fredag 3. august 2012

Nytt favoritt hjelpemiddel, og alle fire med en fugl på hodet.

Det har ramlet inn med hjelpemiddel den siste uken. Først kom den pakken som jeg la ut bilde av i forige uke, etter det har det komt to store lass, og vi venter fremdeles på et til, da bilen ikke var stor nok (!!) i dag ;)

Og jeg har allerede begynt og leke med tanken om at vi må bygge på.. igjen.. hehe ;)

Mange av hjelpemidlene skal inn på sanserommet. Vi fikk etter litt "om og men", vedtak på alle de sanse - og posjoneringshjelpemidlene vi søkte om. Takket være en av våre supre ergoterapeuter si utfyllende prioriteringsliste. Godt gjort! For det er nemlig ikke noen selvølge at du får godkjent både boblerør og feks huske samtidig. Selv om det er hjelpemider som stimulerer på helt ulik måte.

Daniel er skeptisk til alle nye hjelpemiddel, til og med badet vårt, kan han ikke fordra. Det går fint om han får være i armene våre når vi er der inne, men dusjing blir en lite hyggelig opplevelse. Og da har vi ikke begynt og bruke stellebenken som står der inne engang. De benkene hater han virkelig. Men med tid og stunder blir det nok bra. Vi får ta en ting om gangen, det er mye nytt som skjer for tiden, for ei hjerne med ei katastrofalt stor skade!

I dag kom et av de hjelpemidlene vi har gledet oss til skulle komme, nemlig Protac SenSit fra Amajo. Og det er nok hele familien sitt favoritt hjelpemiddel allerede. Alle har koset seg i den i dag. Virkelig fantastisk god og sitte i. Daniel er jo en liten gutt, og stolen er stor, men han satt likevel veldig godt i den, etter og ha testet den litt ut.

SenSit stolen har sansestimulerende og beroligende effekt. "Punktvise trykk fra de fleksible plastkulene stimulerer både berøringssansen og muskelleddsansen. Sanseinntrykkene sender impulser til sentralnervesystemet, noe som virker beroligende og gir en bedre kroppsoppfattelse og følelse av økt velvære."
Fra brosjyren.

Den anbfales til barn og voksne med konsentrasjonsproblem, ADHD, autisme, spasmer osv. I tillegg er den enkel og posjonere Daniel i, da den er såpass stabil og har kuler som er fleksible. Leiring er perfekt i en slik stol ;)

Daniel elsker musikk og lydbøker, derfor er det ekstra fint at kulestolen har musikkvibrasjon. Jeg skal love han fikk store øyner da musikken kom ut fra stolen han satt i, og at han kunne "føle" musikken i kroppen. Jeg var spent på reaksjonen hans, og han var litt vanskelig og tyde. For det var tydelig at dette var noe han aldri hadde opplevd før. Men "furtelippa" da jeg sa at det var siste sangen, var ikke og misforstå.


SenSit stolen med puff. Stolen er koblet til musikkanlegget som står ved siden av, som gjør at stolen vibrerer til musikken, stemmen og lyden kommer ut fra stolen.En fornøyd liten gutt ♥ Og ja, dere ser riktig! Søteste munnen som mangler ei tann ♥


Daniel også kan synge :)


Og slik såg han ut da jeg sa det var siste sangen!


Storebror syntes også den var veldig god og sitte i!


Stjernehimmelen som Magnus har ordnet til på sanserommet. Finner dere noen stjernebide?

I dag har hele familien hatt besøk av en liten fugl på hodet også. Vi syntes egentlig det var veldig morsomt alle sammen ;)


Daniel storkosa seg ;) Og vi andre lo godt vi også :)


Pip! Pip!


Jammen fløy den ikke på Daniel sitt hode også :)


Og på mitt... Daniel følger ivrig med ;)


Storebror skjønner at han har noe på hodet!


Er vel ikke noe tvil i at Daniel har samme humor som vi andre i familien!

Jeg ønsker alle våre lesere ei riktig god natt!

Klem Karina og Daniel ♥5 kommentarer:

 1. For et herlig innlegg med så mange flotte bilder Karina! Blir så glad av å se de:) Kan tenke det gjør godt med alle de nye hjelpemidlene! Og spennende med første tanna som detter ut da! Jeg tror Olivia nærmer seg den også... :) Ha en fin dag alle mann! ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Trollemor :) Nå har det kommet så masse hjelpemiddel att! Håper vi får ting på plass snart! :) Håper dere har hatt en fin ferie!! Klem ♥

   Slett
 2. For noen flotte bilder du har to hærlige sønner :-D
  Regner med det blir en helt ny hverdag nå som hjelpemiddlene er på plass.
  Jeg venter på å få innvilget enn sånn stol selv til å ha på kontoret mitt, håper virkelig at jeg får den innvilget den såg utrolig bra ut og er nok kjempe god å ha for å avverge spasmer.
  :-) kjekt at du har en ergoteraput som tar dere på alvor.

  Håper dere har en god lørdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Takk for fin kommentar :) Jeg har virkelig to herlige gutter ja! ♥ Blir veldig kjekt når alt har kommet på plass :) Vi gleder oss. Nå har vi prioritert og fått mala huset ute, mens stilaset fremdeles står der. Byggefirmaet har vært så snill og latt det stå så lenge de ikke trenger det!

   Håper du får invilget stolen snart :) Virkelig en flott stol, for store og små! Vi har to ergoterapeuter som er kjempe flinke. Ho ene har jobbet for Amajo også ;) Det drar jo vi nytte av :) Ho har gått ut i svangerskapspermisjon nå, men jeg regner med vikaren også er flink :)

   Håper du har hatt ei fin helg :) Du er et forbilde for alle! Klem ♥

   Slett
 3. Wow, den stolen ser bare helt fantastisk ut. Og med musikkvibrasjon i tillegg - supert bilde av en syngende Daniel. Så flott at dere har fått vedtak på det dere hadde lyst på til sanserommet. Har vel sagt det før at jeg synes slike ting burde være en selvfølge - alt som kan hjelpe personer som har forskjellige funksjonshemminger (enten de er medfødt eller som i Daniel sitt tilfelle resultat av en tragisk ulykke) burde vært en selvfølge. Kan ikke skjønne at det er noen som sitter og bestemmer at personer som kunne hatt nytte av slike hjelpemidler faktisk ikke får dem - ikke logisk i det hele tatt.
  Nydelig stjernehimmel Magnus har laget - må være beroligende å ligge å se på.
  For en fantastisk glad gutt Daniel er - kjempemorro med den fuglen. Det er få ting som varmer så godt som å se bilder av en smilende og fornøyd Daniel, men den 'furtelippa' er også god å se - viser at han vet hva han vil den kjempen der :-)

  Mange go'klemmer fra meg

  SvarSlett