søndag 10. juni 2012

Sansehuset i Ålesund

Fredag hadde Daniel sin første time på sansehuset i Ålesund. Siden kommunen ikke har fulgt opp enkeltvedtaket på spesialpedagogisk undervisning, og vi i dag har 45 timer til gode, bruker vi litt av ressursene på sansehuset. Vi har avtale om time to fredager til, frem til skoleferien starter. Da stenger de. I tillegg fikk vi plutselig vite at Daniel skal få spesialpedagog i uke 26 og 27, selv om det er sommerferie for skolene da. Rart hvor mye som kan fikses, bare man prøver ;) Mailen jeg sendte satt vist litt fart på ting. Men selv om han får sine spesped timer i de ukene, har han fremdeles mange timer som ikke kommunen har fulgt opp.

Vi håper Daniel får vedtak på sansestimulering på Sansehuset barnehageåret 2012/2013. Jeg vet der er andre som har vedtak her i Ålesund, og Daniel hadde hatt så godt av denne type stimulering. Jeg har selv litt erfaring med "det hvite rommet" fra barnehagen jeg jobber på. I tillegg var vi innom det røde rommet, det mørke rommet og det gule rommet. Jeg tror nok at et par rom per gang er nok for Daniel.

Det hvite rommet:
"Rommet har lyseffekter som gir duse farger. I to boblerør, fiberoptikk og ballbasseng skiftes fargene i et rolig tempo. Fra ballbasseng stiger musikk opp og gir vibrasjon. Fra prosjektor vises bevegende bilder. Rommet har et panel med lys og lyd hvor man endrer farger på lyseffektene. Fargene blir da sterkere og rommet får en annen stemning. Her finnes også to andre spennende paneler. For å bruke effekter og paneler kan man velge å bruke fjernkontroll." Tatt fra hjemmesiden deres.

Jeg tror nok det hvite rommet var Daniel sin favoritt!


Flott panel der Daniel kan bruke blikket til å velge hvilken fare knapp han vil trykke på. Det kommer både lyd og endrer farge til den fare knapp du velger.


Daniel velger blå knapp. Blå er nok en av favorittfargen hans ;)


Her har Daniel valgt rød knapp, og fargene på andre lyseffekter skifter også farge. Ballbassenget, stjerneteppet, boblerøret og til og med tante, ble rød.


Ballbassenget. Daniel var ikke helt komfortabel med og ligge der alene, det ga han nok en helt ny følelse, men jeg tror nok han vil like det etter hvert.


Speilet over ballbassenget var veldig morsomt, for store og små! ;)


Her har vi det gøy dere ;)


Daniel ble utrolig fascinert over boblerøra.

Det røde rommet.
"I tillegg til boblerør og stjerneteppe har rommet lukt- og vindpanel. I luktpanelet kan det legges inn fire ulike dufter som det velges mellom. Vindpanelet har to styrker. Her er en spennende "snakkende terning" hvor man selv velger hva den skal si når den lander på en av sidene." Tatt fra hjemmesiden deres.

Vi fikk vel egentlig bare sett på boblerøret inne på det røde rommet, vi fikk ikke til det andre, men det blir veldig gøy og la Daniel få lukte ulike lukter og få litt vind på seg, og ikke minst få testet ut den snakkende terningen! :)


Helt paralysert...


Vi har søkt om et bryterstyrt boblerør her hjemme, og det kommer nok til og slå ann ;)


Daniel prøver ei vibrerende pute som lå på "det røde rommet", det syntes han var veldig gøy! Mulig jeg kjøper ei for å ha hjemme også.

Det mørke rommet.
"Rommet har heldekkende stjerneteppe, mye fiberoptikk i sterke farger, og UV-lys som gjør gjenstander og et panel selvlysende i mørket. Her finnes også boblerør. En lyseffekt gir rolig bevegende lyspunkt over gulv og vegger. To paneler gir fra seg sprakende fyrverkerilyd hvor man velger volum. På det ene panelet kan hurtighet, mønster og retning endres. Her finnes også en musikk- og vibrasjonsmadrass."

Det var utrolig stilig med heldekkende stjerneteppe på både "det røde rommet" og "det mørke rommet". Og for å ikke snakke om de sterke fargene som var her inne. Vi skrudde på speilkula som gav en veldig fin effekt her inne. Musikk og vibrasjonsmadrassen må vi få prøvd neste gang!


Fiberoptiske tråder hengende ned fra taket.


Godt å sitte og slappe av til lyden av bølgeskvulp bak fiberoptiske tråder.

Det gule rommet.
"Dette er musikk rommet. Det har en stor Cyllofon på veggen hvor hele kroppen kan brukes til å spille. Et stort Keybord på gulvet hvor det i tillegg kan velges flere instrumenter å spille med. På trommeboksen kan det velges flere kategorier rytmer å tromme etter. Rommet har også et musikksystem som heter Optimusic. Det er et system som kombinerer lys og lyd på en slik måte at når stråler fra fire lyskastere brytes avspilles musikk eller lyd. Man kan bruke hender og føtter eller for eksempel trille en ball gjennom lysstrålene."

Jeg tror nok dette rommet også kommer til og bli et rom Daniel trives veldig godt i.


Her skjer det ulike ting når Daniel trykker på forskjellige knapper.

Vi gleder oss allerede til neste fredag! :)

3 kommentarer:

 1. du kor kult ;)
  kor ligger dette huset mon tro - kan kven som helst komme dit ?

  monikasmil

  SvarSlett
 2. Stakkar Daniel. Håper han klarer å lære seg å gå slik han gjorde før ulykken. Er han blitt flinkere til å gå selv nå?
  Lykke til videre med bloggen.

  SvarSlett
 3. Håper han lærer å gå slik han klarte før.
  lykke til videre.

  SvarSlett