søndag 6. mai 2012

Puss, puss, så får du en suss!

Det å pusse tenner har ikke vært bare, bare for Daniel. Jeg vet ikke hvor mange ganger tannpussen har endt med oppkast. Når Daniel kaster opp, tømmer han hele magen. Men tannpuss morgen og kveld har vi vært konsekvente med likevel, selv om vi ofte har tenkt "hva er vitsen?".

Daniel har helt siden ulykken hatt problem med at han fort brekker seg. I perioder har bare det og ta på leppene hans, trigget brekninger og mye oppkast. Det har vært en stor ekstrabelastning for oss foreldre, storebror, og ikke minst for kjempen selv. Som mor kan jeg ikke gjøre annet enn og trygge Daniel når det står på. Selv om vi i perioder ofte har tenkte "å, nei, ikke nå IGJEN!!" For en kan bli (drit)lei av oppkast. Men det hjelper jo lite og bli frustrert, selv om man ofte må ta seg kraftig sammen for og ikke bli det. Daniel kan jo ikke noe for at det skjer, og jeg må støtt og stadig minne spesielt storebror, som både blir frustrert og lei seg når lillebror igjen kaster opp, om at det ikke er Daniel sin feil at det har blitt som det har blitt. Men jeg forstår selvsagt storebror godt også, for Daniel har det med å kaste opp i situasjoner det passer veldig dårlig.

Daniel har tenner som perler på ei snor. Men all den oppkasten må jo sette spor etter hvert. Jeg tror tuben han låg med under respiratorbehandlingen har presset fortennene hans litt frem, jeg la merke til det allerede på intensiven. Men foruten det, vil jeg påstå at tennene hans ser nesten like fine og hvite ut som før ulykken enn så lenge. I slutten av Mai har Daniel fått tannpleier time, så da får vi høre hva de sier. Jeg vil i hvertfall at de skal kalle han inn et par ganger i året, for og være på den sikre siden.

Lille "Emil`en" min sommeren 2010.

Nå har vi begynt og bruke "omvendt psykologi" på Daniel under tannpussen. Med veldig godt resultat. Og det å pusse tennene til Daniel har blitt noe helt annet enn det var for noen få uker siden. Han protesterer fremdeles når han ser symbolet for tannpuss, men vi klarer likevel og få tannpussen til å bli en positiv opplevelse for Daniel. Selvsagt er der ingen regel uten unntak, men det går stort sett kjempe bra.

Ikke lov å SMILE Daniel!!

Puss, puss, så får du en suss
Puss, så får du en suss
Hver eneste tann med børste og vann
Puss, så får du en sussGlad Daniel, betyr glade foreldre ♥


Så håper vi at det blir lettere og lettere for Daniel å pusse tennene i tida fremover! Vi er i hvertfall kjempe stolt over at han har nådd så langt som han har gjort til nå ♥Gode, flinke Danielen vår ♥


Må få skryte litt av pappa`en i huset når jeg først er i siget ;) For i dag våknet jeg til dette;


Lurer du på hva dette er? Dette er en ganske så velbrukt Mic-Key knapp ;) Vi har lenge tenkt at vi må bytte knappen til Daniel. Det har nemlig ganske lenge lekket mat gjennom hullet vi fester slangen i, Daniel har i det siste fått mye villkjøtt rundt knappen, og det har vært endel "mat" på selve huda rundt knappen. Men fordi vi helst skifter knapp om morgenen før han får første måltid for dagen, og morgenene ofte er ganske hektiske, så har det blitt utsatt ganske lenge. Men i dag tok pappa`en saken i egne hender, og byttet Mic-Key knappen. Han som for ikke så veldig lenge siden knapt klarte og se på knappen, og måtte gå ut når den skulle skiftes på sjukehuset. Han kunne lett ha sagt at det der er ei oppgave for meg, og jeg hadde uten tvil godtatt det. I dag byttet han knapp helt alene, noe faktisk ikke jeg har gjort en gang på Daniel! Flinkeste pappa`en jeg vet om ♥ Flaks for meg at han er min ♥

17 kommentarer:

 1. Flaks for en skjønn familie at dere har hvverandre!!!!

  SvarSlett
 2. Flink pappa som bytter knapp alene. Jeg jobber i bolig med diverse brukere og der har vi byttet til tannkrem uten såpe stoff og det har hjulpet på de som brukte å brekke seg ved tannpuss. Ha en fortsatt flott dag!

  SvarSlett
 3. Flinke pappaen da :D
  Dere er like skjønne hele familien<3
  Klem<3

  SvarSlett
 4. Så godt at det går bedre med tannpussen :)
  Og flinke papsen som har skifta knapp -
  det har ikkje mannen her i huset gjort endå ;)

  Ha ei strålande veke!

  Klem

  SvarSlett
 5. Å herlighet for en flink pappa!
  Jobber med flere barn som har Mic, og er alltid litt nervøs for at jeg skal komme borti og hekte den løs..

  Daniel er en skjønn skjønn gutt, og det er flott at omvendt psykologi fungerte ifht tannpussen!
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 6. He he ja det der kan jo være ekkelt for enkelte... mens for andre så er betyr det ingenting å bytte knapp. Jeg bytter gjerne en knapp i mot jeg SLIPPER å se på noen sette sprøyte. Da går jeg i bakken:-D
  Ha en fin kveld:):)
  Klem fra Anine

  SvarSlett
 7. Fant veien hit gjennom damen som sydde den flotte apebuksa.

  Nå har jeg sittet og lest en god stund om lille tapre Daniel, felt noen tårer og smilt over det vakre smilet og pågangsmote til den lille sterke familien deres.

  SvarSlett
 8. Vakre gode Daniel. :) Så flott at tannpussen går bedre!! Og kjempe flott at pappa'n faktisk fikk bytta knappen! SKÅL for det! :D

  SvarSlett
 9. Utrolig godt å lese, både om tannpuss og om knappen. Er nok ikke så lett å venne seg til. I går passet jeg nabojenta. Da hun bæsjet fikk jeg beskjed om å gi henne til pappaen som holdt på med hagearbeid. Det gjorde ingenting å bytte! Å bytte knapp er nok noe helt annet... Flinke Magnus! Flinke Daniel. Flinke familien!

  SvarSlett
 10. på apoteket selger de en liten "blyant", som kalles for stift der jeg jobber. Den er god på villkjøtt og de som har brukt den sier at de ikke kjenner noe til det! Den er kjempe effektiv på det! hvis det er plagsomt for den lille prinsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det Lapis? Jeg har brukt det før på pasienter som har hatt villkjøtt, men det er ikke anbefalt lengre. Daniel er egentlig ikke så plaget, var bare kommet endel mer enn det pleier nå i det siste. Satser på det blir bedre av seg selv jeg :) Virker ikke som Daniel bryr seg noe om det heldigvis. Men tusen takk for tips ♥

   Slett
 11. Snufs, helt rørt her jeg sitter med tårer i øynene <3 Så flink en pappa du har Daniel, og for en super mann du har KarIna <3 Og ikke minst, du er superflink som også klarer å huske på å rose han for alt det flotte han gjør. Dette er dere flinke til, å stå sammen betyr så mye i et liv som dere har fått. All ære til dere alle sammen.

  Så Gøy at dere får til tannpussen bedre nå. Den er ofte ikke enkel på friske barn heller. Har alltid hatt en periode med våre barn da tannpuss var noe forferdelige greier, hvor vi nærmet følte det som overgrep å få de pusset. Men jaggu går det over etterhvert gitt <3 Å nå snakker vi ikke om de som tom får brekningsreflekser bare av å bli tatt på munnen. FLINK er du Daniel <3

  Marwin sine tenner er desverre ikke så hvite, eller friske lenger. Det er et veldig trist syn, som hver eneste dag og flere ganger daglig gir meg en virkelig trist følelse over å ikke klare å ta vare på dem bedre enn vi gjør. Men, som tannpleieren, ernæringsfysiologene og legene sier. Tenner kan vi få nye av, nyrer er det noe vanskeligere å få til som perler på ei snor ;)

  Ønsker dere ei toppers uke med prosjekt kjøllen og det hele :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ♥ Ja, jeg er svært fornøyd over valget av mann..hehe :) Skjønner godt at du blir trist av å se på tennene, men jeg er heilt enig med tannpleiere, ernæringsfysiologer og leger! Helsa først! Og det er vel forsåvidt barn som ikke er sjuk som ikke har perler på ei snor og! Ha ei fin uke dere og! Klem!

   Slett
 12. Hmmmm... gikk kommentaren min gjennom tro?

  SvarSlett
 13. He he, så bra..
  Skulle forøvrig stå :Prosjekt kjøkken , kjøllen ble noe feil ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Kjøkkenet blir veldig bra når det er kommet opp :)

   Slett