onsdag 8. august 2012

Sightseeing Oslo onsdag 18 juli!

Siden storebror aldri hadde vært i Oslo, la vi opp for en heldag der han skulle få se "det viktigste"! Desverre ble han sjuk da vi kjørte hjem fra venninna mi tirsdagskvelden, og vi såg for oss en heldag på et hotellrom. Pappa sprang på apoteket onsdags morgen for og høre om Sebastian kunne ta Imodium, og kom hjem med Gem. Gem er ikke akkurat Imodium ;) Og han nektet selvsagt og drikke det. Heldigvis stabiliserte magen seg såpass etterhvert, at vi likevel turte og bevege oss ut på gatene.

Siden vi ikke hadde så mange timene på oss, var operataket, slottet, Aker brygge og regjeringskvartalet dagens mål.

Plaza ligger like i nærheten av Operataket, så tok oss bare noen få minutter og gå dit. Og det var jo greit første mål, med tanke på forma til Sebastian.


Operaen i Oslo, et fantastisk byggverk!


Storebror utforsker taket :)


Bildebevis på at jeg også var med ;)


Guttane har oppdaget et kunstverk ute i sjøen.


Tørr vi og gå opp her da?

Vi hadde en ubehagelig opplevelse på vei oppover mot toppen. Ei dame i en elektrisk rullestol hadde ikke sett advarselen om høydeforskjeller, og kom susende oppover. Vi slapp og ringe nødnummeret, men det var nok like før. Daniel ble fryktelig redd, og jeg skal innrømme hjerte slo ganske heftig ei lita stund. Det kunne gått virkelig gale, så ho var utrolig heldig. Også håper jeg mannen hennes tok godt vare på henne etterpå og fulgte råda mine om og ta henne med til legen ;)


Oppe på toppen :) Flott utsikt!

Etter operataket, ruslet vi oppover gågaten mot slottet. Vi var veldig heldige med været, og koset oss skikkelig alle fire.


Her har vi nettopp spist lunsj på MAX. Sebastian er spent på hvordan slottet ser ut!


Sebastian med slottet i bakgrunnen :)


Her bor kongen og dronningen, Daniel!


Ruslet oss en tur i slottsparken også :)


Guttane mine ♥


Ut på tur, aldri sur :)

Daniel elsker og være på tur, han elsker og være sammen med oss, og elsker at det skjer litt rundt han. Og blir han engstelig for noe, så er jo fanget til mamma og pappa like ved.

Etter slottet gikk vi på Ben & Jerry isbar. Nam! :) Jeg hadde aldri smakt is fra de før, men den falt virkelig i smak :) Så var planen og finne regjeringskvartalet. Og her er det snakk om bønder i byen altså;) Hvor og hvordan osv.. Uansett så rotet vi oss bort, og plutselig var vi ved Aker brygge :) Sebastian begynte og bli temlig sliten etter all gåinga. Så vi hvilte oss på en benk ei stund. Vi hadde god underholdnign av "Gullmannen".


Daniel gav "Gullmannen" litt penger, og han ble fornøyd! :)

Etter en hvil, var Sebastian sånn passe klar for den lange gåturen hjem. Magnus viser vei mot regjeringsbygget (trodde vi), og vi rotet oss nok bort, enda en gang. Etter at vi hadde gitt opp, og skulle prøve og finne veine til hotellet igjen, sto vi plutselig utenfor Regjeringen. Sebastian syntes selvsagt det var litt spennende, og kikket mellom sprekkene på inngjerdingen, for og se om han fikk sett noe. Det nærmet seg ettårs dagen for terrorangrepet, og han, og vi, har hatt mange tanker om det som skjedde, så det var godt og ha vært der.

Så var det strake veien tilbake på hotellet for og slappe av! Jeg hadde avtalt med en barndomsvenn av Magnus, som bor i Oslo, at han skulle overraske han med et besøk, så det var hyggelig. Og Magnus ble veldig overrasket ;)


Daniel og Mikke, en barndomsvenn av Magnus!

Da vi la oss for kvelden, var vi alle enige om at det hadde vært en veldig fin dag, vi var alle ganske så sliten og klare for nye eventyr dagen etter ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar