søndag 25. mars 2012

Innredning- sanserom

Her kommer et nytt innlegg om innredning som du spurte om Trollemor :) Innredning av de andre romma kommer på den andre bloggen min etterhvert. (Badet til Daniel i 1 etg er på rundt 12 kvm og der skal det være toalett, hev og senk badekar, hev og senk vask, dusj og stellebord. Det blir selvsagt flislagt. Kommer nok ikke noe mer om det før det er klart)

Daniel sitt soverom i 1 etg blir intil videre (frem til Daniel er så tung at vi ikke bærer han opp i 2 etg lengre) sanserom. Vi innreder til "det hvite rommet", et rom som Daniel kan få en fin opplevelse på og finne roa.

Rommet er ca 8 kvm og blir malt hvitt, ene enden har skyvedørsgarderober med speil. Vi søker om bryterstyrt boblerør fra Amajo. Her kan Daniel selv bytte farge i røret ved å trykke på en bryter. Boblerøret stimulerer både syn og hørsel. I boblerøret skal vi også putte noen fisker, for å forsterke synsopplevelsen.

Vi søker også med fiberoptiske tråder, som lyser opp i mange forskjellige farger.

Lavalamper er jo noe som kan passe inn på dette rommet også, og også ei speilkule med noe utstyr til, hadde gjort seg.

Vi skal ha møte med ergo ang hva vi kan søke om snart. Vi kan nok ikke velge og vrake, det er utrolig mye forskjelling en kan ha inn på et slikt sanserom, men jeg håper vi får det vi synes er vktigst.

I går hadde vi besøk av elektrikeren, og jeg forhørte meg om muligheten for og lage stjernehimmel i taket på sanserommet i 1 etg. Vi kommer nok ikke til å gjøre det i hele taket, men på deler av det. Det kommer til å bli kjempe fint, og vil være god sansestimulering bare det. Og når Daniel etterhvert skal sove på det rommet, vil det gi Daniel en fin opplevelse.

Da Daniel var innlagt på sjukehuset prøvde han SenSit- kulestol- fra Amajo. Denne vil bli søkt om så han har en plass og sitte utenom rullestolen. Det har vi savnet veldig nå. Nå sitter han på kuledyna hans i sofaen, men pga Daniel sine spasmer og dårlig støtte sitter han ikke så godt der. Kulestolen vil nok hovedsaklig stå på treningsrommet/ kjøkkenet, men kan også flyttes på sanserommet ved behov. Kulestolen virker beroligende, noe som er positivt for Daniel som er så spastisk som han er.

Hengekøye vil vi ha, og da blir det selvsagt krok på sanserommet i tillegg til på treningsrommet. Jeg tror vi kommer til å gå for ei stor ei, der vi kan ligge sammen med Daniel også. Tipper storebror kommer til å synes det er stas og kose seg med Daniel i hengekøye.

I tillegg må vi ha noe madrassopplegg på sanserommet som bare ligger der, vi har ikke heilt bestemt oss for hvordan dette skal se ut enda.

Bilder fra det nye sanserommet på barneavdelingen på Ålesund sjukehus:


Bak Magnus og Daniel ser dere fiberoptiske tråder.


Boblerør som skifter farger.
Her ser dere efekten av å ha et speil bak boblerøret.

6 kommentarer:

 1. Å så spennende - dette kommer til å bli helt topp altså. Håper jammen dere kan få dere et slikt boblerør, det må jo være kjempestimulering, og interaktivt også. Kulestolen er jo bare et 'must' spør du meg, alle slike ting som kan virke beroligende på spasmene til Daniel burde det være obligatorisk at dere fikk. Gleder meg til å lese og se mer om dette når dere kommer igang med innredning osv. Ha en fortsatt fin søndag.
  Go'klem

  SvarSlett
 2. for noen fantastiske planer! dere har virkelig nok å sette fingrene i! :) sånne lysrør har jeg vært borti før pga de er fantastisk flotte!

  SvarSlett
 3. Det virker jo veldig bra!

  Husker de hadde ett slit rom i barnahagen til datteren min i olsvika!:)

  SvarSlett
 4. Det skal nok bli en kjempefint rom for Daniel og alle rundt han! Supert at det fins så mange spennende ting :)

  Klem

  SvarSlett
 5. Så flott at de har sanserom på sykehuset. Sykehuset vi benytter har "bare" vanlig lekerom.
  Det blir nok bra med det hvite rommet hjemme,
  Har dere forresten tilgang til andre sanserom (rødt, gult, svart osv)?

  SvarSlett
 6. Det hvite rommet er kjempefint! Vi har det i barnehagen der jeg jobber :-) Vi har "stjernehimmel" (lys-nett med små dioder, med kontroll så man velge flere forskjellige; blink, "bølger" osv), speilkule med tilhørende "diskolys", forskjellige ting på veggen til å ta og føle på, musikk. Kjempeflott å bruke til sansestimulering for barn! (Og voksne og.. ;-))

  SvarSlett