torsdag 1. mars 2012

SingSang.

Etter jeg ble kåret som vinner av "Årets mest inspirerende mammablogg 2011" fikk jeg en hyggelig mail fra Gro Skovli som er Redaktør digitale medier i barneforlaget.no

Ho ville gjerne gi oss en pakke som kunne være til glede og nytte for Daniel.


Dette fikk vi i posten: SingSang, mine første sangkort og mine andre sangkort. Midt i blinken :) Sjekk ut sida til SingSang

Allerede tidlig på barneavdelingen ble vi tipset om og bruke sangkorta fra SingSang i kommunikasjonen med Daniel, av saksbehandleren vår på PPT, og vi fikk sangkort av yndlingssangene til Daniel;"Bæ, bæ lille lam", "Lille kattepus", "Bjørnen sover", "Mikkel Rev" og "Lille Petter edderkopp", av henne.

Daniel responderte tidlig på musikk etter ulykken. Vi sang alltid til han og sammen med han før han skulle legge seg, før ulykken. Alle mulige slags varianter av "Bæ, bæ lille lam" (katt, hund osv) var absolutt favoritten, men også de andre som jeg nevnte over her ble sunget mye. Og vi fortsette og synge for han på intensiven og på barneavdelingen.

På barneavdelingen fikk vi etterhvert begynne og introdusere Daniel for musikk på CD. Vi var veldig opptatt av at Daniel ikke måtte overstimuleres, at han ikke skulle få for mange intrykk, så det var ikke lenge om gangen vi turte i begynnelsen. Daniel var veldig variabel i denne perioden, hjerneskaden var stor, og han hadde store problem med og forstå det som skjedde. Han hadde likevel ei lita periode i november da han var roligere, før neste nedtur kom.
Første CDen vi satt på var "Barnas viser 1", som inneholdt akkurat de sangene han alltid har likt så godt. Og Daniel reagerte ganske fort på enkelte sanger, spesielt på "God morgen" sangen. Dette var ingen sang vi pleide og synge for Daniel, men kanskje de gjorde det i barnehagen?


Hvem smiler ikke når de hører denne? ♥


Storebror var på besøk da Daniel begynte og smile av musikken vi satt på. Stort øyeblikk for alle ♥


Nydeligste Danielen vår viser at han fremdeles "er her hos oss" ♥


Daniel ligger og hører på musikken. Skal tro hva han tenker på?

Sang ble på mange måter vår første måte og kommunisere med Daniel på. Etterhvert som ukene og månendene gikk, våknet Daniel mer og mer opp, og han begynte og "synge med" og vise stor glede av musikken, sang ble også en stor motivasjon under trening.

Daniel er i oppstartsfasen av Alternativ og Supplerende Kommunikasjon (ASK). Sangkorta er et fantastisk supplement til Boardmakers som Daniel skal kommunisere med. Og vi skal bli mye flinkere og bruke sangkorta også fremover. Det er en flott aktivitet på ettermiddagen når Daniel er trøtt og sliten av dagen, og vil slappe av på fanget vårt. Eller når han står i ståstativet, vi ligger på matta og koser osv. Og kanskje de etterhvert kommer tilgjengelig til data også? Hadde vært supert med et program der Daniel feks selv kan blikkpeike på det sangkortet han vil synge, og sangen kom automatisk når man hadde valgt sang. Men en så lenge så trener vi blikkpeiking og valg med hjelp av korta, så får mamma eller cd-spilleren ta seg av det musikalske ;)

Mange har nok barn som tygger på korta, så da kan det være lurt og kopiere opp og laminere selv, de mest populære sangkorta. Så gjemmer man på orginalkorta så de ikke blir ødelagt!

Daniel har også Singsang "Mine første rim og regler". Den har vi ikke fått testet ut enda, men jeg tror Daniel vil like det også. Vi ønsker oss "Mine aller første sangkort", og "sanger og aktiviteter som hører julen til", den er fin og ha som julekalender ;)

Flotte "Rim og regler kort" som kan brukes til så mangt. Førskolelæreren på barneavdelingen brukte mye rim og regler under øktene hun hadde med Daniel.


No skal vi synge "Bæ, bæ lille lam", Daniel!


Daniel studerer kortet.

I kveld skal vi kose oss med noen av sangkorta under leggetid ♥ Ha en fin kveld ♥

5 kommentarer:

 1. Å så kjekt:):)Jeg har aldri prøvd de kortene, men tror dette er noe jeg kan prøve på Martine ja. Hun elsker jo sang og musikk:):)
  Klem fra Anine

  SvarSlett
 2. Det var et eller annet ved å høre den sangen og samtidig se bildene av Daniel i sykehussengen som fikk tårene til å flomme opp i øynene mine.. Det var liksom litt for mye godt og litt for mye vondt å tenke på på en gang!

  Håper dere fikk en fin kveld :)

  SvarSlett
 3. Så flott at han er så glad i kortene! De er jo så flotte :)
  Vi har noen bokser med godt brukte sangkort her også. Stoooor favoritt hos både største og minste. Og på jobb blir de brukt omtrent hver eneste dag. Jeg er stor singsang-fan :) Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 4. God morgen er en sang som går igjen i barnehagen jeg jobber allefall. Synges hverdag i samlingen før lunch :-) regner med de fleste bhg bruker den. Så er ikke rart om han dro kjensel på den ;-)

  SvarSlett
 5. Så kjekt at dere fikk dette da. Ble helt trist inni meg når jeg satt og hørte på sangen og så bildene av Daniel i sykehussengen - kom noen tårer her også så Hanne over her var ikke alene om det. Men det var gode følelser også, for det må ha vært fantastisk å oppdage at Daniel reagerte slik på noe dere gjorde.
  Regner med at det blir masse synging fremover - de fleste blir vel glade av å synge, så satser på at det fører til mange gode stunder.
  Go'klem

  SvarSlett