lørdag 2. juni 2012

Rtg av hofter og Botox i narkose!

I går var det igjen tid for Botox i narkose for Daniel. Litt over tre måneder siden sist. Daniel faster selvsagt når han skal i narkose, men får den faste medisinen sin, som er Lioresal( Baklofen) og Nexium om morgenen. I går skulle Daniel også ta rtg av hofte/bekken, vi hadde fått time til det kl 0810, og sprang innom dagkirurgisk avdeling og fikk Emlakrem før. Det er en lokalbedøvende krem til bruk på huden, barn får dette før de skal få veneflon. Da fikk den virke mens han var på rtg avdelingen. På dagkirurgisk avdeling møtte vi en av sykepleierene som fulgte oss på barneavdelingen, så det var jo veldig kjekt:) Ho går videreutdanning i barnesykepleie, og skulle følge Daniel i går.

Venter på heisen opp til rtg avdelingen. Emlakrem på begge hendene.

Lille luringen vår! Strålende humør tidlig om morgenen han ♥

Rtg blir tatt for og passe på hoftene til Daniel, vi vil ikke at de skal hoppe ut av ledd, eller få feilstillinger. På rikshospitalet ble det anbefalt at Daniel tok rtg av de to ganger i året.

Helt alene på venterommet, og ingen i luken heller enda. Det fyltes nok opp i løpet av dagen ;)

Daniel liker veldig dårlig og ligge på undersøkelsesbenker, men i går forberedte vi han godt med og fortelle han flere ganger at han skulle ligge der, mens vi satt og ventet på en stol inne på rommet. Daniel laget litt "syte"lyder når vi fortalte det, men sa ingenting, og felte ikke ei tåre, da han låg på benken. Til tross for at dette var en helt ny situasjon. Den ufrivillige bevegelsen Daniel gjør på dette bildet er helt typisk for Daniel, og han gjør det flere ganger om dagen.


Da vi kom ned på dagkirurgisk avdeling igjen fikk Daniel pysj og lagt seg i senga. Vi fikk pratet med legen hans på banehabiliteringen og kollegaen hans, det er de som setter injeksjonene. De undersøkte hofter, lår og ankler. Så fikk vi prate med anestesilegen. Sist han fikk narkose, var han veldig kald da han kom tilbake til posten, han ristet fordi han frøs og var ekstremt stiv (noe han blir når det er kaldt). Så vi fikk sagt fra om at de må være obs på temperaturen.

Klar for narkose og Botox! Daniel har blitt kjempe flink når vi er på sjukehuset. Etter vi var innlagt alle de månedene, protesterte han hver gang han såg sykepleiere i hvite drakter, selv om vi bare skulle på besøk. Dette har bedret seg betraktelig, og nå smiler han om kapp med solen selv om vi er der.

Som vanlig var det jeg som ble med på operasjonsstuen. Daniel satt på fanget mitt da han fikk veneflon. Han reagerte knapt, og de fikk den inn på første forsøk. Han satt på fanget mitt mens han fikk litt medisin, og jeg bærte han over på benken. Benken var varmet opp, og de tok temperaturen før og etter narkosen. Veldig trygt for oss. For det var ingen god opplevelse og se Daniel slik han var sist. Sykepleieren som fulgte Daniel passet også godt på at han var god og varm ♥ Da Daniel sovnet, gikk jeg tilbake på avdelingen.

Ca 1 time etter, kom Daniel sovende tilbake i senga si.

Lufta Daniel puster inn blir tilført ekstra oksygen. Han har på pulsoksymeter på fingeren, så vi hele tiden ser at blodet hans får nok oksygen. Daniel hadde vært stabil under hele narkosen.

Daniel pleier og sove lenge etter narkose, etter ei stund fikk jeg gi han litt vann i knappen. Det er vanskelig og få i han 1300 ml de dagene han er i narkose. Men vi prøver selvsagt. Habiliteringslegen til Daniel, Johannes var ned om og fortalte hvilke muskler det blir satt i. Og anestesilegen var innom og sa at alt hadde gått fint under narkosen.

Kjempen vår sov i mange timer ♥

Daniel sov i over tre timer, og var i fin form da han våknet ♥ Han fikk på seg klær igjen, fikk mat også dro vi innom "leikestua" på barneavdelinga, der vi møtte mange kjente! Veldig kjekt å se de igjen ♥ De var en stor del av livet vårt, daglig i nesten 7 måneder. Vi planlegger en liten sammenkomst for de vi kom nærmest når nybygget står klart! ♥

Så tok vi helg. Jeg sovnet på sofaen kl 20 i går, og våknet kl 0930 i dag. Det har vært ei heftig uke, med lite søvn og sjukdom på både kjempen min og meg. Og når jeg i tillegg må gå på jobb, så dårlig som jeg har vært, var det nok et signal på at kroppen min trenger litt hvile ;) Så planen er å bare ta det med ro i helga, så jeg er klar for ei ny uke, med nye utfordringer!

Håper alle våre lesere får ei riktig god helg!!

Klem Karina og Daniel ♥

5 kommentarer:

 1. For en flink Daniel dere har!!

  Klem Anna

  SvarSlett
 2. Så flink Daniel er ;)

  Jeg har en gave til dere på bloggen min ;)

  SvarSlett
 3. Så flink han er, blitt litt av en tøffing. Går absolutt riktig vei dette :)
  Han stråler sånn at man blir bare sittende å smile når man ser bilder av han. Det er ikke vanskelig å skjønne at han har de beste foreldrene han kunne fått, de som gir han en slik trygghet og stabilitet til å utvikle seg så godt. Og så må jo dere være fantastisk positive som har fått en slik gladgutt midt i all frustrasjon og engstelse som har har vært.

  STOR klem <3

  SvarSlett