det bra der inne og at dere har fått nyte fineværet i dag. Lykke til, til han som skal starte opp igjen på barnehagen, og til han som skal starte opp igjen på skolen. Vi skal ha oss en tur til RH neste uke og venter noen dager ekstra med å starte hverdagen;-)

  Stor klem fra Hanne

  SvarSlett
 2. Så flott :-) Nå kan Daniel og dere være inspirasjon for andre familier som av ulike grunner kan få nytte av en Innowalk maskin. Glede :-)
  Stå på videre Daniel, vi heier på deg.
  Go'klem

  SvarSlett
 3. Heier på dere :-)

  SvarSlett
 4. how much price of this instrument

  SvarSlett
  Svar
  1. If you have to pay for these you`re self, is it very expensive, i think the price is 120 000 NOK. But maybe you can contact Made for Movement for more detales? In Norway we dont`t need to pay for these ourself.

   Slett
 5. son, we live in turkey so pahalıymış weakness and movement speed has aşayıda spinabifidalı articulated here this tool to ensure there grew up the son of a chance here? How much we get used.

  SvarSlett
  Svar
  1. hmm.. I did`t understand much of these.. But I know Innowalk is used in many countries. If you serch for Innowalk on Youtube, you can see movies of children who walks.

   Slett