mandag 5. mars 2012

Varmevotter og varmesåler!

Etter et tips fra ei som har et barn med funksjonshemning, søkte vi om varme votter og varme såler fra Cypromed AS. Vi var nok litt seint ute, og fikk de ikke levert før i slutten av januar. Og pga sjukdom og ellers en varm vinter har de blitt liggende i eksen frem til nå nylig.


Kids's Wool Terry Mitt. En varm, ullforet vott, som passer godt for litt mindre barn. Daniel har integrert batteri i lomme i votten, som du ser på bildet.


2,9 mm varmesåle. Batterier blir festet i mansjett rundt ankelen.


Vi fikk nok laddere ;) 4 av disse blir levert tilbake på hjelpemiddelsentralen ;)

Cypromed har hansker, votter, sokker og såler osv til alle aldre. Flott hjelpemiddel for de som fort blir kald på hender og føtter. Daniel sine føtter er som regel alltid kalde, spesielt om han ikke har ull. Mulig vi tester ut varme sålene i inneskoene hans også ;)

I går laddet jeg batteriene til vottene og testet de ut på søndagsturen vår på Emblemsanden. Det tar ca 2 timer og ladde opp batteria. Batteriene legges i lommen i vottens mansjett og kontakten blir koblet til en tilkoblingskontakten på hver av vottene, som vist på bildet nedenfor. Det tar noen minutter før vottene har riktig temperatur. Temperaturen, som ligger mellom 37 og 39 grader, holdes etter det konstant så lenge det er strøm på batteriet. Fult oppladede batteri holder i 1,5 til 2 timers bruk, avhenging av temepraturen i omgivelsene.


Batteriet ligger i lommen i vottens mansjett og kontakten er koblet til en tilkoblingskontak.


De ble skikkelig gode og varme ♥ Perfekte for en dag ute :)

5 kommentarer:

 1. Dette er genialt :-) Jeg har en sykdom som heter raynauds som gjør at jeg bruker sånne da det er kaldt ute. Har votter og sokker:-)

  SvarSlett
 2. Slike har vi til vår sønn med hjertefeil. Helt supre- med disse på kan vi være mye lengre ute enn tidligere, uten å bekymre oss for kalde hender og føtter. Tenk at det finner så mange flotte hjelpemidler som gjør hverdagen til barna våre enda bedre:)

  SvarSlett
 3. Slike flotte hjelpemidler det går ann å få tak i :-) Men som det ble kommentert på facebook, så er det synd at dere må søke om hver eneste ting Daniel har behov for nå - han har jo BEHOV for det!! Det skulle heller vært slik at de som trengte ulike former for hjelpemidler fikk tilbud om alt som det kunne tenkes kunne vært til hjelp, for så heller vurdere selv, bestemme og gi tilbakemelding om hva som skal sendes ut (men jeg synes jeg ser den papirmølla da...). Blir alltid glad når jeg leser her om ulike former for hjelpemidler som hjelper dere og Daniel i den nye hverdagen deres, men så blir jeg oppgitt over hvor vanskelig systemet er og all tida dere bruker på ting som skulle vært selvsagte.

  Men, for å avslutte med noe positivt, så er det nå bra at dere fikk disse i hus og at det har blitt brukt med godt resultat. Daniel er vel fortsatt en utegutt, og jeg håper virkelig at diverse hjelpemidler skal gjøre det lettere for dere å tilbringe mer tid ute i vær og vind sammen :-)

  Go'klem til hele familien

  SvarSlett
 4. Supert at du tipser andre om slike varmehjelpemidler. Disse er det nok ikke mange som vet om, og spesielt ikke at man kan dekke kostnadene gjennom NAV Hjelpemiddelsentralen. Fant en side meg god informasjon om temaet som kanskje kan bli til hjelp for andre http://www.ergostart.no/varmehjelpemidler Lykke til videre, og det begynner a bli kaldt ute, da er det godt man har varmehjelpemidlene i hus :)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett